دانشگاه قوی، نقش اصلی را در موفقیت اقتصادی کشورها دارد
یوهان اشنایدر امان، رییس جمهوری سوییس گفت: «دانشگاه با یک سیستم آموزشی و پژوهشی قوی، نقش مهمی در موفقیت بخش اقتصادی کشورها دارد و سوییس نمونه این تجربه است».
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، رییس جمهوری سوییس صبح روز نهم اسفندماه، در سخنرانیای در دانشگاه تهران، با اعلام این مطلب افزود: «رشد نهادها و نهادسازی، نقش مهمی در رشد اقتصادی کشورها دارد».
یوهان اشنایدر امان، رییس جمهوری سوییس، در این سخنرانی که با عنوان «درسهایی از مدل اقتصادی سوییس» ارایه شد، با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه تهران، ضمن معرفی اجمالی کشور سوییس به بررسی مدل اقتصادی این کشور پرداخت.
وی با بررسی نظام سیاسی این کشور، بر نقش موثر کنفدراسیونها در روند ملی تصمیمگیری در این کشور اشاره کرد و گفت: «هرچند این روند طولانی و هزینهبر است، اما دموکراسی را در کشور تضمین میکند».
رییس جمهور سوییس، تنوع اقتصادی و فدرالیسم را دو ستون اصلی مدل اقتصاد سوییس عنوان و لیبرالیسم، مشارکت اجتماعی و آموزش و تحقیق را، سه اصل اساسی در موفقیت اقتصاد سوییس اعلام کرد.
وی همچنین با اشاره به نقش بخش خصوصی و سرمایهگذاری در اقتصاد این کشور گفت: «همه شهروندان در این کشور تشویق میشوند که در اقتصاد مشارکت کنند و دولت کمترین دخالت را در اقتصاد کشور دارد».
وی تکثرگرایی، کنترل فساد و سادگی تجارت را یکی دیگر از عوامل موفقیت اقتصاد این کشور دانست و بر ثبات سیاسی، کارآمدی، کیفیت نهادها و قاعدهمندی، در رشد اقتصاد سوییس تاکید کرد.
رییس جمهور سوییس با اشاره به اهمیت کارکرد نهادها در موفقیت هر سیستمی گفت: «ما نیز در شرایط بحرانهای مالی دنیا، دچار بحران شدیم، اما به دلیل کیفیت نهادها توانستیم بحران را مدیریت کرده و بر مشکلات غلبه کنیم».
در آغاز این مراسم دکترابوالقاسم مهدوی، رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، ضمن خوشآمدگویی به رییس جمهور سوییس و هیات همراه، اظهار امیدواری کرد حضور رییس جمهور سوییس در دانشگاه تهران آغازی برای گسترش همکاری اقتصادی و علمی بین ایران و سوییس باشد.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در کشور، برآمادگی جهت همکاری علمی با دانشگاههای سوییس تاکید کرد و گفت: «پس از برجام، شاهد تعامل بیشتر کشورهای اروپایی با ایران هستیم و امیدوارم با توجه به مشخصات منحصر به فرد سوییس بتوانیم از تجارب اقتصادی سوییس بهرهمند شویم و همکاری علمی خود را در زمینههای مورد علاقه، از جمله تبادل استاد و دانشجو گسترش دهیم».
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران نیز، در این مراسم، ضمن خوشآمدگویی به رییس جمهوری سوییس و هیأت همراه، اظهار امیدواری کرد این مراسم آغازگر فصلی جدید در همکاریهای بین دانشگاه تهران و دانشگاههای سوییس باشد.
رییس دانشگاه تهران با اشاره به نقش و جایگاه دانشگاه تهران در ایران، بر اهمیت دیپلماسی علمی در گسترش رابطه بین ملتها تاکید کرد و افزود: «زبان علم و گفتگو بین دانشمندان، بهترین عامل برای توسعه پایدار است که خلاف آن باعث افراطیگری و خشونت خواهد شد».
دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به جایگاه بینالمللی دانشگاه تهران و توان علمی این دانشگاه، آمادگی دانشگاه تهران را برای گسترش همکاری با دانشگاههای سوییس اعلام کرد و وجود مراکز و موسسات متعدد دانشگاه از جمله پارک علم و فناوری را بهترین فرصت برای همکاری علمی با دانشگاههای سوییس بیان کرد. رییس دانشگاه، همچنین با اشاره به دید مثبت مردم ایران نسبت به سوییس و پیشرفتهای این کشور، اظهار امیدواری کرد این دیدار فرصت مناسبی برای گسترش همکاری علمی و اقتصادی بین دو کشور باشد.
گفتنی است در این مراسم که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رییس دانشگاه تهران و رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی از مدیران دانشگاه تهران برگزار شد، دو تفاهمنامه همکاری بین دانشگاههای «زوریخ» و «ای تی اچ» با دانشگاه تهران و همچنین یک تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه تکنولوژی «لوزان» و دانشگاه علوم پزشکی تهران به امضاء رسید.
نظر شما :