آزمایشگاه ذخیره انرژی در دانشگاه تهران افتتاح شد

تعداد بازدید:۱۷۴۶
آزمایشگاه ذخیره انرژی دانشگاه تهران در محل دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشکدگان فنی دانشگاه تهران افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مجید نیلی احمدآبادی، رئیس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران امروز یکشنبه ۱۹ دی ماه در مراسم افتتاح آزمایشگاه ذخیره انرژی دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه این آزمایشگاه در همکاری مشترک بین دانشگاه و صنعت راه‌اندازی شده است، گفت: همکاری دانشگاه و صنعت، نوعی «هم سرمایه‌گذاری» بین صنعت پیشرو و هوشمند و دانشگاه پیشران و کارآفرین است.

وی همکاری مشترک دانشگاه و صنعت را برای تحقق دانشگاه نسل سوم ضروری دانست و افزود: دانشگاه دو مأموریت اول خود یعنی آموزش و پژوهش را به خوبی انجام داده است. دانشگاه نسل سوم، دانشگاه کارآفرین است که باید در قبال نیازهای جامعه و اعضای خود پاسخگو باشد.

رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در دنیا هر روز مرز بین دانشگاه و صنعت کمرنگ‌تر می‌شود، افزود: حتماً باید مسیری برای حضور محققان در جامعه صنعتی پیدا کنیم.

دکنر نیلی در ادامه، افتتاح آزمایشگاه ذخیره انرژی در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران را نتیجه ایجاد واسط‌های علم و فناوری دانست که منجر به همکاری و نوآوری در ارتباط دانشگاه با صنعت شده است.

وی گفت: تأسیس این آزمایشگاه به عنوان کار مشترک بین دانشکده مهندسی برق با شرکت کروز، یک «هم‌سرمایه‌گذاری» است تا بتوانیم انرژی الکتریکی را در حجم و وزن کم ذخیره و جابه‌جا کنیم که نماد این روند در خودروهای الکتریکی دیده می‌شود.
 

*نقشه راه آزمایشگاه ذخیره انرژی دانشگاه تهران

بر طبق این گزارش، دکتر زینب سنایی عضو هیئت علمی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران و سرپرست آزمایشگاه ذخیره انرژی گفت: با توجه به اهمیت انرژی و ذخیره آن و همچنین تقاضا برای این نوع انرژی، نیاز به باتری‌های لیتیوم یونی روند قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده، سیر صعودی داشته و بازار این ادوات رو به رشد است.

وی مأموریت این آزمایشگاه را مدیریت و اجرای پژوهش‌های بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای؛ ایجاد ارتباطات علمی و مستمر با مؤسسات ملی و بین‌المللی؛ همکاری با سایر مراکز آموزشی، پژوهشی و صنعتی و ارائه خدمات مشاوره و … اعلام کرد.

دکتر سنایی در تشریح اهداف تأسیس این آزمایشگاه، از توسعه فناوری‌ها و نوآوری‌های مرتبط با طراحی و تولید باتری و دیگر ابزارهای ذخیره انرژی، افزایش بهره‌وری و رقابت‌پذیری تولید باتری‌های لیتیومی – یونی و ابرخازن‌ها، تعریف و اجرا و تجاری‌سازی پروژه‌های مرتبط با ساخت افزاره‌ها و سیستم‌های حوزه ذخیره‌سازی انرژی، کسب دانش روند تولید و صنعتی‌سازی باتری و افزارهای ذخیره انرژی، شبکه‌سازی میان متخصصین دانشگاهی و صنعتگران حوزه‌های مرتبط نام برد.

سرپرست آزمایشگاه ذخیره انرژی دانشگاه تهران درباره نقشه راه این آزمایشگاه، به ساخت نمونه‌های تحقیقاتی باتری‌های لیتیومی یونی و استفاده از آن در کاربردهایی مانند خودروهای برقی و همچنین ارائه نمونه آزمایشگاهی باتری‌های لیتیومی یونی قابل تجازی‌سازی با استفاده از فناوری‌های نوین اشاره کرد.

