اولین همایش ملی کیفیت آب در دانشگاه تهران برگزار شد

۱۲ آذر ۱۴۰۰ | ۱۷:۰۱ کد : ۲۴۰۳۳ اخبار اخبار دانشگاه سبز خبر
تعداد بازدید:۵۵۰
اولین همایش سه روزه ملی کیفیت آب و سومین همایش ملی مدیریت مصرف آب با حضور دکتر علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست؛ دکتر مهدی فکور، معاون پژوهشی دانشگاه تهران و دکتر مسعود تابش، رئیس هیأت مدیره انجمن آب و فاضلاب ایران در دانشگاه تهران برگزار شد.
اولین همایش ملی کیفیت آب در دانشگاه تهران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، اولین همایش ملی کیفیت آب و سومین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدر رفت و بازیافت از سوی دانشکده محیط زیست با همکاری انجمن آب و فاضلاب ایران برگزار شد.

دکتر مهدی فکور، معاون پژوهشی دانشگاه، در این همایش با بیان اینکه آبادانی، توسعه و پیشرفت با آب گره خورده است، گفت: تمامی تمدن‌ها نزدیک به منابع آبی و چشمه‌های آب شیرین تأسیس شدند.

وی افزود: کشورمان در منطقه‌ای واقع شده که به دلیل داشتن مناطق بیابانی و حجم کم بارش، با محدودیت آبی زیادی مواجه است. چالش‌های آبی شامل میزان کم بارش، عدم توازن بارش، عدم توازن جمعیت و مصرف بی‌رویه، خشکسالی، کیفیت آب و کاهش کیفیت آب با انتشار آلاینده‌ها، رشد سریع جمعیت و حرکت به سمت پیشرفت‌های صنعتی است که مصرف آب را به قدر قابل ملاحظه‌ای افزایش داده است.

وی تصریح کرد: «رخداد بزرگ بحران آب و مناقشات دستیابی به منابع آب در جهان شنیده می‌شود. استحصال بی‌رویه آب از سفره‌های زیرزمینی، موجب بروز نشست زمین شده و اکوسیستم را به هم زده است؛ از این رو در کشاورزی باید به دنبال رویکردهای جدید باشیم».

معاون پژوهشی دانشگاه تهران با یادآوری اینکه از بین رفتن تعادل در اکوسیستم و ایجاد مناطق بیابانی موجب تولید ریزگرد شده است، خاطرنشان کرد: این مشکل در حال حاضر مشکل جدی در کشور است که لازم است با جدیت پیگیری شود.

دکتر فکور از مدیریت صحیح فاضلاب و بازچرخانی آن به طبیعت و بهینه‌سازی مصرف آب را به عنوان راهکار مناسب برای حل بحران آب نام برد و گفت: با وجود کمبودها باید به دنبال روش‌های نوین برای جبران کمبود آب باشیم.

وی افزود: با روش‌های مناسب علمی می‌توان فاضلاب را که به عنوان تهدید محیط زیست محسوب می‌شود به چرخه دوباره طبیعت بازگرداند و سیلاب‌های تهدیدکننده را به فرصت مناسب برای ذخیره‌سازی و توسعه منابع تبدیل کرد و از پتانسیل عظیم دریای شمال و جنوب برای تولید آب قابل مصرف بهره برد.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران ادامه داد: توسعه تحقیقات برای حل بحران کم‌آبی نیازمند فرهنگ‌سازی و اقبال عمومی است که برگزاری همایش‌ها در این خصوص می‌تواند فرصتی برای تبادل اطلاعات و نظرات و ایده‌های کارشناسان باشد.

وی دانشگاه تهران را به عنوان نماد آموزش عالی و مرجع در زمینه آموزش و پژوهش در این حوزه توصیف کرد و یادآور شد: آموزش و پژوهش در حوزه آب در رشته‌ها و دانشکده‌های مختلف دانشگاه تهران در جریان است و از منظرهای مختلف در این خصوص مشغول پرورش نیروهای کارآمد هستیم.

دکتر فکور گفت: دانشگاه تهران دستاوردهای بسیاری در این حوزه داشته که مطالعات در حوزه سیلاب در قالب تشکیل کمیته ویژه سیلاب به خصوص بعد از وقوع سیل در چند سال اخیر که چندین شهر و استان را درگیر کرد، از آن جمله است.

