معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم:

دغدغه فرهنگی در وزارت علوم کاملاً محسوس است | زیست فرهنگی و اجتماعی متن فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را می‌سازد | دانشگاه‌ها در حوزه فرهنگی تخصیص به‌موقع و عادلانه داشته باشند

۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۷:۵۷ کد : ۲۹۸۸۸ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۳۰۹
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه دغدغه فرهنگی در وزارت علوم کاملاً محسوس است، بر اجرا شدن دستور وزیر علوم برای تخصیص حداقل ۳ درصد بودجه هر دانشگاه به فعالیت‌های فرهنگی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز سه‌شنبه ۱۱ مرداد ماه در نشست سراسری معاونان اداری و مالی دانشگاه‌ها در تالار علامه امینی دانشگاه تهران، گفت: دولت سیزدهم دولتی است که دغدغه فرهنگی دارد؛ تمام وزارت علوم این دولت هم دغدغه فرهنگی دارند و فرهنگ برایشان اصل است و اصالت دارد.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه حداکثر هماهنگی در وزارت علوم در جهت پیشبرد اهداف وجود دارد؛ افزود: اگر نظام آموزش عالی را به مثابه یک سیستم در نظر بگیریم، چند خرده سیستم دارد که در مراوده با هم اهداف سیستم کلان را برآورده می‌کنند. دو خرده نظام «فرهنگی و اجتماعی» و «اقتصادی» که هر کدام کارکرد خاص خود را دارند، مراودات وسیعی با هم دارند و نظام را به اهداف خود می‌رسانند.

عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: خروجی خرده نظام فرهنگی، تولید و تثبیت باور و تعهد و مسئولیت اجتماعی در سیستم است و کنشگران را هماهنگ و هم افق و هم ذهنیت می‌کند. کارکرد خرده نظام اقتصادی نیز ناظر بر تأمین منابع و تطابق با محیط کلانی است که آموزش عالی با آن درگیر است. این دو خرده نظام به شدت با هم وابستگی و همبستگی دارند به طوری که اگر ناکارآمدی در هر کدام از آنها اتفاق بیفتد، کل سیستم دچار کژکارکرد می‌شود.

دکتر کلانتری خاطرنشان کرد: تعادل وقتی حاصل می‌شود که هر کدام از خرده نظام‌ها فعالیت خود را به درستی انجام دهند و مراودات مناسبی با هم داشته باشند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ایجاد اختلال در سویه‌های فرهنگی و اجتماعی زیست دانشجویی و دانشگاهی در دوران کرونا، یادآور شد: در زمانی که بحث ازسرگیری آموزش حضوری مطرح شد، در وزارت علوم از حیث هدف به یک اشتراک نظری رسیدیم و تحلیل مشترک‌مان این بود که برای خروج دانشگاه از این وضعیت باید زیست فرهنگی و اجتماعی که متن فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را می‌سازد، بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

این عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تاکید کرد: اگر سویه‌های مطلوب فضای فرهنگی و اجتماعی در فضای دانشگاه تامین نشود، کنش‌های آموزشی و پژوهشی هم به ثمر نخواهد نشست. به همین جهت وزارت علوم از منظر توانمندسازی جریان‌های دانشجویی به ایجاد فضای مطلوب فرهنگی ورود پیدا کرده و با توانمندسازی سعی در احیای مجموعه‌های دانشجویی داریم.

دکتر کلانتری با بیان اینکه ثمره محدود شدن فضای فعالیت‌های دانشجویی چیزی جز سرخوردگی‌های اجتماعی و شخصی نیست، از معاونان اداری و مالی دانشگاه‌ها درخواست کرد که در زمینه تخصیص به‌موقع و عادلانه در حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها مساعدت کنند تا معاونان فرهنگی بتوانند پاسخگوی نیازهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه باشند.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: با تنگناهای مالی دانشگاه‌ها آشنا هستم ولی هزینه کردن در حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها و همچنین تامین نیروی انسانی مطلوب و کیفی برای معاونت‌های فرهنگی، هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است.

وی افزود: اتفاقی که برای آموزش عالی مقدر می‌شود، معاونت اداری و مالی، معاونت فرهنگی و اجتماعی، معاونت آموزشی و معاونت پژوهشی و … نمی‌شناسد چراکه همه در یک جبهه هستیم.

دکتر کلانتری با اشاره به دستور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای تخصیص ۳ درصد بودجه دانشگاه‌ها به فعالیت‌های فرهنگی، تصریح کرد: البته دانشگاه‌هایی را شاهد بوده‌ام که تا ۵ درصد هم در بودجه امسال برای امور فرهنگی دیده‌اند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان با اشاره به اینکه برکات شرکت دانشجویان در اجتماع بزرگ پیاده‌روی اربعین در محیط دانشگاه سرازیر خواهد شد، از معاونان اداری و مالی دانشگاه‌ها خواستار شد: تمهیدی برای دانشجویان کم‌برخوردار که از عهده هزینه سفر اربعین برنمی‌آیند اما علاقمند به حضور در اجتماع عظیم عاشقان حسینی در اربعین هستند، اندیشیده شود و ساز و کارهایی تمهید شود که تعداد بیشتری از دانشجویان بتوانند عازم این سفر معنوی شوند.

کلیدواژه‌ها: وزارت علوم،‌ تحقیقات و فناوری


نظر شما :