ملاقات هیات رئیسه دانشگاه تهران با وزیر امور خارجه

۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۲۰:۳۲ کد : ۲۴۳۵ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۱۴۰۸
ملاقات هیات رئیسه دانشگاه تهران با وزیر امور خارجه

اعضای هیات رئیسه دانشگاه تهران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، سرپرست دانشگاه تهران، دکتر سیدمهدی قمصری، معاون آموزشی، دکتر سیدسعیدرضا عاملی، معاون برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات، دکتر محمدباقر قهرمانی، معاون بین‌الملل، دکتر حسن به‌نژاد، معاون دانشگاه و رئیس خدمات دانشجوئی، دکترسیدحسین  گلدانساز، معاون اداری و مالی و دکترسید احمدرضا خضری، مشاور رئیس دانشگاه و مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی با جناب دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ، 22 اردیبهشت ماه 1394در محل این وزارت خانه ملاقات و گفتگو کردند.
در ابتدا سرپرست دانشگاه ضمن ارائه شرح مختصری از فعالیت‌ها و موفقیت‌های دانشگاه تهران در حوزه‌های مختلف علمی، با تأکید بر روند بین‌المللی سازی دانشگاه تهران، جذب دانشجوی خارجی و همکاری‌های دانشگاهی با دانشگاه‌های مختلف دنیا را که تاکنون بیش از سیصد و پنجاه توافق‌نامه با آن‌ها به امضاء رسیده در راستای دیپلماسی علمی و گسترش همکاری‌های بین‌المللی ذکر کرده و از وزیر خارجه برای همکاری در زمینه‌های کاری این وزارت خانه به خصوص تسهیل و ارتقای روابط بین‌المللی دانشگاه تهران با دانشگاه‌های خارجی از طریق امکانات و ساز و کارهای موجود در نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، همکاری‌های مطالعاتی – مشورتی با این وزارت‌خانه و تسهیل در روند صدور روادید دانشجویان خارجی و اساتید و شخصیت‌های علمی مدعو دانشگاه تهران، درخواست مساعدت نمودند. ایشان بر نقش نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج در پیشبرد اهداف کمی همکاری‌های بین دانشگاهی تأکید کرد.
دکتر نیلی احمد آبادی در ادامه آمادگی دانشگاه تهران را برای امضای تفاهم‌نامه همکاری با عنایت به گستردگی و ظرفیت‌های این دانشگاه در زمینه‌های مطالعات و روابط بین‌الملل، منطقه‌ای و حقوقی ابراز نمودند.
در ادامه دکتر قهرمانی، معاون بین‌الملل دانشگاه، کمک وزارت امورخارجه برای توسعه مناسبات بین‌المللی دانشگاه را مورد توجه قرار داد و گفت انتظار داریم سفارتخانه های کشورمان در خارج در امر صدور روادید و تسهیل همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه کمک بیشتری داشته باشند.
دکتر عاملی، معاون برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات دانشگاه تهران ظرفیت‌های بخش علوم انسانی، روابط و حقوق بین‌الملل و نیز تقویت همکاری‌ها درحوزه های فوق مورد تأکید قرارداد. ایشان با اشاره به تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل در رشته‌های مختلف روابط بین الملل، حقوق و علوم سیاسی مساعدت وبرنامه‌ریزی در بکارگیری نیروهای تخصصی را خواستار شدند.
وزیر امور خارجه کشورمان در این باره اظهار داشت : یکی از وظائف وزارت امور خارجه تسهیل همکاری‌های علمی است و طبعا خود وزارت‌خانه هم از آن بهره‌مند خواهد شد. دانشگاه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و افتخار می‌کنم که خودم به جامعه دانشگاهی تعلق دارم و مطمئنا وزارت خارجه خدمات لازم را در حوزه وظائف خود به دانشگاه‌ها و جامعه دانشگاهی ارائه خواهد کرد. البته سفراء و سفارتخانه‌ها در واقع نمایندگان کشور در حوزه‌های مختلف روابط فیمابین هستند. دانشگاه باید فرصت‌ها را در حوزه ارتباطات دانشگاهی معرفی نماید تا سفارت خانه برای عملی شدن آنها تلاش نماید. در عین حال نقش رایزن‌های علمی هم در این زمینه بسیار مهم است. ایشان خاطر نشان کردند در بسیاری از کشورهای بزرگ وزارت خارجه با دانشگاه‌ها ارتباطات گسترده‌ای دارند و دیپلماتها و مقامات برجسته این کشورها محصول دانشگاه‌های بزرگ این کشورها هستند. ما هم باید از چنین موقعیت‌هایی استفاده کنیم. وزارت خارجه تلاش می کند از ظرفیتهای آن در پیشبرد اهداف سیاست خارجی استفاده نماید.
آقای دکتر ظریف در مبحث استخدام فارغ التحصیلان رشته‌های حقوق، علوم سیاسی و روابط بین‌الملل اشاره کردند کلا دانشگاه تهران به‌خصوص در بخش مطالعات بین‌المللی از ظرفیت‌های بالائی برخوردار است و ما هم حتما از این ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد، ولی رویه استخدام در وزارت خارجه بر اساس آزمون‌های تعریف شده ای است که مطابق مقررات مربوطه صورت می‌پذیرد، در عین حال خوب است از کلیه ظرفیتهای دیگر از جمله بخش خصوصی برای بگارگیری آنان استفاده شود.
وزیر امور خارجه درخصوص تسهیلات صدور ویزا گفت : وزارت امور خارجه در حد وظایف تعریف شده تسهیلات و مساعدت‌های لازم را به متقاضیان خارجی ارائه خواهد نمود. ایشان تأکید کردند طبعا طبقه دانشگاهی شامل اساتید و مقامات دانشگاهی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و سفارت‌خانه‌ها موظف به رعایت رفتار مناسب با مراجعه کنندگان خارجی به عنوان میهمانان کشورمان شامل طبقه فرهیخته دانشگاهی هستند.
دکتر ظریف بحث تخصیص اعتبار برای اعطای بورسیه و جذب دانشجوی خارجی را مربوط به کمک‌های توسعه‌ای کشور دانسته که جزء سیاست‌ها کلان کشور است. ایشان گفتند در حد مقدورات کمک لازم را در این زمینه به عمل خواهند آورد. وزیر خارجه کشورمان در ادامه از اعزام هیات‌های بلند پایه دانشگاهی همراه سایر هیات‌های اعزامی به خصوص سازمان‌های بین‌المللی مثل یونسکو برای توسعه همکاری‌های علمی و دانشگاهی استقبال کردند.
در پایان جلسه اعضای هیات رئیسه دانشگاه تهران برای شخص وزیر و اعضای هیات مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان در پیشبرد اهداف عالی کشور و به ثمر رسیدن این وظیفه خطیر که به گفته وزیر خارجه یک پروژه کلان ملی است، آرزوی موفقیت نمودند.





 


( ۱ )