خودروی خورشیدی دانشگاه تهران، رتبه هفتم خودروهای خورشیدی جهان

خودروی خورشیدی دانشگاه تهران با نام "غزال ایرانی ۳" در میان برترین خودروهای خورشیدی جهان قرار گرفت

تعداد بازدید:۱۲۲۲۱
خودروی خورشیدی دانشگاه تهران با نام "غزال ایرانی ۳" در میان برترین خودروهای خورشیدی جهان قرار گرفت

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، تیم خودرو خورشیدی پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران که بیش ازده سال است در زمینه طراحی و ساخت خودروهای خورشیدی فعالیت دارد، پاییز امسال برای اولین بار با خودرویی دو سرنشین که نسل سوم خودروی خورشیدی غزال ایرانی به شمار می‌رود، در جدیدترین آوردگاه خودروهای خورشیدی جهان حضور یافت و توانست رتبه هفتم را از آن خود کند.

پروژه طراحی و ساخت خودرو خورشیدی در پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران از سال ۱۳۸۳ با مدیریت دکتر کارن ابری نیا در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه کلید خورد که به طراحی و ساخت اولین خودرو خورشیدی کشور به نام «غزال ایرانی ۱» در سال بعد منجر شد.

پروژه خودرو خورشیدی غزال ایرانی ۳ از اواخر سال ۱۳۹۰ آغاز شد. این پروژه متشکل از ۲۵ نفر از دانشجویان مهندسی مکانیک، مهندسی برق و طراحی صنعتی دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر کارن ابری‌نیا و دکتر بهروز آسایی در نهایت، در شهریور سال ۱۳۹۴ با ساخت غزال ۳ ایرانی به پایان رسید.

خودرو خورشیدی غزال ۳، یک خودرو چهارچرخ و دو سرنشین است. نیروی محرکه توسط دو موتور برقی که روی دوچرخ عقب هستند تامین می‌شود. طراحی و ساخت بدنه با فناوری پیشرفته، طراحی پیشرفته آیرودینامیک، وزن ۱۵۰ کیلوگرمی، توانایی حرکت با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت که قابلیت افزایش تا ۱۵۰ کیلومتر را دارد، افزایش راندمان سلول‌های خورشیدی، استفاده از موتور برقی جریان مستقیم، استفاده از کنترلر قابل برنامه‌ریزی، طراحی و ساخت MPPT توسط اعضای تیم و بهینه‌سازی مواد‌، طراحی و روش ساخت در بخش‌های بدنه، شاسی، تعلیق، فرمان، مدارها و سیستم‌های برقی از ویژگی‌های خودرو خورشیدی غزال ایرانی ۲ نسبت به نمونه قبلی آن است.

رالی بزرگ خودروهای خورشیدی (World Solar Challenge 2015) با رقابت ۵۰ خودرو از سراسر جهان، برای طی کردن مسافتی سه هزار کیلومتری در مسیر شهرهای داروین در شمال استرالیا تا آدلاید در جنوب این کشور برگزار شد.

مسابقات بین‌المللی خودرو خورشیدی در استرالیا، امسال در سه کلاس اصلی برگزار شد: در کلاس Adventure خودروهای سه‌چرخ تک‌سرنشین که ساده‌ترین طراحی را دارند، در کلاس دوم (Challenger) خودروهای چهارچرخ تک‌سرنشین و در کلاس سوم (Cruiser class) خودروهای چهار چرخ دو سرنشین به بالا که جدیدترین طراحی‌ها را دارند شرکت می‌کنند و تیم خودرو خورشیدی دانشگاه تهران که به عنوان تنها نماینده ایران در این مسابقات حضور داشت، در دسته سوم قرار گرفت و توانست رتبه هفتم مسابقات را به خود اختصاص دهد.


( ۷۱ )

نظر شما :

وحید ۲۵ تیر ۱۳۹۶ | ۰۱:۰۷
با سلام وعرض خسته نباشید من واقعا با دیدن این خودرو به وجد اومدم واقعا خوشحالم که توی کشورمون چنین بچه های درجه یکی هم پیدا میشن
مونا ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۱:۲۶
دیروز در برنامه شبکه افق این برنامه رو دیدم ان شالله موفق باشید و خودرو خورشیدی غزال به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کند خدا قوت
محمدیان معین ۰۳ فروردین ۱۳۹۶ | ۱۲:۱۷
سلام برنامه خوبشون درشبکه هفت باتفاق خانواده دیدم خیلی خیلی جالب بود کمی از زحمت شون رو تلویزیون تونست نشون بده طی سه هزار کیلومتر مسافت در هوای گرم بسیار دشوار و طاقت فرساست ولی جوانهای با غیرت و با وجود ایران تونستند عالی به پایان برسونند حیف شد که برنامه نیمه کاره قطع شد دست همه شون درد نکنه ایکاش مسولین قدر این عزیزان و افتخار آفرینان رو بدونند و بهشون خیلی بیشتر بها بدهند آفرین برشما درود خدا بر شما امیدوار تک تک شما جوانهای مومن و دانشمند در تمام مراحل زندگیتان موفق باشید.
وطندوست و ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ | ۱۴:۰۸
دست مریزاد آفرین به فرزندان ایران انشالله هر روز موفق تر از روز قبل به راه تون ادامه بدید چشم همه ایران به شماست خدا پشت و پناه تون.
فاطمه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ | ۰۱:۵۰
دیروز تو شبکه مستند، مستند غزال ایرانی رو دیدم خیلی خوشم اومد.خیلی بچه های خوبی بودن. انشاءالله موفق باشند و کشورمون بدرخشه و رو به پیشرفت باشه. و انشالله همه به رویاهاشون با تلاششون برسن. هیچ وقت دیر نیست وقتی قراره روزی بمیریم.