رونمایی از جایزه جهانی استاد باستانی پاریزی

۰۶ دی ۱۳۹۴ | ۱۲:۲۵ کد : ۲۷۸۰ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۱۸۹۶

همزمان با سال‌روز تولد محمدابراهیم باستانی پاریزی از فراخوان «جایزه جهانی استاد باستانی پاریزی» رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، مراسم رونمایی از فراخوان جایزه جهانی استاد باستانی پاریزی، با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری و خانواده استاد، سوم دی‌ماه همزمان با سال‌روز تولد وی در دانشگاه آزاد واحد کرمان برگزار شد.

در این مراسم که با تقدیم لوح تقدیر رییس دانشگاه تهران و نشان ویژه دانشگاه به خانواده دکتر باستانی پاریزی همراه بود، دکتر سید احمدرضا خضری، مشاور رییس و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران، طی سخنانی از کرمانی‌ها با عنوان مردمانی خوش‌ذوق، زیرک، کاربلد و کاردان یاد کرد و گفت: «به همین دلیل است که نخستین جایزه مهم در عرصه تاریخ و تاریخ نگاری کشور در خطه کرمان تاسیس می‌شود».

دکتر خضری، که شاگرد و همکار استاد باستانی پاریزی در دانشگاه تهران بوده است، وی را مورخ، ادیب، سخنور، طنزپرداز، حکیم و متفکر دانست و افزود: «نوآوری و نوآفرینی در فکر و اندیشه استاد پاریزی، به ویژه در عرصه تاریخ، یکی از ویژگی‌های بارز ایشان است. ایشان تاریخ را از وقایع‌نگاری صفر به تاریخ اجتماعی تبدیل کرد و با لحن طنز، به کام مردم شیرین ساخت. او تاریخ را با شعر درآمیخت و به حق لقب «شاعر تاریخ نگار اعصار» و «صیاد لحظه‌ها» شایسته وی است».

مشاور رییس دانشگاه تهران، تواضع و مردانگی را از دیگر ویژگی‌های استاد باستانی پاریزی دانست و گفت: «دکتر باستانی از شجاع‌ترین مورخان معاصر ایران است که خود را مرتباً در معرض نقد دیگران و خود قرار می‌داد و در کتاب «خودمشتمالی» به زیبایی سفره نقد درست را به روی دیگران بازگشود».

دکتر خضری، استاد باستانی پاریزی را استادی غیرتمند نسبت به دانشگاه تهران معرفی کرد و گفت: «غیرت ملی، بومی، منطقه‌ای و صنفی در وجود این استاد عزیز موج می‌زد.ایشان از زمانی که به عنوان دانشجو وارد کوی دانشگاه تهران شد، با شعرهای مثال‌زدنی و تاریخی، عشق خود را به دانشگاه تهران اثبات کرد و از جمله معروف‌ترین این شعرها، شعر: فاش می‌گویم و از گفته خود دلشادم / ساکن ساده‌دل کوی امیرآبادم،است».

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران، به مقاله منتشر شده استاد در تاریخ ۳ آذر ۱۳۸۰ در روزنامه اطلاعات اشاره کرد و گفت: «این مقاله به یاد‌ماندنی با عنوان «طرح‌های بزرگ و مردان بزرگ» در باب ضرورت پرداختن به طرح ساماندهی دانشگاه تهران بود. در این مقاله از زبان استاد باستانی پاریزی آمده است: «بیش از ۵۰ سال است که با دانشگاه تهران سر و کار دارم و تحولات گوناگون اجتماعی– سیاسی و فرهنگی آن را دیده‌ام. این موسسه چشم و چراغ تهران است و همه می‌دانند که وسعت آن جوابگوی جمعیت ۶۰ میلیون نفر مردم ایران نیست. همین نکته، نشانه بلندنظری و درک اجتماعی استاد باستانی پاریزی است».

دکتر خضری ادامه داد: «البته استاد در جواب اینکه گفته بودند این طرح ۱۵۰ میلیارد تومان نیاز دارد تا اجرا شود با زبان طنز گفته بود: «البته رقم ۱۵۰ میلیارد تومان باید زیاد باشد. مخلص چون از صدهزار تومان بیشتر به زحمت می‌تواند بشمارد، از تصور آن رقم و کم و زیادی آن عاجز است، ولی این را در تاریخ خوانده است که این رقم‌ها و این کارها شدنی است».

دکتر خضری یادآور شد: «این مقاله سبب شد در آن زمان مسئولین به این فکر بیفتند که ۲۰۰ میلیون دلار برای این فکر اختصاص دهند؛ اما متاسفانه امروز هنوز این طرح معطل مانده است».

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران همچنین در اثبات غیرت ملی استاد باستانی پاریزی نیز از زبان استاد گفت: «آرزویم این است که از درب شرقی دانشگاه تهران در خیابان وصال وارد شوم، آرام آرام قدم بزنم و از درب غربی آن در خیابان کارگر خارج شوم».

مشاور رییس دانشگاه تهران، در پایان اظهار امیدواری کرد با ثبت جایزه جهانی استاد پاریزی، یاد و نام این استاد برجسته همواره ماندگار بماند.

در این مراسم، هم‌چنین سیدمحمود دعایی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، در سخنانی که همراه با ذکر خاطرات، به یادآوری خدمات ارزشمند فرهنگی دکتر باستانی پاریزی پرداخت و استادان دیگری نیز هم‌چون دکتر سید محمدکاظم بجنوردی، رییس دایره المعارف بزرگ اسلامی، علیرضا رزم حسینی، استاندار کرمان و مهندس حمید باستانی پاریزی، فرزند مرحوم باستانی پاریزی در این مراسم به ارایه سخنرانی پرداختند و پیام ویدئویی دکتر حمید میرزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز به نمایش درآمد.


( ۱ )

نظر شما :