امضای یادداشت تفاهم همکاری بین دانشگاه تهران و دو دانشگاه ژاپنی

۲۵ مهر ۱۳۹۴ | ۱۲:۴۴ کد : ۲۵۹۱ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۱۶۷۴
امضای یادداشت تفاهم همکاری بین دانشگاه تهران و دو دانشگاه ژاپنی

در دیدار دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران با دکتر «کاماتا»، رییس دانشگاه «واسدا» ژاپن که نیمه مهرماه صورت گرفت، یادداشت تفاهم همکاری بین دو دانشگاه به امضاء رسید.
به گزارش روابط‌ عمومی دانشگاه تهران، در این دیدار، دکتر کاماتا، ضمن ابراز خرسندی از فراهم شدن مقدمات امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین دو دانشگاه، به سفر هیات اعزامی دانشگاه واسدا به دانشگاه تهران در شهریورماه ۹۴ اشاره و از دکتر نیلی به خاطر استقبال گرم از هیات مزبور تشکر کرد. دکتر کاماتا ضمن اشاره به فرهنگ و تمدن غنی ایران گفت: «دانشگاه تهران یکی از معتبرترین و برترین دانشگاه‌های ایران به شمار می‌رود که در سطح جهانی نیز شناخته شده است».
وی با اشاره به وجود بیش از 5000 دانشجوی خارجی در دانشگاه واسدا و کسب رتبه اول در زمینه جذب دانشجویان خارجی، ابراز امیدواری کرد امضاء تفاهم‌نامه جدید بتواند زمینه‌های مناسب برای تبادل استاد و دانشجو را فراهم آورد و توسعه همکاری‌های مشترک علمی و فناوری بین دو کشور را تقویت نماید.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران نیز در این دیدار، ضمن تشکر از ابراز محبت دکتر کاماتا و با اشاره به فرهنگ غنی ژاپن گفت: «توسعه علمی و فناوری ژاپن ملازم با ویژگی‌های خاص فرهنگی این کشور، همواره مورد توجه جهانیان به ویژه ایران بوده است. ایران نیز در غرب آسیا یکی از پیشرفته‌ترین کشورها به شمار می‌رود و وجود بیش از 4.5 میلیون دانشجو و نرخ بالای رشد علمی از دیگر مشخصه‌های ایران در عصر حاضر است». رییس دانشگاه تهران افزود: «در حال حاضر بیش از 1000 دانشجوی خارجی در دانشگاه تهران تحصیل می‌کنند و تنها دانشگاه ارایه دهنده رشته مطالعات ژاپنی در ایران، دانشگاه تهران است».
دکتر نیلی هم‌چنین گفت: «ویژگی‌های خاص دانشگاه واسدا از جمله اعتبار علمی، تعاملات وسیع بین‌المللی و نحوه مالکیت دانشگاه، از نقطه نظر اقتصاد آموزش عالی، مواردی است که زمینه تعامل مناسب و تداوم همکاری‌های متقابل دانشگاهی را فراهم می‌آورد و ما امیدواریم بتوانیم در موضوعاتی محوری مثل: آب، محیط زیست، نانو، روباتیک، علوم شناختی و انرژی، مطالعات ادیان، زبان فارسی، حقوق و همکاری دو جانبه داشته باشیم که امضای این تفاهم‌نامه، می‌تواند نقطه شروع همکاری باشد».

هم‌چنین در دیدار دیگری که رییس دانشگاه تهران از دانشگاه «کی ئو» داشت، یادداشت تفاهم همکاری بین دانشگاه تهران و این دانشگاه به امضاء رسید. در این دیدار، ابتدا رییس دانشگاه کی ئو، ضمن خوشامد به دکتر نیلی احمد آبادی، امضاء یادداشت تفاهم را نقطه آغاز خوبی برای توسعه همکاری‌های دانشگاهی عنوان و با اشاره به قدمت 150 ساله دانشگاه کی ئو و زمینه‌های قوی مطالعاتی این دانشگاه در بخش حقوق، اقتصاد و علوم انسانی، ابراز امیدواری کرد با توجه به تغییرات ایجاد شده در نظام روابط بین‌الملل و لزوم همکاری‌های بیش از پیش مراکز علمی و توسعه تعاملات بین‌المللی، زمینه همکاری دو دانشگاه بیش از پیش تسهیل شود.
وی با اشاره به وجود دپارتمان مطالعات ژاپن در دانشگاه تهران و امکان وجود همکاری‌های متقابل در زمینه تبادل استاد و دانشجو نسبت به حمایت از کرسی‌های زبان فارسی در این دانشگاه نیز ابراز تمایل کرد.
دکترمحمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران در این دیدار، ضمن اشاره به فرهنگ غنی ژاپن و تاریخ و تمدن کهن ایران گفت: «یکی از زمینه‌های مهم ارتقای همکاری‌های علمی بین طرفین و تبادل استاد و دانشجو، می‌تواند در بحث تاریخ و هنر دو کشور تعریف شود. علاوه بر این همکاری بین دو دانشگاه در رشته مطالعات ژاپنی نیز می‌تواند به عنوان یکی از مراحل اولیه عملیاتی نمودن تفاهم‌نامه مورد بررسی قرار گیرد. به علاوه از انجام هرگونه پروژه مشترک و یا طرح پیشنهادی در این راستا استقبال خواهد شد». وی افزود: «امضای تفاهم نامه بین دو دانشگاه نقطه شروع همکاری‌هاست، اما مهم‌تر از آن، پیگیری و عملیاتی کردن موارد مصرح در تفاهم‌نامه برای نیل به نتیجه مطلوب است».
گفتنی است دکتر نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران، به منظور شرکت در اجلاس STS از 11 الی 14 مهرماه، به همراه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به کشور ژاپن سفر کرده بود.