حضور رئیس دانشگاه تهران در نشست ها و کنفرانسهای تخصصی اتحادیه دانشگاههای آسیا واقیانوسیه(AUAP)
همزمان با بیستمین سالگرد تاسیس اتحادیه و بیست و پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه فناوری تایلند، آقای دکتر محمود نیلی احمد آبادی ریاست محترم دانشگاه تهران و آقای دکتر محمدباقر قهرمانی معاون بینالملل دانشگاه تهران در نشستهای اخیر اتحادیه دانشگاههای آسیا و اقیانوسیه از تاریخ 24 لغایت 30 جولای برابر با 2 تا 8 مردادماه 1394 حضور یافتند.
در ابتدای ورود به تایلند هیأت مورد استقبال اعضای سفارت جمهوری اسلامی و میزبان قرار گرفتند و سپس توسط کمیته برگزار کننده به محل دانشگاه فناوری سوراناری تایلند واقع در شهر ناخن راچاسیما که در 250 کیلومتری بانکوگ واقع شده است، انتقال یافتند. خاطر نشان میسازد دو روز قبل از ورود هیأت سرکار خانم اولیاء و طغیانی، دو تن از دانشجویان دانشکده زبانها و ادبیات خارجی و دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، برای شرکت در مسابقه سخنرانی به زبان انگلیسی در تاریخ 22 جولای لغایت 24 جولای به دانشگاه مذکور اعزام شده بودند. در این مسابقه خانم اولیاء جزو 10 نفر برتر انتخاب شدند.
در اولین جلسه کمیته اجرایی اتحادیه، آقای دکتر نیلی احمد آبادی نایب رئیس دوم اتحادیه در ساعت 8:30 الی 10:30 شرکت نمودند و گزارش اجلاس توسط رئیس اتحادیه و دبیر کل ارائه شد. در این اجلاس موارد مصوب قبلی و کارهای انجام شده و مواردی از قبیل تصویب لوگوی جدید، وب سایت و غیره به اطلاع حضار رسید. در نشست مذکور ریاست دانشگاه اظهار داشتند: "با توجه به شکلگیری نسل جدید دانشگاهها در دنیا بر محور کارآفرینی، مناسب است پارکهای علم و فناوری با هم ارتباط داشته باشند و کارهای تحقیقاتی مشترک را انجام دهند و نتیجه تحقیقات را به تولید برسانند."
همچنین در این ارتباط مقرر گردید پروپوزالی در این خصوص تهیه و برای تصویب در جلسه آینده مطرح و در خصوص نحوه کار مکاتبات لازم انجام شود.
دومین پیشنهاد آقای دکتر نیلی احمدآبادی این بود که لازم است تبادل استاد و دانشجو به صورت منسجمتر و سیستماتیکتر در چارچوب تعاملات بینالمللی اتحادیه دانشگاهها انجام پذیرد. در ادامه جلسه و بخشی با عنوان فصول کشورها با حضور اعضاء تشکیل شد. نظر دانشگاه تهران در این جلسه این بود که لازم است اتحادیه به صورت مشخص منافعی برای اعضاء داشته باشد و قرار شد با مکاتبه با کشورهای عضو در این خصوص تبادل نظر صورت گیرد و مسئول جدید بازاریابی اتحادیه به صورت ویژه موضوع را پیگیری کند.
همچنین این موضوع مورد تایید قرار گرفت که پس از گذشت بیست سال از تاسیس اتحادیه، لازم است امکانات موجود دانشگاههای عضو مورد مشارکت قرار گیرد و اساتید، دانشجویان و کارکنان بتوانند از امکانات دانشگاهی متقابل برخوردارشوند.
خاطر نشان میسازد در حاشیه جلسات تبادل نظر با روسای سایر دانشگاههای شرکت کننده انجام پذیرفت و مقرر شد در سال 2018 دانشگاه تهران میزبان کمپ مدیریتی دانشجویی باشد. در کمپ فعلی 65 دانشجو از 17 کشور حضور داشتند. همچنین مقرر گردید در تورنمنتهای ورزشی از جمله بسکتبال و روبات، دانشگاه تهران برای حضور فعالتر موضوع را بررسی و تصمیمگیری کند.
در ادامه رایزنیها مقرر شد هر دانشگاه لینک و لوگوی خود را در لینک سایر دانشگاههای عضو بگذارد و این موضوع از طریق دبیرخانه مرکزی پیگیری شود. با توجه به این که حمایتهای دولتی نسبت به دانشگاههای عضو در بسیاری از کشورها با چالشهایی روبرو است، روسای محترم و معاونین محترم بینالملل دانشگاههای شرکتکننده موضوع تقویت روابط با صنعت و استفاده از پتانسیل آن را در مقاطع مختلف مطرح و لزوم تصمیمگیری نوین را مطرح کردند.
در مراسم بیست و پنجمین سال تاسیس دانشگاه فناوری سوراناری در آمفیتئاتر دانشگاه و با حضور شورا و مسئولین آن، نیز بعد از گزارش فعالیتها، از اساتید و دانشجویان و کارمندان آن دانشگاه تجلیل شد و پس از آن شرکتکنندگان بینالمللی از جمله مسئولین دانشگاه تهران نسبت به کشت درخت اقدام کردند. در مراسم پایانی نشست و کنفرانس فناوری ریاست دانشگاه هدیهای را به رسم یادبود به ریاست محترم دانشگاه سوراناری تقدیم کردند.
