مراسم افتتاح ساختمان جدید دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکدههای فنی برگزار شد
در آستانه عید سعید غدیر، آیین گشایش ساختمان جدید دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران، با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاونان وزیر علوم، رییس و هیات رییسه و مسئولان دانشگاه تهران و جمعی از خیرین و وافقین دانشگاه تهران، عصر روز سهشنبه هفتم مهرماه برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین گشایش ساختمان جدید دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران، با قدردانی از دکتر عباس مصلّی نژاد برای انجام فعالیتهای فراوان در آموزش عالی، گفت: «بنیاد فرهنگی مصلّینژاد 62 هزار متر مربع پروژه عمرانی را برای آموزش عالی کشور انجام داده و 10 هزار مترمربع پروژه دیگر را نیز در دست ساخت دارد».
وی با اشاره به تشکیل «ستاد خیرین» در وزارت علوم گفت: «در پی تشکیل این ستاد، تاکنون بیش از 20 بنیاد به عنوان بنیادهای علم و فناوری در دانشگاهها تشکیل شده و بنیادهای در حال تاسیس نیز بیش از 60 مورد میباشد».
وزیر علوم افزود: «طی سالهای گذشته، خیرین آموزش عالی ۲۵۰ هزار متر مربع پروژه را انجام دادند که ارزش این پروژهها، ۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال بوده است».
وی تاکید کرد: «همچنین به کمک خیرین آموزش عالی، ۱۵۰ هزار متر مربع پروژه جدید در آموزش عالی با اعتباری بالغ بر ۲۲۵۰ میلیارد ریال در حال ساخت است».
وزیر علوم در ادامه افزود: «امور خیر در آموزش عالی کشور، تنها به ساخت ساختمان، خوابگاه، کلاس و واحد آموزشی خلاصه نمیشود، بلکه توسط خیرین، بنیادهایی برای بورسیه دانشجویان راهاندازی شده که این بنیادها زمینه تحصیل دانشجویان را در مقاطع مختلف تحصیلی فراهم میکند».
وی ساخت و تجهیز آزمایشگاه و تامین امکانات برای دانشگاهها را از دیگر فعالیتهای خیرین در آموزش عالی برشمرد و ابراز امیدواری کرد که خیرین آموزش عالی مانند خیرین حوزه سلامت و مدرسهسازی فعال باشند.
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: «وزارت علوم نیز تلاش میکند تا موانع موجود بر سر راه اقدامات خیرین را از جمله در بخشهای مربوط به مقررات و امور مالیاتی تسهیل کند».
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران نیز در این مراسم با تبریک اعیاد قربان و غدیر و تسلیت فاجعه منا، با اشاره به ساخت دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران، این دانشکده را از معتبرترین دانشکدههای مکانیک ایران و جهان عنوان کرد و افزود: «اینکه این سرمایهگزاری برای این دانشکده و استعدادهای این دانشکده صورت گرفته است، بسیار ارزشمند است».
رییس دانشگاه تهران با اشاره به طراحی و ساخت ویژه ساختمان جدید دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکدههای فنی، آن را یک شاهکار مهندسی در امور آموزشی برشمرد و گفت: «این دانشکده به عنوان یک ساختار برتر در نظام آموزشی، میتواند الگویی برای سایر مراکز آموزش عالی کشور باشد».
دکتر نیلی احمدآبادی با انتقاد از برخی ساخت و سازهای بی کیفیت قبلی در دانشگاه به تشکیل «شورای معماری» در دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: «ساختمانهای دانشگاه باید فاخر باشند، البته فاخر با لوکس متفاوت است؛ فاخر به این معناست که یک ساختمان دانشگاهی تمام امکانات لازم را داشته باشد و برای این منظور، قرار شده است شورای معماری متشکل از متخصصان برجسته تشکیل شود تا تمام ساختمانهای دانشگاه، از استانداردها و یک محتوای فرهنگی قابل قبول برخوردار باشند».
ایشان از دلایل توقف پذیرش دانشجو در پردیس ارس و انتقال پردیس البرز از کرج به تهران و ادامه فعالیت و توسعه آن در جوار دانشگاه و با استفاده از امکانات سایر پردیس ها و دانشکده ها را، عدم تناسب فضاهای آموزشی در این دو پردیس عنوان کرد و افزود: «نمیتوان دانشجو را در فضای نامناسب آموزشی پرورش داد و انتظار تربیت نخبه داشت».
دکترنیلی احمدآبادی در بخش دیگری از سخنان خود، با تاکید بر توسعه کشور از مسیر دانش و لزوم تجهیز دانشگاهها گفت: «خوشبختانه یک وفاق ملی در کشور حاصل شده که مسیر توسعه پایدار کشور، از دانشگاه میگذرد و شرط اینکه دانشگاه بتواند این وظیفه را انجام دهد، این است که به امکانات مورد نیاز مجهز شود».
