معاون فرهنگی دانشگاه: فعالیت فرهنگی در دانشگاه «فوق برنامه» نیست، «عین برنامه» است
برگزیدگان سومین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه تهران معرفی شدند.
مراسم اختتامیه سومین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه تهران، بیستم بهمنماه ۱۳۹۴ با حضور حسین انتظامی، معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، روسای برخی پردیسها و دانشکدهها، و جمع کثیری از فعالان عرصه نشریات دانشجویی دانشگاه تهران، در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، در این مراسم معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اتمام فرآیند تعیین رتبه مطبوعات و خبرگزاریهای کشور در این وزارتخانه گفت: «رتبهبندی کردن مطبوعات، حرکت رو به رشد خوبی است که میتواند به حوزههایی مثل حمایت و مخاطبشناسی وصل شود. رتبهبندی کردن مطبوعات الهام بخش است، چرا که شاخصها مشخص است و درجه رسیدن به آنها در حوزه رقابت، میتواند رشد کیفی را فراهم کند و خروجیاش را به جشنوارهها وصل کند».
حسین انتظامی در ادامه سخنان خود، بر لزوم تبیین درست شاخصهای ارزیابی رسانهها تاکید کرد و افزود: «بهتر است شاخصهای دارای رتبه کمی در دوره ارزیابی تعریف و رسماً اعلام شود؛ همچنانکه در حوزه حرفهای انجام میشود. در کشور ۱۵۰ روزنامه در همه زمینهها وجود دارد و طبق ۲۵ شاخص متفاوتی که خود مطبوعات و بدون دخالت دولت تعریف کردهاند، هر ششماه یکبار با تعریف مجدد شاخصهای تعیین شده مورد ارزیابی قرار میگیرند تا امکان رقابت و ارتقاء کیفی در آنها همیشه وجود داشته باشد و در نهایت نتیجه رتبهبندی در سایت معاونت مطبوعاتی نشان داده میشود».
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ذکر نام سردبیر در شناسنامه رسانه، نام خبرنگار در خبر و ذکر منابع خبری را از نشانههای حس مسئولیتشناسی، قدرشناسی از پدیدآورنده اثر و از نشانههای اخلاق حرفهای در مطبوعات امروز کشور خواند.
انتظامی تصویب «قانون دسترسی آزاد به اطلاعات» را مثبت ارزیابی کرد و گفت: «طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات که سال ۸۸ در مجلس به تصویب رسید، هر چیزی که برای شهروندان ایجاد حق یا تکلیف کند، تمام دستگاههای دولتی، حکومتی و حتی موسسات خصوصی در آن حوزه را موظف میکند در صورت مراجعه شهروندان، اطلاعات را در اختیار آنها بگذارند و انتشار عمومی دهند».
انتظامی در ادامه تصریح کرد که راه درست مبارزه با فساد، قرار دادن اطلاعات در اختیار مردم است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، از برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه تهران تقدیر کرد و افزود: «خیلی خوشحالم که بعد از یازده سال، به همت معاونت فرهنگی دانشگاه تهران این جشنواره دوباره برگزار شد و مطمئن هستم که این رخداد تاثیر بسیاری در پویایی فعالان نشریات دانشجویی خواهد داشت».
انتظامی در پایان، آمادگی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در حمایت از نشریات دانشجویی اعلام کرد و گفت: «مرکز مطالعات فرهنگی رسانه، میتواند در زمینه آموزشهای تخصصی برای برگزیدگان جشنواره با دانشگاه تهران همکاری کند».
دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران نیز، ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری سومین دوره جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه تهران و تشکر از دستاندرکاران و شرکتکنندگان در این جشنواره، رتبه بندی کردن نشریات دانشجویی، حمایت از نشریات و انتشار یک مجله واحد از تمام نشریات موجود دانشجویی را از جمله برنامههای معاونت فرهنگی در حوزه نشریات اعلام کرد.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران بر اهمیت فعالیتهای فرهنگی تاکید کرد و گفت: «سالها فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه، فوق برنامه نامیده میشد، در حالیکه فعالیت فرهنگی در دانشگاه «عین برنامه» است و نباید جزو فرایندهای دست چندم طبقهبندی شود».
وی ثمره کمتوجهی به امور فرهنگی را برای دانشگاه زیانبار دانست و افزود: «نتیجه چنین تفکری در فضای دانشجویی مشخص است؛ چرا که بهخاطر غفلت از مسایل فرهنگی؛ نشاط، امید و طراوت را در بین دانشجویان خود نداریم و مشکلات زیادتر میشود».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد تاثیر فرهنگ در دانشگاه یادآوری کرد: «بحث علم، علم آموزی و دانش، در کنار اخلاق و دینمداری است که معنا مییابد و باید ابعاد آموزشی، فرهنگی و اخلاقی را در کنار هم پرورش داد».
دکتر سرسنگی در خصوص تاثیر مثبت نشریات دانشجویی در حوزه فرهنگ گفت: «پرداختن دانشجویان در هر حوزه فرهنگی موجب سلامت دانشگاه میشود و نشریات دانشجویی، به عنوان رسانههایی قوی در بین دانشجویان، میتوانند سلامت جامعه دانشگاهی را تضمین کنند».
در پایان این مراسم، از نفرات برتر این جشنواره با اهدای لوح و جایزه تقدیر شد.
نظر شما :