از دانشجویان ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران تجلیل شد

۰۵ خرداد ۱۳۹۴ | ۱۳:۱۲ کد : ۲۴۵۷ اخبار اخبار دانشجویی
تعداد بازدید:۲۰۸۷
از دانشجویان ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران تجلیل شد
از دانشجویان ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران تجلیل شد

هفتمین همایش تجلیل از دانشجویان ممتاز شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران سوم خرداد ماه 1394و در سالروز فتح خرمشهر درتالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
 در این مراسم که با حضور اعضای هیأت رئیسه ، رؤسا و معاونان پردیس ها ومسئولان نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، سردار سرتیپ مرتضی قربانی از فرماندهان برجسته دفاع مقدس و مشاور فرماندهی ستاد کل نیروهای مسلح، حجت الاسلام و المسلمین مؤذنی ،معاون فرهنگی و اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران و با شرکت دانشجویان شاهد و ایثارگر برگزار شد، پس از تلاوت قرآن کریم گروه موسیقی نیروی زمینی ارتش به اجرای قطعاتی حماسی و ملی پرداختند.
 در ادامه برنامه دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه پس از خیر مقدم و تشکر از حضور مهمانان و با تبریک اعیاد ماه مبارک شعبان و سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: جنگ همواره به عنوان یک پدیده عمومی و یک کهن الگوی تکرارشونده در تمامی جوامع و از ابتدای خلقت وجود داشته است. هر جامعه بنا بر اهداف و ضرورتهای مختلف زیست خود با جنگ درگیر بوده است. در نگاه اول جنگ و دفاع هشت ساله ما نیز در زمره همین جنگ ها به حساب می آید. اما دفاع مقدس یک تفاوت عمده با دیگر جنگ ها دارد . نه به علت طولانی بودن و نه به خاطر اتحاد کشورهای متجاوزی که می خواستند انقلاب نوپای مردم ایران را دچار خدشه کنند بلکه به خاطر آن که مبنای این جنگ اعتقادات و ارزش های انقلاب و نه فقط حفظ خاک بود. جنگی که با اعتقادات فرهنگ ما پیوند داشت و به همین دلیل تأثیرگذار بود. به همین دلیل است که هر روز از این هشت سال به واقع در قامت یک جنگ و دفاع کامل نمایان می شود.
 وی با اشاره به تمایز برخی از این رخدادها، اهمیت و شرایط را مهمترین عامل تمایز این رخدادها دانست و افزود: فتح خرمشهر از جمله همین رویدادهایی است که شاید جمله حضرت امام بهترین توصیف از آن بود وقتی که فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد. این جمله که به نوعی نشان دهنده پیوند نیروهای زمینی و آسمانی است و عصاره ای از هشت سال تلاش ما برای دفاع از فرهنگ و اعتقادات انقلاب اسلامی ما بود. آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی بود که کشتی جنگی دشمن متجاوز را زمین‌گیر کرد و دفاع مقدس از این مقطع شکل دیگری به خود گرفت.
 معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به اینکه بعد از جنگ نتوانسته ایم به طرز شایسته ای ارزش های فرهنگی و اعتقادی را تبدیل به فرهنگ زندگی و تبلیغ کنیم، به دغدغه اصلی مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ اشاره کرد وگفت: انگار که با اتمام جنگ، ارزش ها و فرهنگ جهاد و ایثار هم به بایگانی سپرده شد. ارزش های جنگ را فراموش کردیم و گویی بسیج وبسیجی عمرشان تمام شد. بدین ترتیب بود که مشکلات امروز ما کم کم شکل گرفت. اینجا می خواهم از اصطلاح وارونگی فرهنگی استفاده کنم. به همان شکلی که بر اثرآلودگی هوا، آب و هوا دچار وارونگی می شود و هوای بد جای هوای خوب را می‌گیرد، در حوزه فرهنگ هم این وارونگی به همین ترتیب اتفاق افتاده است. فرهنگی که آمیخته با خون شهدا است از یاد رفته و این در شأن نظام و جامعه اسلامی ما نیست. به باور من اگر بخواهیم بسیاری از ناهنجاری‌ها و بی اخلاقی‌هایی که جامعه ما را دربرگرفته است از بین ببریم باید از فرهنگ جبهه و جنگ الگو بگیریم.
