نخستین گردهمایی بنیاد دانشگاه تهران برگزار شد
نخستین گردهمایی بنیاد دانشگاه تهران، عصر روز شنبه پنجم دیماه، برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، در این نشست که با حضور رییس دانشگاه، اعضای هیأت امناء و هیات مدیره بنیاد و دانشجویان بورسیه این بنیاد برگزار شد، دکتر محمود کمرهای، رییس هیأت مدیره بنیاد دانشگاه تهران، در سخنانی به تاریخچه راهاندازی این بنیاد و اهداف و برنامههای آن پرداخت.
دکتر کمرهای، توجه به انسان و کرامت انسانی و نیروی انسانی را از مهمترین اهداف بنیاد دانشگاه عنوان کرد و افزود: «بنیاد در ابعاد مختلف علمی و فرهنگی فعالیت دارد و امیدواریم بتواند به نیکی به فعالیتهای خود دردانشگاه ادامه دهد و در جهت ارتقای دانشگاه گامهای بیشتری بردارد».
پس از سخنان دکتر کمرهای، کاظم قلمچی، مدیر عامل بنیاد علمی و آموزشی قلمچی و دکتر محمدرضا حافظی، رییس جامعه خیرین مدرسهساز، در سخنانی با اشاره به نقش دانشگاهها در توسعه کشور و نقشی که دانشگاه تهران در این میان دارد، بر کمک به رشد این دانشگاه تاکید کردند.
در ادامه مراسم، نیز یکی از دانشجویان روشندل دانشگاه تهران سخنانی ایراد کرد.
پایان بخش این مراسم نیز، سخنرانی دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران بود.
رییس دانشگاه با تبریک ایام ولادت پیامبر رحمت، حضرت محمد (ص)، به اهمیت و نقشی که دانش در توسعه تمدنهای مهم بشری داشته است اشاره کرد و گفت: «دانشگاهها نقش مهمی در تمدنسازی دارند و کمک به دانشگاه تهران و دانشجویان نخبه آن، بزرگترین سرمایهگذاری است و دانشگاه بهترین محل برای این سرمایه گذاری است؛ چرا که نیروی انسانی و آیندهسازان کشور در دانشگاه تربیت میشوند».
دکتر نیلی احمدآبادی، با اشاره به فرهنگسازی وقف در جامعه گفت: «کمک خیرین و واقفین را نباید صرفاً یک کمک مادی تلقی کرد؛ چرا که این حرکت و کمک به جوانان و دانشجویان و دانشگاه، عشق و محبت را در فضای جامعه ایجاد میکند و نقش فرهنگسازی و فضای ایجاد شده در جامعه، بسیار موثرتر از خود کمک مادی است و در انسجام و همدلی جامعه بسیار تاثیر دارد».
رییس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه این دانشگاه، بعد از آستان قدس رضوی، بیشترین موارد وقف را دریافت کرده است، این موضوع را ناشی از اهمیت و نقش دانشگاه تهران درپیشرفت ایران عنوان کرد و افزود: «همین موضوع، انتظار از دانشگاه تهران و دانشآموختگان آن را افزایش میدهد».
رییس دانشگاه در ادامه سخنان خود، با تجلیل از اقدام خیرین در احداث و تجهیز مدارس گفت: «زمانی مدرسهسازی، نیاز اصلی کشور بود و با کمک خیرین، زیرساختهای مناسبی در این بخش پدید آمد ولی امروز در دانشگاهها با کمبود زیرساخت و فضا مواجه هستیم و امیدواریم با حضور خیرین در این عرصه نیز بتوانیم مشکلات کشور را از پیشرو برداریم».
دکتر نیلی دربخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به افزایش تقاضا برای ورود به دانشگاهها، اظهار امیدواری کرد خیرین در گامهای بعدی در ایجاد فضای کسب و کار و اشتغال برای جوانان دانشآموخته نیزحضور پررنگی داشته باشند.
دکتر نیلی احمدآبادی، دانشگاه تهران را با داشتن دانشکده کارآفرینی و پارک علم و فناوری، بهترین و معتبرین محل برای تحقق دانشگاه کارآفرین دانست و گفت: «امیدواریم با کمک خیرین بتوانیم زیرساختهای لازم را برای تحقق یک دانشگاه کارآفرین ایجاد کنیم».
وی در پایان گفت: «امروز با حضور خیرین در دانشگاه، یکی از شعارهای دانشگاه که تعامل با جامعه است به منصه ظهور رسیده است».
گفتنی است بنیاد دانشگاه تهران، هر ساله ده درصد از دانشجویان مستعد دانشگاه را بورسیه میکند که این بورس از نوع پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان مقطع کارشناسی، به مبلغ دو میلیون ریال و به مدت ۱۰ ماه میباشد و دانشجویان تا پایان مقطع کارشناسی با احراز شرایط میتوانند از این بورسیه استفاده کنند.
این بورسیه به مدت پنج و هر سال برای ۵۰۰ نفر از دانشجویان واجد شرایط برقرار خواهد بود.
نظر شما :