رییس دانشگاه تهران: رمز موفقیت کشور، سرمایه‌گذاری در حوزه علم و فناوری است

۱۵ اسفند ۱۳۹۴ | ۱۲:۰۶ کد : ۳۰۰۴ اخبار اخبار برگزیده اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۱۷۲۸

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران گفت: «رمز موفقیت کشور، سرمایه‌گذاری در حوزه علم و فناوری است».

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، در سومین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین دانشگاه تهران، که دوازدهم اسفندماه در تالار علامه امینی دانشگاه برگزار شد، با اعلام این مطلب گفت: ‌ «برگزاری این مراسم، به یاد ما می‌آورد که بزرگانی هستند که به یاد دانشگاه تهران بوده و علم و دانش را ارج می‌نهند و هرچه که دارند در جهت پیشرفت کشور هزینه می‌کنند».

وی با تاکید بر اینکه تعامل بین جامعه و دانشگاه از اصول اساسی پیشرفت است افزود: «یکی از وجوه این تعامل، خیرین و واقفین هستند. کشور ما دچار مشکلات متعدد و ناهنجاری‌هایی از قبیل فقر است. ما علاقه‌مندیم که کشور با توجه به استعدادهای فراوانی که دارد به جایگاهی که شایسته آن است برسد».

رییس دانشگاه تهران، با اشاره به حضور و سخنرانی رییس جمهور سوییس در دانشگاه تهران گفت: «خلاصه سخنان ایشان این بود که رمز پیشرفت و موفقیت کشورسوییس، با بهره‌گیری درست از علم و فناوری بوده است و این کشور به واسطه بهره‌گیری و رشد علم و دانش، هم اکنون پیشرفته‌ترین کشور دنیا با بالاترین درآمد سرانه ملی است. ما هم اگر نیت خیرین و واقفین که توسعه کشور و زدودن فقر است را محور قرار دهیم، قطعاً موثرترین و بهترین مکان برای تحقق این نیت، سرمایه‌گذاری در حوزه علم و فناوری است؛ به‌خصوص دانشگاه تهران که به عنوان نماد آموزش عالی پذیرای نخبه‌ترین جوانان کشور بوده و اتفاقات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و علمی در این دانشگاه، در کل کشور اثرگذاری جدی دارد. پس سرمایه‌گذاری خیرین به منزله توسعه دانشگاه تهران و در نهایت موجب توسعه بیشتر کشور است».

دکتر نیلی احمدآبادی افزود: «کشور ایران پیشرفت‌های بسیاری در حوزه علم و دانش دارد و جزو سرآمدترین کشورهای منطقه و جهان است، اما علم و دانش، باید اثر خود را در زندگی مردم نشان دهد و بتوان از علم برای حل مسایل جامعه بهره‌‌برد و این بهره‌مندی، همان توسعه‌یافتگی کشور است».

رییس دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه «بین‌المللی‌شدن»، «دانشگاه کارآفرین» و «مسئولیت اجتماعی و اخلاقی»، سه هدف اصلی دانشگاه در برنامه‌های این دانشگاه است، افزود: «دانشگاه برای تحقق این اهداف، در کنار آموزش و پژوهش باید سرمایه‌گذاری‌های دیگری نیز انجام دهد».

دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به تاکید دانشگاه برای توسعه پارک علم و فناوری دانشگاه گفت: «یکی از اهداف دانشگاه تهران، توسعه علم و فناوری است. پارک علم و فناوری، جایی است که دانش در آن به ثروت تبدیل می‌شود. ما تولید دانش در تراز جهانی را آموخته‌ایم، اما در تبدیل آن به ثروت دچار مشکل هستیم و باید از توان پارک علم و فناوری برای تولید دانش به ثروت استفاده کنیم و دانشگاه در این راستا با جدیت برنامه توسعه پارک علم و فناوری را در برنامه‌های توسعه‌ای دانشگاه قرار داده و برای این منظور ۴۵۰ هزار مترمربع در طرح سامان‌دهی دانشگاه به پارک علم و فناوری اختصاص داده شده است و مطمئنم با این ‌کار، به هسته مرکزی شهر تهران یک هویت دانش بنیان داده می‌شود».

رییس دانشگاه تهران با اشاره به ساختار بنیاد دانشگاه تهران گفت: «این بنیاد، بهترین قالب برای تحقق اهداف خیرین و در سایه اهداف خیرین اهداف دانشگاه تهران است و دانشگاه خود را متعهد می‌داند تا آنچه که نیت خیرین بوده را به نحو احسن و طبق اساس‌نامه انجام دهد و عیناً طبق نیت خیرین گام بردارد».

وی با تاکید بر اینکه هیچ دانشجویی نباید به دلیل نداشتن منابع مالی از ادامه تحصیل باز ماند گفت: «تعداد دانشجویان شهریه‌پرداز در دانشگاه‌های دولتی افزایش یافته است و کمک به این استعداد‌ها، باید در دستور کار جدی قرار بگیرد و امیدواریم هرگز یک دانشجو به دلیل نداشتن منابع مالی، از ادامه تحصیل باز نماند».

رییس دانشگاه تهران در پایان با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان گفت: ‌ «مردم کشور ما با همه وجود در همه صحنه‌ها حضور دارند و مشارکت آن‌ها در انتخابات اخیر، مثال بارز این امر است و انتخابات اخیر بار دیگر به مردم دنیا نشان داد که کشور ایران دارای مردم فرهیخته‌ای است».

در آغاز این مراسم، دکتر محمود کمره‌ای، رییس هیأت مدیره بنیاد دانشگاه تهران در سخنانی به تاریخچه راه‌اندازی این بنیاد و اهداف و برنامه‌های آن پرداخت و با اشاره به اینکه بنیاد دانشگاه تهران، نهادی غیر دولتی، غیر انتفاعی و غیر سیاسی است، بهره‌مندی از توانمندی مادی و معنوی خیرین و ترویج سنت حسنه وقف در راستای توسعه کیفی و کمی آموزش عالی را از اهداف اصلی بنیاد دانشگاه تهران عنوان کرد.

رییس هیأت مدیره بنیاد دانشگاه افزود: «خیرین می‌توانند از طریق این بنیاد، اهداف خود را عملی کنند و بنیاد دانشگاه تهران خود را مقید می‌داند که اهداف خیرین را دقیقاً طبق نظر آن‌ها اجرا کند».

رییس پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران، با بیان اینکه، زمینه‌های مختلفی برای همکاری خیرین با دانشگاه وجود دارد گفت: «یکی از برنامه‌هایی که باجدیت در دانشگاه پیگیری می‌شود، طرح سامان‌دهی دانشگاه است و از خیرین و علاقه‌مندان دانشگاه دعوت می‌کنیم برای مشارکت و همکاری در این طرح، دانشگاه را یاری کنند تا بتوانیم با کمک خیرین در جهت تحقق اهداف دانشگاه گام برداریم».

هم‌چنین در این مراسم، دکتر یعقوب قلی‌پور و مهندس مهدی فنایی از خیرین دانشگاهی سخنرانی کردند، در پایان مراسم نیز از پانزده نفر از خیرین و واقفین با اهداء لوح تقدیر تجلیل شد.


نظر شما :