وزیر خارجه یونان در دانشگاه تهران: دیپلماسی باید درد و رنج ملت‌ها را کم کند

۰۹ آذر ۱۳۹۴ | ۰۰:۰۰ کد : ۲۷۴۲ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۱۴۰۸
وزیر خارجه یونان در دانشگاه تهران: دیپلماسی باید درد و رنج ملت‌ها را کم کند

وزیر امور خارجه یونان صبح روز یکشنبه، هشتم آذرماه در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران سخنرانی کرد.
به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، پروفسور نیکولاس کودزیاس،‌ وزیر امورخارجه یونان در این سخنرانی گفت: «سیاست خارجی یونان بر اساس صلح و دوستی و اتحاد بین ملت‌هاست و همین موضع یونان، در برخی مواقع با موضع اتحادیه اروپا در مسایل جهانی و منطقه‌ای متفاوت است».
وی با اشاره به تاریخ مشترک ایران و یونان گفت: «دو ملت ایران و یونان، ملت‌هایی هستند که به مسیر خود در طول تاریخ ادامه‌ داده‌اند، اما هرگز زندانی تاریخ نشدند و در گذشته به سر نبردند، اگرچه از گذشته درس‌های زیاد گرفتند. جهان در حال تغییر است و همه باید به پیش برویم و در جستجوی راه‌حل‌های جایگزین برای مسایل جاری باشیم».
وزیر امورخارجه یونان، در ادامه ضمن اشاره به سیاست‌های وزارت امورخارجه یونان، دیپلماسی اقتصادی را یکی از سیاست‌های خارجی این کشور عنوان کرد و افزود: «در سفر من، هیات اقتصادی عالی‌رتبه‌ای حضور دارد که به گسترش روابط اقتصادی دو کشور کمک کند. دیپلماسی باید به ما کند که از درد و رنج ملت‌های خود کم کنیم و بحران‌های اقتصادی موجود را پشت سر بگذاریم».
دکتر کودزیاس ضمن تشریح سیاست خارجی یونان در قبال بحران‌های خاورمیانه تصریح کرد: «اگر به خاورمیانه نگاه کنیم، می‌بینیم منطقه دارای مشکلات بسیاری است و سیاست کشور یونان در قبال مسایل خاورمیانه، راه‌حل دیپلماتیک است. یونان به عنوان یک کشور صلح دوست و صلح‌طلب، خواهان حل مسایل خاورمیانه از طریق سیاسی است و هرگز در صدد بهره‌برداری از مشکلات خاورمیانه و سوریه نیست».
 وی با تأکید بر اینکه امروز جهان در حال حرکت از غرب به سمت شرق است، خاطرنشان کرد: «امروز کشورهای جدیدی در عرصه جهانی ظهور کرده‌اند، کشورهایی مثل ایران و چین که از تاریخ و قدمت بسیاری برخوردار هستند و در بحران در سوریه نیز لازم است کشورهای مختلف از جمله ایران و روسیه، همکاری کنند و برای غلبه بر این بحران تلاش کنند».
وزیر امور خارجه یونان با اشاره به بحران آوارگان و مشکلاتی که برای کشورهای غربی برای پذیرش تعداد زیاد آوارگان ایجاد شده تصریح کرد: «راه جلوگیری از این‌گونه بحران‌ها، این است که از دامن زدن به ناآرامی‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا خودداری شود و مسایل این مناطق از طریق دیپلماتیک حل شود. مهم‌ترین عنصر ثبات در خاورمیانه، ایجاد صلح و پیداکردن راه‌حل سیاسی برای بحران‌های منطقه است».
وزیر امور خارجه یونان، در پایان تصریح کرد: «برای حل این بحران‌ها باید تلاش کرد تا چشم‌انداز مثبتی برای مردم این منطقه ایجاد شود و آینده‌ بهتری برای آنها رقم بخورد».
