رییس دانشگاه تهران: فعالیت فرهنگی دانشگاه‌ها زمینه‌‌ساز رفع ناهنجاری‌های اصلی اجتماعی است

۲۷ آبان ۱۳۹۴ | ۱۱:۳۴ کد : ۲۶۲۸ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۱۵۸۵
رییس دانشگاه تهران: فعالیت فرهنگی دانشگاه‌ها، زمینه‌‌ساز رفع ناهنجاری‌های اصلی اجتماعی است

سومین نشست شورای هماهنگی معاونین فرهنگی دانشگاه‌های شهر تهران، دوشنبه بیست و پنجم آبان‌ماه در دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، در این جلسه که با حضور معاونین فرهنگی دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، امیرکبیر، خواجه نصیرالدین طوسی، شاهد، الزهراء، علوم انتظامی، پیام نور، هنر، علمی کاربردی، علامه طباطبایی، فرهنگیان و شهید رجایی، و با حضور دکتر ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، با اشاره به دیدار روسای دانشگاه‌ها با مقام معظم رهبری طی روزهای اخیر و تاکید ویژه ایشان بر مسایل فرهنگی در دانشگاه‌ها گفت: «این فرمایشات روشنگرانه وظیفه ما را خطیرتر می‌کند و قطعا باید اهتمام لازم را جهت انجام منویات ایشان به کار بندیم».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به این نکته که بحث پیرامون برخی مسایل فرهنگی در دانشگاه‌ها به دلیل ماهیتی که دارند مساله جدیدی نیست افزود: «مقام معظم رهبری به دلیل دید کلان و ظریفی که دارند، نکاتی را می‌فرمایند و برخی این صحبت‌های کلان، دقیق و راهبردی را دستاویز برخوردهای جناحی و  سیاسی غیر لازم می کنند».
دکتر سرسنگی تصریح کرد: «بخشی از این  بحث‌ها به جهت عدم اطلاع از ماهیت فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه است و لازم است تا معاونان فرهنگی و حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها، با فعالیت‌های گسترده‌ و مثبت خود، جهل نسبت به ماهیت این مسایل را از بین ببرند. باید بپذیریم که ما در حوزه‌ی انعکاس فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها مشکل جدی داریم و رسانه‌ها هم بیشتر روی نقاط منفی تمرکز می‌کنند تا برای مخاطبین‌شان جذابیت ایجاد کنند».
دکتر سرسنگی در بخش دیگری از سخنان خود، مشکل دیگر را وجود نواقص در مفاهیم و تبیین‌های آیین‌نامه‌های مختلف دانشگاهی برشمرد و افزود: «گاهی این آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها به گونه‌ای است که معانی صریح و مشترکی را متبادر نمی کنند و به یک موضع واحد نمی‌توان دست یافت».
در ادامه این جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر کلانتری، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، موضوع فرهنگ را در دانشگاه‌های کشور، از اهم امور و بسیار حیاتی و جریان‌ساز دانست و گفت: «باید تلاش کنیم تا این نوع هم‌اندیشی‌ها مداوم باشند و مراقب بیراهه‌ها باشیم تا یک حرکت نابجا اثرات عکس آنچه خواسته‌ایم را برجا نگذارد».
در بخش دیگر این نشست، دکتر ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت:«ما در سطح دانشگاه‌ها برنامه‌های پرشمار و متنوع فرهنگی اعم از فعالیت‌های قرآنی و مذهبی و جشنواره‌های مثبت داریم که اصول اساسی را در اجرای آنها مدنظر قرار داده‌ایم و توقع داریم که بیشتر، این موارد دیده شود تا برخی موارد جزیی و بعضا بر خلاف تصور، نادرست. ما بر اساس فرمایشات رهبری، همه توان خود را بسیج کرده و می‌کنیم تا نظرات ایشان جامه عمل بپوشد،اما ضمن اینکه به منتقدان خود احترام می‌گذاریم، توقع داریم در انتقادهای خود، صادقانه و مشفقانه عمل کنند».
معاون وزیر علوم با انتقاد از برخی آمار و گزارش‌های ارایه شده در برخی از رسانه‌ها در خصوص وضعیت فرهنگی در دانشگاه‌ها گفت: «این اخبار صحت ندارد و انتظار ما این است که رسانه‌ها در انعکاس مطالب خود، اخلاق حرفه‌ای را رعایت کنند. ما تابع نظر رهبری و مدافع نظام هستیم و فتوای رهبری بر ما حجت است و همه تلاش خود را می‌کنیم که نظرات ایشان مبنای اصلی فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌‌ها باشد».
دکتر نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران نیز در این نشست، در ارتباط با مسایل مرتبط حوزه‌ فرهنگی در دانشگاه‌ها گفت: «برداشت از فرهنگ، عموما تاویل‌پذیر و چندوجهی است و به دلیل طبیعت این موضوع، هم می‌توان به آن خوب نگریست و هم اگر کسی قصد سوءبرداشت‌ داشته باشد، زمینه آن را می‌تواند در این بحث‌ها پیدا کند».
رییس دانشگاه تهران با اشاره به تعامل مثبت و سازنده بین دانشجویان و معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، به خصوص در دوره‌ جدید و با حضور دکتر سرسنگی، خاطر نشان کرد: «سعی می‌شود تقاضاها با سعه صدر بررسی شوند، اما سیاست‌های کلی کشور،  خط قرمزها و آیین‌نامه‌های دانشگاهی هم باید رعایت شوند. آینده درخشانی با این فضاها می‌توان برای آینده‌سازان متصور بود و اگر فضا را بیش از حد برای دانشجویان تنگ و بسته کنیم و امکان فعالیتشان را کم کنیم، درواقع ناهنجاری‌های اجتماعی را دامن زده‌ایم».
رییس دانشگاه تهران، در پایان اظهار امیدواری کرد اینگونه نشست‌ها و گزارش صحیح و صادقانه فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها به جامعه، زمینه این موضوع را فراهم کند که به حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها توجه بیشتری صورت گیرد و فعالیت‌های راهبردی و عملیاتی مثبت و سازنده‌ای در بین دانشجویان و نسل‌های آینده‌ساز کشور  شکل گیرد».