وی با اشاره به اینکه دانشگاه تهران یکی از نهادهای موفق در جذب کمکهای خیرین به آموزش عالی بوده است، گفت: «برای اینکه دانشگاهها بتوانند به وظیفه ملی خود برای توسعه کشور عمل کنند، نیاز به امکانات و منابع دارند و منابع مالی دولت محدود است و چانهزنیهای ما با دولت هم، تغییرات اندکی در بودجه ایجاد میکند. تکیه بر شهریه دانشجویی نیز ظرفیت محدودی داشته و بعضا نتیجه معکوس دارد و باعث افت کیفیت میشود و البته تامین منابع مالی از طریق خدمات و پژوهش هم وجود دارد. اما بین 20 تا 25 درصد دانشگاههای معتبر دنیا از محل کمک خیرین تامین اعتبار میکنند و ما هم باید تلاش کنیم سرمایههای ملی در جهت توسعه واقعی و مسیر توسعه کشور، همان دانشگاه هدایت و هزینه شود».
رییس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه توسعه کشور بدون توسعه آموزش عالی ممکن نیست، حضور خیرین در آموزش عالی کشور را یکی از واجبترین فرایض دانست.
دکتر محمود کمرهای، رییس پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران، دیگر سخنران آیین گشایش ساختمان جدید دانشکده مهندسی مکانیک این پردیس بود که ضمن ارایه گزارشی از فعالیتهای علمی و روند توسعه دانشکدههای این پردیس، گفت: «پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران، دارای ۱۱ دانشکده، ۳۶۰ عضو هیات علمی، ۸ هزار دانشجو ۱۰ قطب علمی و ۵ نشریه تخصصی است. در بخش بینالملل هم، دانشکدههای این پردیس با دانشگاههای معتبر خارجی همکاریهای مشترک دانشگاهی زیادی دارند».
دکتر کمره ای با اشاره به طرح گسترش پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران گفت: «سه طرح گسترش فیزیکی در این پردیس در دستور کار داریم: طرح گسترش اول 60 هزار مترمربع را در بر میگیرد و شامل احداث سالن اجتماعات، سالن ورزش، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، کتابخانه، ساختمان پژوهشی و سلفسرویس است. دو طرح گسترش دیگر نیز وجود دارد که در این طرحها قرار است ساختمان جدید دانشکده مهندسی شیمی، با مساحت ۲۰ هزار متر مربع در پردیس۲ دانشکدههای فنی دانشگاه تهران طراحی و ساخته شود؛ و در ضلع غربی خیابان ۱۶ آذر نیز، ساختمان جدید دانشکده مهندسی عمران در فضایی بالغ بر ۲۴ هزار متر مربع طراحی و ساخته خواهد شد».
پس از سخنان دکتر کمرهای، دکتر عباس مصلّینژاد، مدیرعامل بنیاد فرهنگی مصلّینژاد، در سخنان کوتاهی، با قدردانی از همه افراد و تیمی که بنیاد فرهنگی مصلّینژاد را در ساخت و احداث این پروژه یاری کرده بودند گفت: «دولتها توان مالی اجرای تعهدات خود را ندارند و به کف تعهدات خود عمل میکنند، بنابراین هدف اصلی ما باید توانمندسازی افراد باشد».
وی یکی از اهداف بنیاد فرهنگی مصلّینژاد را «تغییر نگاه در جامعه» خواند و افزود: «بنیاد مصلی نژاد در تلاش است که در جامعه به گونهای عمل کند تا افراد توانمند شده و علاوه بر کمک به خود، به دیگران نیز کمک کنند».
دکتر مصلّینژاد با اشاره به اینکه برخی به ما ایراد میگیرند که چرا ساختمانهای لوکس و پرهزینه میسازید، تصریح کرد: «یکی از اهداف بنیاد فرهنگی مصلّینژاد، تغییر نگاه فرهنگی به ساخت و ساز در فضاهای آموزشی است و فضای آموزشی باید نشان دهنده فرهنگ و اصالت فرهنگی کشور باشد».
در این مراسم دکتر ناصر سلطانی، رییس دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکدههای فنی و دکتر یعقوب قلیپور، ناظر پروژه مذکور نیز در سخنانی، گزارشهای از روند ساخت این پروژه ارایه کردند.
گفنتی است عملیات اجرایی ساختمان جدید دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکدههای فنی که توسط «بنیاد فرهنگی مصلّینژاد» با زیربنای بیست و یک هزار متر مربع و با اعتباری بالغ بر۴۰۰ میلیارد ریال از فروردینماه ۱۳۹۲ آغاز شده بود، شهریورماه ۱۳۹۴ پایان رسید و به پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران تحویل شد.