دکتر محمود نیلی احمدآبادی،‌ رییس دانشگاه تهران نیز در این مراسم، ضمن خیر مقدم به وزیر امور خارجه یونان و هیات همراه، اظهار امیدواری کرد این دیدار سرآغاز و فصل تازه‌ای از گسترش روابط همه‌جانبه، به‌ویژه روابط علمی و دانشگاهی میان دو کشور ایران و یونان باشد.
رییس دانشگاه تهران گفت: «پیشینه روابط دو کشور باستانی ایران و یونان، ریشه در اعماق تاریخ دارد و در کنار روابط سیاسی پر فراز و فرود، همواره ارتباطات علمی و فرهنگی میان آنها تداوم یافته و دانشمندان برجسته دو کشور به تبادل افکار و اندیشه های خود پرداخته اند که حاصل آن اشتراکات علمی و فرهنگی عمیق میان دو کشور است».
دکتر نیلی ‌احمدآبادی گفت: «هم اکنون کمتر کسی در ایران هست که با نام و اندیشه بزرگانی ‌چون سقراط، افلاطون، هومر و ارسطو آشنا نباشد. هم‌چنان کسی در یونان نیست که مفاخری همچون ابن سینا، رازی، فردوسی، خیام و حافظ را نشناسد و بهره‌ای از اندیشه‌های آنها نگرفته باشد. این بدان روست که بخش عظیمی از میراث علمی و تمدنی دو کشور، در یک رفت و برگشت تاریخی مبادله شده و دانشمندان دو طرف در نگهداری و انتقال این میراث بزرگ بیشترین نقش را داشته اند».
دکتر نیلی احمد‌آبادی در ادامه با اشاره به قدمت دانشگاه تهران و جایگاه و توان علمی بالای آن گفت: «دانشگاه تهران به عنوان بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی ایران، رسالت و وظیفه خود می‌داند تا امکان گفت وگو و تبادل نظر میان فرهیختگان، دانشمندان و سیاستگذاران در سطح ملی و بین‌المللی را فراهم سازد؛ چرا که این موضوع می‌تواند نقش مهمی در توسعه فرهنگی و علمی کشورهای جهان داشته و عاملی ارزشمند برای صلح و دوستی میان ملت‌ها باشد».
رییس دانشگاه تهران گفت: «من امروز افتخار دارم تا اعلام کنم دانشگاه تهران، قدیمی‌ترین مرکز آموزش عالی ایران با سابقه بیش از 164 سال، با دارا بودن بیش از 300 هزار دانش‌آموخته و بیش از 50 هزار دانشجوی برجسته، در طول دوران فعالیت خود، نقش تعیین کننده و بی بدیلی در توسعه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و در یک کلام توسعه و پیشرفت ایران داشته است».
دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به تولید ۱۱ درصد علم ایران در دانشگاه تهران افزود: «دانشگاه تهران نقش تعیین کننده‌ای در رشد علمی ایران داشته و در سال گذشته بیش از 11 درصد از مقالات چاپ شده ایران در معتبرترین نشریات جهان، توسط دانشگاه تهران منتشر شده است».
رییس دانشگاه افزود: «دانشگاه تهران به کمک حضور فعال دانشجویان و دانش‌آموختگان خود در مراکز علمی و تخصصی ایران و جهان با توسعه مراودات و ارتباطات بین‌المللی در زمینه‌های مختلف تبادل دانشجو، استاد، پروژه و برنامه‌های آموزشی مشترک با دانشگاه‌های جهان و عضویت فعال در شبکه‌های علمی جهانی و با استفاده از دیپلماسی علمی سعی کرده است نقش خود را در کمک به تعمیق دوستی میان ملت‌ا، صلح جهانی و کمک به توسعه پایدار ایفا کند».
در بخش پایانی این مراسم و پس از سخنرانی وزیر امورخارجه یونان، نشان ویژه دانشگاه تهران از سوی دکتر نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه به وی اهداء شد.


نظر شما :