بر طبق این گزارش، دکتر مهدی فکور معاون پژوهشی دانشگاه و سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر علی مبینی دهکردی رئیس سازمان توسعه و سرمایه گذاری دانشگاه و دکتر ناصر سلطانی رئیس دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در آئین افتتاح این آزمایشگاه جدید دانشگاه تهران حضور داشتند.
 

* دکتر فکور: اصلی‌ترین منبع در توسعه پژوهش، رسیدن به فناوری روز است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مهدی فکور، معاون پژوهشی دانشگاه و سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز امروز یکشنبه ۱۹ دی ماه در آئین افتتاح آزمایشگاه ذخیره انرژی در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه نسل اول و دوم دانشگاه‌ها را پشت سر گذاشته‌ایم؛ گفت: در نسل اول واقعاً موفق بوده‌ایم و فارغ‌التحصیلانی داریم که کل دنیا خواهان آنها هستند. در پژوهش هم دانشگاه جای خود را پیدا کرده است. در حلقه سوم نیز که دانشکدگان فنی پیشقدم شده است، امیدواریم بتواند نقش واسط بین نسل دوم و سوم دانشگاه‌ها را ایفا کند.

وی رویکرد معاونت پژوهشی دانشگاه تهران را هموار کردن بستر و مسیر برای نیل به دانشگاه نسل سوم عنوان کرد و افزود: با حمایت معاونت پژئوهشی، آزمایشگاه ذخیره انرژی می‌تواند به پژوهشکده تبدیل شود.

دکتر فکور، با تاکید بر توجه به موضوع اتصال حلقه پژوهش و فناوری، خاطرنشان کرد: حرکت در لبه علم باید در ارتباط با صنعت انجام شود. سرمایه انسانی و نیروی متخصص قابل اتکایی در دانشگاه داریم و از طرف دیگر، اصلی‌ترین منبع در توسعه پژوهش، رسیدن به فناوری روز است که با وجود این دو می‌توان کارهای بزرگی در کنار صنایع انجام داد.
 

* دکتر سلطانی: دانشگاه برای پژوهش و تولید علم نباید صرفه‌جویی کند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر ناصر سلطانی، رئیس دانشکدگان فنی دانشگاه تهران نیز در این مراسم، عنوان کرد: دانشگاه برای پژوهش و تولید علم نباید صرفه‌جویی کند.

وی با بیان اینکه در کار تحقیق، مرزی وجود ندارد؛ گفت: دانشگاه تهران به این درجه رسیده است که در حوزه تحقیق ظرفیت‌های عظیمی دارد و دارای توانایی فعالیت در کنار صنعت است.

بر طبق این گزارش، حمید کشاورز، بنیانگذار شرکت صنایع تولیدی کروز نیز با تاکید بر توسعه همکاری این صنعت با دانشگاه، یکی از زمینه‌های شکوفایی اقتصادی کشور را تبدیل نشان‌های موفق ایرانی به شرکت‌های بزرگ دانست و تاکید کرد: شرکت پیشران برای کشور ما ضروری است چراکه می‌تواند سایر شرکت‌ها را به حرکت درآورد.

این فعال حوزه صنعت در اشاره به انگیزه‌ای که منجر به کمک برای افتتاح آزمایشگاه ذخیره انرژی در دانشگاه تهران شده است، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود تا ۱۵ سال آینده در دنیا ۶۰ درصد توریبن‌ها برقی خواهند بود. اتومبیل برقی از نظر بیلان انرژی وضعیت بهتری نسبت به موتورهای احتراق داخلی خواهند داشت و شاید بتوان گفت همین موضوع، دلیل افتتاح آزمایشگاه ذخیره انرژی و این هم‌سرمایه‌گذاری مشترک با دانشگاه تهران است.

کلید واژه ها: پردیس دانشکده‌های فنی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران


( ۳ )

نظر شما :