برگزاری کارگاه آموزشی تربیت مربی پیشگیری و کنترل بیماری ایدز در دانشگاه تهران
نخستین کارگاه آموزشی تربیت مربی دوره اول(TOT) و پیشگیری و کنترل بیماری ایدز، با حضور کارشناسان مراکز مشاوره دانشگاههای منطقه یک کشور، ۱۵ شهریور ماه در دانشگاه تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در مراسم گشایش این کارگاه دو روزه، که با حضور معاون دانشجویی و رییس سازمان خدمات دانشجویی و مسئولان دانشگاه تهران و مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، دکتر حسن بهنژاد، معاون دانشگاه و رییس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران، با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاری بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پیشگیری و کنترل بیماری ایدز گفت: «امیدوارم این تفاهمنامه، راهگشایی برای آینده روشن جوانان این کشور باشد». وی افزود:«باید تابوی موجود در خصوص این بیماری از بین برود و شرایطی را بوجود بیاوریم که حداقل در سطح دانشگاهها بتوانیم آموزشهای لازم در این خصوص را داشته باشیم؛ همانطور که در دانشگاه تهران، سالها پیش آموزش مبارزه با ایدز را شروع کردیم و نتایج موفقی هم داشته است».
رییس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران، در ادامه گزارشی از فعالیتهای انجام شده دانشگاه تهران در خصوص آموزش پیشگیری از ایدز ارایه داد. دکتر بهنژاد انتشار بروشور، انتشار نشریه، انتشار لوح فشرده آموزشی، برگزاری تئاتر و نمایش فیلم و برگزاری کارگاه آموزشی را از طرحهای توانمندسازی دانشجویان برای مبارزه با ایدز عنوان کرد و افزود :«علاوه بر موارد ذکر شده، جلساتی نیز با حضور مسئولان پردیسها و دانشکدهها برای تاکید بر اهمیت پیشگیری از این بیماری برگزار شده است».
در ادامه این مراسم دکتر یعقوبی سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سخنانی با اشاره به جمعیت جوان کشور و حضور چهار و نیم میلیون دانشجو، بحث پیشگیری و ارتقای دانش دانشجویان درباره این بیماری را بسیار مهم عنوان کرد.
وی با اشاره به تفاهمنامه منعقدشده بین وزارتخانههای بهداشت و درمان و علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص آموزش پیشگیری از ایدز گفت: «براساس این تفاهمنامه، سه سطح آموزش برای «کارشناسان مراکز مشاوره»، «دانشجویان منتخب» برای آموزش همسالان و «ایجاد کانون دانشجویان همیاران سلامت روان» برای ارتقای سطح دانش دانشجویان و آموزش پیشگیری از ایدز انجام می شود».
پس از سخنان دکتر یعقوبی، دکتر گویا، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز در سخنانی به اقدامات انجام شده در این وزراتخانه برای پیشگیری و درمان ایدز اشاره کرد.
دکتر گویا با اشاره به کاهش سن ابتلا و افزایش تعداد مبتلایان به ویروس اچ آی وی گفت: «باید اطلاع رسانی درست و علمی و به دور از هرگونه برخورد احساسی در این زمینه صورت گیرد و نسل جوان بهخصوص دانشجویان که پویندهترین نسل جوان، کشور را تشکیل میدهند، راههای پیشگیری و انتقال این بیماری را بدانند».
وی «تغییر نگرش» را مهمترین اصل برای پیشگیری و کنترل این بیماری دانست و دانشگاه را بهترین محل برای سرمایه گذاری و تغییر نگرش در خصوص این بیماری عنوان کرد.
در پایان این جلسه دکتر ریاضی، معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت، علوم تحقیقات و فناوری نیز با اشاره به زمینههای فرهنگی و اجتماعی گسترش ایدز در کشور، بر نقش جدی کارشناسان برای پیشگیری از ایدز تاکید و تصریح کرد: «این کار بدون سازماندهی و کار جمعی ممکن نخواهد بود و باید در این راه از ظرفیت داوطلبان کنترل و پیشگیری از ایدز نیز استفاده کرد.
گفتنی است در این جلسه تفاهمنامهای که قبلا به امضای معاونین وزارت علوم و بهداشت رسیده بود، بین دکتر ابوالحسن ریاضی، معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان و دکتر محمدمهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش مبادله شد.
این کارگاه دو روزه با حضور کارشناسان مراکز مشاور دانشگاه های منطقه یک، تا روز دوشنبه ۱۶ شهریور ماه ادامه خواهد داشت.