وی اعلام کرد: قرارداد بیش از ۶۰ عنوان طرح کاربردی در سال‌های اخیر منعقد شده و مؤسسات مختلف از جمله مؤسسه آب، مؤسسه زیست محیطی آب و خاک، مؤسسه توربوماشین‌های آبی و سایر مؤسسات مرتبط دانشگاه در این حوزه، در حال فعالیت و انجام طرح هستند. همچنین پنج تفاهم‌نامه در این زمینه منعقد و پنج کنفرانس مرتبط تاکنون برنامه‌ریزی و یا اجرا شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر ناصر مهردادی، رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و دبیر همایش، نیز در این ضمن ارائه گزارشی از سابقه تأسیس دانشکده محیط زیست و رشته‌ها، گرایش‌ها و فعالیت‌های این دانشکده، گفت: دانشکده محیط زیست یکس از دانشکده‌های ۱۲ گانه دانشکدگان فنی است که با داشتن آزمایشگاه‌های مناسب در محیطی جامع، اقدامات مؤثری در حوزه علمی و پژوهشی بخصوص در حوزه محیط زیست داشته است.

وی در ادامه از تقدیر از پیشکسوتان نمونه دانشگاه و صنعت، اهدای جایزه به ۶ پایان‌نامه برتر، برگزاری ۳ نشست تخصصی در موضوعات تلفات و بازیافت و کیفیت آب و کلینیک صنعت به عنوان برخی برنامه‌های اولین همایش سه روزه ملی کیفیت آب و سومین همایش ملی مدیریت مصرف آب نام برد و گفت: ۳۷۳ مقاله توسط دبیرخانه همایش دریافت شد که ۳۱۴ مقاله پذیرش شده است. ۱۱۰ مقاله شفاهی همزمان در ۱۰ اتاق برگزار شد و به مقالات برتر گواهی مقاله برتر اهدا می‌شود.

دکتر علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست؛ دکتر مسعود تابش، رئیس هیأت مدیره انجمن آب و فاضلاب ایران و رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش؛ پروفسور دراگان ساویک (professor dragan savic) از دانشگاه مالزی؛ و دکتر ایتزل مارکوئیز (DR Itzel marquz) از دانشگاه میشیگان از شخصیت‌های علمی و اجرایی حاضر در این همایش بودند.

مهمترین محورهای این همایش شامل رویکردهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حقوقی در مدیریت مصرف و استفاده از پساب؛ ارزیابی و آسیب‌شناسی روش‌های جایگزین در مدیریت کیفیت آب؛ مدیریت فاضلاب و پسماند حاصل از فرایندهای بازیافت؛ آلاینده‌های ویژه و نوظهور در آب آشامیدنی و پساب؛ استفاده ایمن از پساب و کاهش ریسک آن؛ مدیریت و راهبری تصفیه‌خانه‌های آب؛ پایش کمی و کیفی پساب بازیافتی؛ فناوری‌های نو در حوزه بازیافت؛ مدیریت هوشمند کیفیت آب؛ پایش کیفی اکوسیستم‌ها؛ اقتصاد و کیفیت آب؛ هدر رفت واقعی، ظاهری و مصارف مجاز بدون درآمد در شبکه‌های توزیع آب؛ تأثیر تغییر اقلیم بر کمیت و کیفیت آب‌های سطحی و زیرزمینی؛ تأثیرات پساب دستگاه‌های آب‌شیرین‎کن بر کیفیت آب‌؛ کاهش مصرف و ارتقای بهره‌وری آب در بخش صنعت؛ استانداردها و ضوابط کمی و کیفی آب و فاضلاب؛ فناوری‌های ساده و ارزان قیمت بازیافت پساب؛ مدیریت و بازیافت زهاب‌های کشاورزی؛ مدیریت هوشمند شبکه‌های توزیع آب؛ پیوند آب-انرژی در بازیافت پساب؛ اثر ویروس کرونا بر آب و پساب؛ مدیریت مصرف آب و برنامه ایمنی آب بود.

کد تحریریه : ۱۰۶/۱۰۱/۱۰۳

کلید واژه ها: دانشکده محیط زیست همایش ملی مدیریت کیفیت آب


( ۱ )

نظر شما :