در ادامه موسسه تحقیقاتی سیکروترون نوری با تقویت کننده1.2GeV کشور تایلند که در دانشگاه سورناری قرار دارد مورد بازدید قرار گرفت. این سیکروترون که در منطقه شرق آسیا منحصر به فرد است میتواند مورد استفاده پژوهشگران دانشگاه تهران در قالب درخواست انفرادی و یا در قالب تفاهم نامه بین دانشگاه تهران و این موسسه که قرار است منعقد شود، قرار گیرد.
در 7 مرداد ماه آقای دکتر قهرمانی از دانشگاه شماره 1 سیام که علوم انسانی است به همراه یکی از اعضای سفارت بازدید کردند و آقای دکتر نیلی احمد آبادی ریاست دانشگاه و آقای کمالیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در تایلند از دانشگاه فناوری شماره 2 سیام بازدید کردند. در این جلسات مقرر گردید که در خصوص کمک دانشگاه به برنامههای مشاوره دانشجویی، ژورنالهای علمی مشترک، عضویت در هیأت تحریریه و غیره تبادل نظر و همکاری صورت پذیرد.
در ادامه بازدید ریاست دانشگاه و معاونت بینالملل از دانشگاه جولالونگکرن که یک صدمین سال تاسیس خود را به زودی جشن میگیرد، بازدید کردند. در این دیدار مقرر گردید یادداشت تفاهم منقضی شده قبلی با همکاری مشترک مجدداً به امضاء برسد. همچنین در هر دو دانشگاه سیام و جولالونگکرن هیأت علاوه بر بازدید از کتابخانه و امکانات دیگر دانشگاههای مذکور از نمازخانه آن که برای اساتید و دانشجویان مسلمان تدارک شده بود بازدید کردند. در دانشگاه جولالونگکرن قرار شد در زمینههای زبان و ادبیات فارسی، اسلام شناسی و مناسبات فنی و حرفهای و تخصصی همکاری صورت پذیرد.
همچنین قبل از عزیمت به ایران، هیأت در ضیافت شامی به میزبانی سفیر جمهوری اسلامی در تایلند شرکت و در مورد تعاملات علمی بینالمللی و همکاریهای دانشگاهی تبادل نظر شد. مقرر گردید اعضای محترم سفارت جمهوری اسلامی ارتباطات فعالتری با رایزن علمی ایران در مالزی که تایلند نیز در حوزه کار آن رایزنی میباشد داشته و با پیگیری نتایج ملاقاتها، به تعمیق روابط علمی پرداخته شود و همچنین کمک کنند که دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی بتوانند بخشی از تحقیق یا آموزش خود را در دانشگاه تهران بگذارند و برنامه ریزی لازم جهت ایجاد فرصت کسب تجربه بینالمللی برای دانشجویان دانشگاههای عضو و دانشگاه تهران فراهم شود.
ملاحظات: 60 کشور با 88 دانشگاه در برنامههای اجلاس تایلند شرکت کرده بودند. اعضای اتحادیه 60 درصد جمعیت دنیا را تشکیل میدهند و 65 درصد تولید ناخالص ملی جهان را شکل میدهند. همچنین 60 درصد دانشجویان شاغل به تحصیل در جهان از این منطقه هستند.
در رایزنیهای به عمل آمده اطلاع حاصل شد که کشورهایی مثل ژاپن، کره جنوبی و تایلند در حال برنامهریزی تدریس به زبان انگلیسی هستند تا بتوانند بیشتر با دنیا ارتباط برقرار کنند و دانشجویان بیشتری را بپذیرند. همچنین تکیه زیادی روی تنوع ملیتها در دانشگاههای منطقه مشاهده شد. در خصوص اعتبار سنجی مدارک نیز اعضا علاقهمند به ایجاد سیستمهای مشترک شناسایی مدارک تحصیلی یکدیگر هستند. با توجه به این که مشکلات کشورها جهانی است دانشگاهها دیگر در فضای محدود خود عمل نمیکنند و فعالیتهای آنها بر منطقه وجهان تأثیر میگذارد. در این نشستها موضوع فرار مغزها و راههای کاهش آن و بهرهگیری از این ظرفیتها مطرح شد و به تمهید دانشگاه تهران در زمینه ایجاد مدرک مشترک که بخشی از تحصیل در ایران و بخشی در خارج از کشور به عنوان یکی از راههای جلوگیری از این پدیده اشاره شد.
خاطر نشان میسازد در طی اجلاس یادداشتهای تفاهم بین دانشگاه تهران و برخی از دانشگاههای شرکتکننده به امضاء رسید از جمله دانشگاه فناوری سوراناری، آی شو تایوان، دانشگاه بینالمللی دافودیل بنگلادش، دانشگاه جاگران کاک سیتی بهوپال هند، دانشگاه لسیوم فیلیپین، دانشگاه محمدیه اندونزی. بسیاری از دانشگاههای دیگر عضو نیز در اجلاس تهران با دانشگاه تهران یادداشت تفاهم امضا کرده بودند. این رخداد فرصت مناسبی جهت انعکاس توانمندی های دانشگاه تهران و زمینه ساز همکاریهای آتی بود.