رئیس دانشگاه تهران در نشست شورای پارک علم و فناوری:

استقرار ۲ هزار کسب‌وکار دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تا پایان ۱۴۰۱

۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۰:۰۷ کد : ۲۷۰۹۹ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۱۲۷۴
رئیس دانشگاه تهران با اعلام اینکه در حال حاضر بیش از ۱۸۰ شرکت دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران استقرار دارد، گفت: هدف‌گذاری کرده‌ایم که تا پایان سال ۱۴۰۱، بیش از ۲ هزار کسب‌وکار دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مستقر شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در اولین نشست شورای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۱، افزود: شورای پارک علم و فناوری درباره روش‌های تأمین مالی و تسریع در ایجاد زیرساخت‌ها به منظور تحقق هدف‌گذاری انجام‌شده برای رشد شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری، دارای نقش کلیدی است.
رئیس دانشگاه تهران افزود: برنامه داریم تا زمین‌ها و املاکی که در اختیار دانشگاه تهران است را عمدتاً در راستای توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و استقرار دانش‌بنیان‌ها بکار بگیریم تا بتوانیم تحقق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته را در عرصه عمل هم شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه ترکیب دوره جدید شورای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران متشکل از نخبگان علم و فناوری دانشگاه و کارآفرینان موفق در عرصه ملی است، گفت: در دوره جدید مدیریت دانشگاه تهران، شعار محوری «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی» به عنوان رویکرد استراتژیک دانشگاه مورد توجه قرار گرفته است و کلیدواژه محوری و کلیدی این شعار، دانشگاه کارآفرین است.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به همراستایی شعار محوری دانشگاه تهران با شعار سال ۱۴۰۱ مبنی بر «تولید؛ کارآفرین، اشتغال‌آفرین»، خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها به عنوان مخاطب اصلی این شعار باید نقش ویژه‌ای برای تحقق شعار سال ایفا کنند و پارک‌های علم و فناوری نیز یکی از نهادهای مهمی هستند که لازم است بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
دکتر مقیمی به اعمال تغییرات ساختاری در دانشگاه تهران طی شش ماه دوم سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: این تغییرات ساختاری بر اساس رویکرد استراتژیک دانشگاه انجام شد. یکی از دغدغه‌های همیشگی دانشگاه، برقراری ارتباط ارگانیکی بوده که لازم است بین پارک علم و فناوری، معاونت پژوهش و فناوری و واحدهای مختلف دانشگاه وجود داشته باشد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به تحقق اهدافی که در اصلاح ساختاری دانشگاه تهران هدف‌گذاری شده است، تصریح کرد: بازخوردهای خوبی از تغییرات ساختاری ایجادشده در دانشگاه تهران دریافت شده است. بر اساس اصلاح ساختاری صورت گرفته، شعبه‌های پارک علم و فناوری دانشگاه ذیل معاونت‌های پژوهش و فناوری دانشکده‌ها تشکیل می‌شود که این اتفاق در برخی دانشکده‌ها عملیاتی شده است.
رئیس دانشگاه تهران گفت: هدف از این تغییر ساختار، برقراری ارتباط ارگانیک بین فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، تجاری‌سازی یتافته‌های تحقیقاتی و تبدیل آنها به کسب‌وکارهای دانش‌بنیان است.
وی با تاکید بر توجه ویژه به پارک‌های علم و فناوری، تاکید کرد: اینکه بخواهیم تحولی اساسی در کشور اتفاق بیفتد و دانشگاه و اکوسیستم علم و فناوری بتواند نقش خود را در حل مسائل اجتماعی، تولید دانش‌بنیان، نگهداشت نخبگان و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آنها ایفا کند، به میزان توجه ما به کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و توسعه آنها بستگی دارد.
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر پیشگامی دانشگاه تهران در زمینه امیدآفرینی و ایجاد تحرک تازه در نخبگان و اساتید برای تحقق شعار سال و محور شدن کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، گفت: طرح‌ریزی‌هایی که به این منظور انجام می‌گیرد باید عملیاتی و دارای نتیجه ملموس و قابل اندازه‌گیری باشد.
وی با اشاره به تعیین ۳ ناحیه نوآوری از میدان انقلاب اسلامی تا بالاتر از بزرگراه همت، ابراز امیدواری کرد: به زودی شاهد نهضت ایجاد کسب‌وکارهای دانش‌بنیان در دانشگاه تهران باشیم.
برنامه‌ریزی برای مهارت‌افزایی در دانشجویان در زمینه راه‌اندازی کسب‌وکارهای دانش‌بنیان از دیگر موارد مورد تاکید رئیس دانشگاه تهران در نشست شورای پارک علم و فناوری دانشگاه بود.

کلید واژه ها: پارک علم و فناوری دکتر سید محمد مقیمی سید محمد مقیمی دکتر مقیمی مقیمی


( ۱ )

نظر شما :