 دکتر سرسنگی یکی از مهم‌ترین سیاست‌گذاری‌ها و کارهای فرهنگی پیش رو را الگوسازی برای جوانان برشمرد و افزود: الگوهایی از قهرمانان و شهیدان و سردارانی که لحظه لحظه رفتارها و منش آن‌ها می‌تواند آموزنده و سازنده باشد. این کار را نکرده‌ایم و حالا جوانان الگوهای خود را از ذهنیت و رسانه های غربی می‌گیرند. در کنار الگوسازی باید توجه ویژه‌ای به خانواده‌ها و بازماندگان این عزیزان و اسطوره‌های دفاع و ایثار داشته باشیم. نه تنها در حوزه مسائل آموزشی بلکه باید به تمامی حوزه‌ها توجه کنیم چرا که میراث‌داران این عزیزان خود بهترین انتقال دهنده کردارها و منش قهرمانانه ایشان هستند. در همین حال ما باید این روحیه ایثار و شهادت را به واسطه دروس و پایان نامه و پروژه های پژوهشی ترویج دهیم و تبلیغ کنیم.
دانشیار دانشگاه تهران درادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه افزون بر تعلیم باید تربیت را هم در دستور کار قراردهد، گفت: این تربیت می‌تواند ملهم از ارزشهای دفاع مقدس باشد و با قوی‌تر شدن رابطه با فرهنگ ایثار و شهادت بسیاری از ناهنجاری‌ها و ناتوانی ما برطرف خواهد شد. چرا که ارواح شهدا همواره ناظر ما هستند و حامی ما در این موضوع خواهند بود.
 معاون فرهنگی دانشگاه تهران در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به پیدا شدن پیکرهای مطهر 175 غواص شهید ایران این اتفاق را سند دیگری در دفتر پرافتخار ایثار و شهادت دانست و با خواندن شعری یاد و خاطره این عزیزان را گرامی داشت.
 همچنین در این مراسم دکتر سیدجلال زرگر مشاور رئیس و مدیرکل امور دانشجویان و کارکنان شاهد و ایثارگر دانشگاه گزارشی از روند انتخاب دانشجویان ممتاز ارائه کرد.
مدیر کل امور دانشجویان و کارکنان شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران، تعداد دانشجوهای ایثارگر را در مقاطع تحصیلی مختلف 2379 نفر اعلام کرد و گفت: 1064 نفر در دوره کارشناسی، 958 نفر در دوره کارشناسی ارشد، 74 نفر در دوره دکتری حرفه‌ای و 283 نفر در دوره دکتری تخصصی مشغول به تحصیل هستند. همچنین 618 نفر از کارکنان و 125 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران از خانواده‌های گرانقدر شاهد و ایثارگر هستند، که در مجموع 3119 نفر می‌شوند.
در ادامه مراسم حجت الاسلام و المسلمین مؤذنی معاون فرهنگی و اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تأکید بر جایگاه ویژه ایثارگران در قوانین و مقررات، مرجع اصلی تصمیم گیری در حوزه ایثارگران را ستاد طرح و برنامه شاهد عنوان و بر اجرای دقیق مصوبات ستاد مذکور تاکید کرد.
در پایان از دانشجویان ممتاز سال تحصیلی 94- 1393 از جمله: "آرمین جعفری" دانشجوی رتبه اول دانشکده برق در دوره کارشناسی، "فاطمه تیمورا" دانشجوی ممتاز کارشناسی رشته اقتصاد، "ملیحه خورشیدی" دانشجوی ممتاز کارشناسی رشته حقوق، "محسن فروغی‌فر" دانشجوی ممتاز کارشناسی رشته برق و رتبه سه ارشد، "امیر شریفی" دانشجوی ممتاز ارشد رشته جغرافیا، رتبه یک کارشناسی و چهار دکتری، "علی محمدزاده" دانشجوی ممتاز ارشد رشته مدیریت، "سرور اسفنده" دانشجوی ممتاز ارشد محیط زیست و منابع طبیعی، "محمدمحسن روزی‌طلب" دانشجوی ممتاز ارشد رشته حقوق، "علی کلانتری حصاری" دانشجوی ممتاز دکتری رشته بافت‌شناسی، رتبه یک کارشناسی ارشد و دکتری، "حسن شفیعی"، دانشجوی ممتاز دکتری مهندسی کامپیوتر و "رحمت محمدی" دانشجوی ممتاز دکتری رشته اصلاح نباتات تجلیل شد.

 گفتنی است این همایش با زیارت، غبار روبی و عطر افشانی مزار متبرک شهدای گمنام دانشگاه تهران و تجدید میثاق با آرمان‌های والای این عزیزان به پایان رسید.







( ۱ )