دیدار هیات عالیرتبه دانشگاهی ژاپن با معاونان بینالملل و پژوهشی دانشگاه تهران
هیات عالیرتبه دانشگاه «واسدای ژاپن»، به سرپرستی خانم دکتر «کیکو ساکورای»، رییس سازمان مطالعات حوزه اسلامی و استاد دانشکده تحقیق و آموزش بینالمللی این دانشگاه، امروز اول مهرماه با دکتر محمدباقر قهرمانی، معاون بینالملل و دکتر ناصر معصومی، معاون پژوهشی دانشگاه تهران در دفتر معاونت بین الملل دانشگاه دیدار وگفتوگو کردند.
در این دیدار که با حضور دکتر عزیزی، رییس پردیس هنرهای زیبا، دکتر دلاور، مشاور بینالملل پردیس دانشکدههای فنی، دکتر آخوندزاده مدیرکل دانشجویان غیر ایرانی و عبدالمجید اسکندری، مدیرکل برنامهریزی و همکاریهای بینالمللی دانشگاه تهران برگزار شد، پس از نمایش فیلم معرفی دانشگاه تهران، دکتر محمدباقر قهرمانی، با اشاره به سفر قریبالوقوع رییس دانشگاه تهران به ژاپن و دیدار از دانشگاه «واسدا»، اظهار امیدواری کرد در این سفر یادداشت تفاهم همکاری بین دو دانشگاه امضاء شود.
دکتر «ساکورای» نیز با بیان اینکه دانشگاه «واسدا»، یک دانشگاه خصوصی و پژوهش محور است، گفت: «این دانشگاه 140 سال قبل تاسیس شده است و فارغالتحصیلان دانشگاه واسدا، در سمتهای مختلف و مدیریت ارشد، از جمله نخستوزیری و شرکتهای بزرگ تجاری در کشور ژاپن مشغول به کار هستند و این دانشگاه بیش از 50 هزار دانشجو دارد که همه ساله حدود 3000 نفر از آنها، برای دورههای یکساله به خارج از ژاپن اعزام میشوند». وی افزود: «ما علاقهمندیم همکاریهای خود را با دانشگاه تهران بویژه در زمینه تبادل دانشجو و استاد گسترش دهیم».
در ادامه، خانم «شیما اوکا»، استادیار مرکز راهبرد پژوهشی دانشگاه واسدا نیز، با اظهار خوشحالی از حضور در دانشگاه تهران گفت: «این مرکز با 5400 عضو هیاتعلمی، دارای 9 دفتر نمایندگی برای همکاری علمی در کشورهای مختلف است». وی با تاکید بر لزوم امضای یادداشت تفاهم بین دانشگاه تهران و دانشگاه واسدا، افزود: «پس از امضای این تفاهمنامه، میتوانیم تبادل دانشجو برای انجام دورههای فرصت مطالعاتی شش تا نه ماهه را آغاز کنیم و تلاش خواهد شد تسهیلاتی برای آنها فراهم شود».
دکتر ناصر معصومی، معاون پژوهشی دانشگاه تهران نیز، در این دیدار با ارایه گزارشی از حوزههای مهم مورد علاقه دانشگاه تهران در زمینه پژوهشی، خواستار تحقق همکاری در این حوزهها، بهخصوص در موضوعاتی همچون آب، کشاورزی، اقتصاد آب، منابع آب، انرژیهای تجدید پذیر، فناوریهای پیشرفته، نانو و... شد.