ظریف در دانشگاه تهران: دانشکده مطالعات جهان تاثیر زیادی در درک تحولات بین‌المللی دارد

۱۸ بهمن ۱۳۹۴ | ۱۵:۳۳ کد : ۲۹۳۱ اخبار اخبار برگزیده اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۳۰۷۶

مراسم تکریم و معارفه رؤسای سابق و جدید دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، صبح امروز ۱۸ بهمن‌ماه، با حضور دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، در این مراسم که با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران و جمعی از مسئولان و استادان دانشگاه برگزار شد، از زحمات و خدمات دکتر محمد مرندی، رییس سابق این دانشکده تقدیر و دکتر سید سعیدرضا عاملی رنانی، به عنوان رییس جدید این دانشکده معارفه شد.

دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه در این مراسم با تقدیر از شخصیت علمی دکتر مرندی و دکتر عاملی، به نقش مهم و تأثیرگذار دانشکده مطالعات جهان در ترمیم چهره ایران در جهان اشاره کرد و گفت: «دانشکده مطالعات جهان برای فهم و درک تحولات بین‌المللی بسیار موثر است و کمک می‌کند که تصور ما از جهان و تحولات بین‌المللی، به واقعیت نزدیک‌تر شود و امیدوارم همه محیط‌های علمی، برای درک و فهم صحیح مسایل راه‌گشا باشند».

دکتر ظریف، اصلاح تصور طرف مقابل را از دیگر ویژگی‌های دانشکده مطالعات جهان عنوان کرد و گفت: «این دانشکده، علاوه بر اینکه به ما در فهم درست تحولات بین‌الملل و جهان کمک می‌کند، به درک صحیح طرف مقابل از ایران نیز کمک می‌کند و به همین دلیل، باید تلاش کند در منعکس‌کردن واقعیت و تخریب بنای ایران‌هراسی نقش شایسته خود را ایفاء نماید».

وزیر امور خارجه کشور، در بخش دیگری از سخنان خود، بر استفاده از توان علمی دانشگاه‌ها در دستگاه دیپلماسی کشور تاکید کرد و آن را برای توسعه روابط بین‌المللی بسیار مهم خواند.

نماینده ارشد ایران در مذاکرات بین‌المللی هسته‌ای، در بخش پایانی سخنان خود، با تبریک ایام دهه فجر، با اشاره به سخن امام (ره) که «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند»، تصریح کرد: «باید درک کنیم و باور داشته باشیم که آمریکا قدرقدرت نیست و ما به برکت انقلاب، هم توان مقاومت داریم، هم توان مبارزه و هم توان مذاکره».

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران نیز در این مراسم، ضمن قدردانی از تلاش‌های صادقانه دکتر مرندی، رییس دانشکده مطالعات جهان، از دکتر عاملی برای قبول این مسئولیت قدردانی نمود.

رییس دانشگاه تهران با اشاره به حضور دکتر محمدجواد ظریف در این جلسه، از تلاش‌های دکتر ظریف و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران قدردانی کرد و گفت: «عامل اصلی اجماع جهانی علیه ایران، بدعمل کردن در حوزه بین‌المللی و دیپلماسی بود، اما با دیپلماسی فعالی که دولت و مدیریت دستگاه دیپلماسی دنبال کردند و با تلاش‌های گسترده تیم مذاکره‌کننده، حقانیت ملت ایران در جهان آشکار شد و این مذاکرات، بیش از هر چیز نشان داد که ملت ایران در اصول خود پایدار است. به همین دلیل نیز در نهایت به آنچه حق ملت ایران بود دسترسی پیدا کردیم».

دکتر نیلی احمدآبادی، حضور دانشمندان و دانشگاهیان در حوزه‌های علمی و تبادلات بین‌المللی را در کنار تلاش‌های تیم مذاکره‌کننده، در توفیقات بین‌المللی موثر دانست و گفت: «عملکرد و حضور دانشگاهیان در عرصه‌های بین‌المللی، در بازسازی تصویری که رسانه‌های غربی از ایران ارایه داده بود، موثر بود و این توان علمی شایسته، پشتوانه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای بود».

رییس دانشگاه تهران با اشاره به توان و ظرفیت بالای دانشگاه برای ورود به عرصه‌های مهم مورد نیاز کشور گفت: «دانشگاه تهران آمادگی پذیرش و ارایه پیشنهاد برای حل همه مسایل جامعه دارد و در این راه گام‌های مهمی نیز برای شناسایی و حل چالش‌های مهم کشور، از جمله آب، انرژی و محیط زیست برداشته شده است».

در ابتدای این جلسه، دکتر محمد مرندی، ضمن قدردانی از تلاش‌های دکتر عاملی برای راه‌اندازی و تأسیس دانشکده مطالعات جهان از همکاران، استادان و دانشجویان این دانشکده قدردانی کرد و موفقیت‌های دانشکده را مرهون این همکاری‌ها دانست.

دکتر سید سعیدرضا عاملی، رییس جدید دانشکده مطالعات جهان نیز در این جلسه، با تقدیر از شخصیت علمی و معنوی دکتر مرندی گفت: «دکتر مرندی، متعلق به هیچ جناح و حزبی نیست و همواره از منافع ملی ایران تمام‌قد و با تمام توان دفاع کرده است. وی با اشاره به اینکه علم باید نافع باشد، نقش دانشگاه را حل مسایل جامعه دانست و بر تدوین راهبردی عملی برای برنامه‌های دانشگاه‌‌ تاکید کرد.

رییس دانشکده مطالعات جهان، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش کشورهای غربی در ارایه چهره نامطلوب از ایران در رسانه‌ها، به ترمیم این چهره از طریق ارتباطات فرهنگی تاکید کرد و افزود: «باید از ظرفیت دانشکده مطالعات جهان برای فهم صحیح دنیا و بهتر شناساندن استفاده کنیم و موضوعات مهم و بین‌المللی چون جهانی‌شدن را در برنامه بررسی این دانشکده داشته باشیم».

در پایان این مراسم، با اهداء لوح تقدیر از سوی رییس دانشگاه تهران به دکتر محمدجواد ظریف، از تلاش‌های تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای تقدیر به‌عمل آمد.

هم‌چنین لوح‌های تقدیر ریاست دانشگاه و بخش‌های مختلف دانشگاه به رییس سابق دانشکده مطالعات جهان اهداء شد.


( ۲ )

نظر شما :