معاون فرهنگی دانشگاه تهران: ادبیات و هنر باید بتواند آلام بشر را کم کند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مجید سرسنگی روز سهشنبه چهارم اسفندماه، در آیین گشایش همایش بینالمللی ادبیات و تعهد، با اشاره به وجود درگیری و جنگ در مناطق مختلف جهان از جمله خاورمیانه، گفت: «امروز هنرمندان و ادیبان تعهد و رسالت بیشتری نسبت به انسان و بشریت دارند و باید از ادبیات و هنر برای کاستن آلام بشری استفاده کنند».
دکتر سرسنگی با اشاره به ادبیات بعد از انقلاب اسلامی افزود: «پس از انقلاب اسلامی تلاش برای ایجاد نوعی ادبیات و هنر بود که در کنار پرداختن به مسایل مادی، به بعد معنوی و روحی انسان نیز توجه کند و زمینههای بسیاری در فرهنگ و ادبیات ما از جمله قرآن برای ادبیات متعهد وجود دارد».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این همایش بینالمللی گفت: «برگزاری چنین همایشهایی، نشانگر اهتمام دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران به مسایل حوزه فرهنگی کشور است و این دانشکده میتواند نقش تاثیرگذار خود را در فضای فرهنگی کشور ایفاء کند».
وی با اشاره به تاریخچه ادبیات متعهد در دیدگاه فلاسفه مختلف، بر اهمیت وجود ادبیات و هنر متعهد تاکید کرد و اظهار داشت: «ادبیات و هنری که منجر به اخلاق و تعهد نشود، جایگاه ارزشمندی ندارد و در همه مقاطع تاریخی و در اغلب فرهنگها به نوعی اهمیت ادبیات متعهد را شاهد هستیم».
دکتر مریم حقروستا، رییس دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران نیز، در این همایش ضمن ارایه گزارشی کوتاه درباره برگزاری همایش، به جایگاه ادبیات متعهد در میان نویسندگان و نظریههای مختلف ادبی پرداخت و گفت: «تعهد در ادبیات امروز بسیار پررنگتر از قبل است و همه نویسندگان باید تعهد خود را نسبت به قلم، نوشته خود و جامعه بشری انجام دهند».
دکتر حق روستا با اشاره به تاریخچه ادبیات متعهد اظهار داشت: «این اندیشه از قرن ۱۹ میلادی و بیشتر در میان رئالیستها ظهور یافت و آنان معتقد بودند که ادبیات باید درد و رنج جامعه بشری را نمایان کند تا راهکاری برای کاهش درد و رنج بشر اندیشه شود».
دکتر «فرناندو کاماچو»، نماینده دانشگاه «آتونومای» مادرید نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت و نقش برگزاری این گونه همایشهای بینالمللی گفت: «این همایشها میتواند به گسترش همکاری میان دانشگاهها نیز کمک کند».
وی برگزاری این همایش را قدم اول برای برگزاری همایشهای مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاههای اسپانیا عنوان کرده و علاقهمندی این دانشگاه را به گسترش همکاری با موسسات دانشگاه تهران و سایر دانشگاههای ایران اعلام کرد».
وی با اشاره به برگزاری همایش ادبیات و تعهد، نقش نخبگان سیاسی امریکای لاتین را در تولید این ادبیات موثر دانست.
در همایش بینالمللی ادبیات و تعهد بیش از ۵۰ مقاله در چهار نشست صبح و عصر و در دو روز به زبانهای فارسی، اسپانیایی و انگلیسی ارایه میشود.
در این همایش سخنرانانی از کشورهای اسپانیا، مکزیک، کویت، آمریکا، اروگوئه و کلمبیا حضور دارند.
همچنین در مدت برگزاری همایش، چهار کارگاه تخصصی با عنوان «فرهنگهای انقلابی مکزیک»، «حقیقت و خیال»، «شعر رمانتیک فرانسیسکو دبکدو» و «لاتین تبارهای ایالت متحده آمریکا» ارایه میشود.
نظر شما :