از دستاوردهای ویژه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران رونمایی شد
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، در مراسمی که روز ۲۱ مهرماه با حضور رییس دانشگاه و مسئولان کشوری و استانی برگزار شد، از 13 دستاورد علمی و دانشگاهی نوین برتر علمی و فن بازار در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران رونمایی شد.
در آغاز این مراسم که با حضور دکتر فرهادی، وزیر علوم و فناوری، دکتر نیلی احمد آبادی رییس دانشگاه تهران، دکتر زند، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، دکتر سلاجقه، رییس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ضمن معرفی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گفت: «با توجه به تاکیدات مکرر درخصوص ارایه توانمندیهای علمی کشور، مقرر شد توانمندیهای مجموعه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در معرض دید مسئولین و مدیران تراز اول کشور قرار گیرد. با این نگاه، مقرر شد اولین مراسم ملی رونمایی از دستاوردها برتر و فن بازار برگزار شود».
دکتر سلاجقه در ادامه در خصوص نحوه انتخاب دستاوردهای برتر گفت: «ابتدا حدود 77 دستاورد ارایه شد که در چهار مرحله مورد داوری قرار گرفتند و حتی از سد نگاه داوران خارجی هم گذشتند و در یک جلسه کاملا علمی، دستاوردهای برتر غربال و در نهایت امتیاز دهی صورت گرفت و از مجموع 77 دستاورد، 13 دستاورد برگزیده شدند».
در ادامه مراسم، دکتر نیلی احمد آبادی، رییس دانشگاه تهران، ضمن تبریک به پردیس کشاورزی و منابع طبیعی برای برگزاری این مراسم رونمایی گفت: «در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در دانشگاه همواره تکیه برآموزش و پژوهش بود، اما امروز به سمت فناوری میرویم و در واقع دانشگاه پژوهش محور، به سمت دانشگاه کارآفرین حرکت می کند که هدف اصلی از این رویه، ایجاد تعامل بین جامعه و دانشگاه است».
رییس دانشگاه تهران گفت: «اگر با نگاه روشن این جهتگیری را ادامه دهیم، نگاه جامعه نیز به دانشگاه تغییر میکند و این حلقه و زنجیره علم و فناوری نشان میدهد که فرآیندی که از دانشگاه شروع و با تعامل با جامعه ادامه دارد، نوآوری فناوری را درپی خواهد داشت».
دکتر نیلی احمد آبادی در بخش دیگری از سخنان خود به فرآیند تبدیل دانش به ثروت اشاره کرد و افزود: «تاکنون دراین بخش محدود عمل کردهایم و ناموفق بودهایم. بازار امروز کشور محل عرضه فناوری و نوآوری نیست، بلکه متکی برمحصولات قدیمی با کیفیت پایین است و دانش تولید شده در کشور، تبدیل به محصول پیشرفته نشده که دلیل اصلی این امر ضعف در اقتصاد است».
در ادامه این مراسم دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم با اشاره به اینکه باید به سمت دانشگاههای نسل سوم و ماموریتگرا پیش برویم، گفت: «با توجه به وجود منابع انسانی، باید بر دانش و اقتصاد دانش بنیان متکی باشیم. نیازهای مردم باید از طریق محصولات دانش بنیان تامین شود و این وظیفه خطیر به عهده دانشگاههاست و با توجه به اینکه بین بسیاری از رشتهها حد و مرزی وجود ندارد، رشتههای تحصیلی جدید باید مورد تحقیق قرار گیرد».
وی در ادامه افزود: «علاوه بر لزوم همسو بودن دانشگاهها و مراکز علمی در داخل کشور، لازم است با بخشهای کشاورزی و صنعت نیز رابطه حتی در سطح ارتباطات بینالمللی برقرار شود».
در پایان این مراسم، از 13 طرح برگزیده و دستاورد ویژه پردیس کشورزی و منابع طبیعی رونمایی و از مجریان طرحها با اعطای نشانهای درجه یک، درجه دو و درجه سه پژوهش و فناوری تقدیر به عمل آمد و پس از آن، وزیر علوم و رییس دانشگاه تهران، به همراه دکتر سلاجقه، از نمایشگاه گروهها و شرکتهای دانشبنیان مستقر در پردیس بازدید کردند.