جشنواره قرن، برترین‌های خود را در رشته‌های مختلف علوم پایه شناخت

۱۰ آذر ۱۴۰۰ | ۰۹:۴۸ کد : ۲۴۰۱۲ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید:۱۴۵۴۷۱
آئین اختتامیه پنجمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با معرفی برگزیدگان در حوزه‌های مختلف علوم پایه شامل ریاضی، آمار، علوم کامپیوتر، فیزیک، شیمی، زمین‌شناسی و علوم زیستی و ۲ حوزه ویژه ویروس کرونا و هوش مصنوعی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، آئین اختتامیه پنجمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رؤسای دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و شهید بهشتی، رئیس هیئت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران، رئیس هیئت امنای بنیاد نیکوکاری جمیلی و جمعی از مسئولان و خیرین دانشگاه تهران و نهادهای علمی و فرهنگی، شامگاه سه‌شنبه ۹ آذر ماه در تالار علامه امینی برگزار شد و به کار خود پایان داد.
بنیاد نیکوکاری جمیلی با همکاری بنیاد حامیان دانشگاه تهران، در راستای حمایت از ایجاد کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری، نوآوری و تحقق اقتصاد مقاومتی و نیز با هدف تبدیل ایده به ثروت، پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان را برگزار کرد. این جشنواره همه ساله با محوریت علوم پایه برگزار می‌شود. امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، محور جدیدی با عنوان «تأثیر کرونا بر الگوی زیستی» به موضوعات جشنواره اضافه شد.
در پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، ۳۱۳ ایده در سایت جشنواره ثبت شد که در نهایت ۱۴ ایده در بخش ایده‌پردازان و چهار تیم در بخش کسب‌وکار نوپا برگزیده شدند.

* رئیس دانشگاه تهران: دانشگاه کارآفرین بدون توجه به علوم پایه محقق نمی‌شود
دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران با قدردانی از رئیس هیئت امنای بنیاد نیکوکاری جمیلی بخاطر حمایت مادی و معنوی از برگزاری پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان گفت: حمایت خیرین نیک‌اندیش از این جشنواره نشان می‌دهد که رویکرد جدیدی از سوی خیرین در نهاد علم در حال ترویج و فرهنگ‌سازی است که آن حمایت از خود علم است.
دکتر مقیمی با قدردانی از تمامی خیرین دانشگاه تهران تاکید کرد: همه خیرین منشأ اثرات ماندگار و برکات زیادی برای دانشگاه تهران و سایر نهادهای علمی کشور بوده‌اند ولی کمتر دیده که در بخشی غیر از کمک به ارتقای زیرساخت‌های فیزیکی و تجهیزاتی، و بویژه در حوزه‌های مربوط به جنبه‌های نرم دانشگاهی از جمله تشویق و ترغیب دانشمندان و اندیشمندان و پژوهشگران به شکل نظام‌مند حرکت کرده باشند.
وی افزود: کمک به دانشگاه‌ها برای تأمین و ارتقای زیرساخت‌های فیزیکی و تجهیزاتی حتماً لازم است ولی سرمایه گذاری در زمینه زیرساخت‌های منابع انسانی دارای اهمیت بسیار بیشتری از سایر حوزه‌های دانشگاه است. دانشگاه‌ها هم لازم است در تعریف فعالیت‌های مشترک با خیرین برای حمایت از پژوهشگران و اندیشمندان، دارای برنامه و پیش‌قدم باشند. همچنین امیدواریم این فرایند با شرایطی که ما در دانشگاه‌ها ایجاد می‌کنیم، بتواند اعتماد خیرین را در کمک به علم و دانشگاه تقویت کند.
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت علوم پایه در پیشرفت کشور، گفت: وقتی صحبت از دانشگاه نسل ۳ و ۴ می‌شود عموماً نگاه‌ها معطوف به مفهوم دانشگاه کارآفرین است و تصور بر این است که دانشگاه کارآفرین یعنی که ما بتوانیم علوم دانشگاهی را کاربردی بکنیم و شاهد راه‌اندازی کسب‌وکارهای کارآفرینانه به عنوان خروجی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها باشیم. با این حال باید توجه داشت که در فرایند کارآفرینی یک زنجیره را شاهد هستیم که هر کدام از آن عناصر وجود نداشته باشند، در حقیقت فرایند کارآفرینی تکمیل نمی‌شود.
دکتر مقیمی با اشاره به اینکه کارآفرینی یک فرایندی است که دارای سه مرحله نوآوری، اختراع و کارآفرینی است، افزود: یک فرایند کارآفرینی موقعی به سامان می‌رسد که ایده‌های جدید مبتنی بر مبناهای و پایه‌های جدید شکل گیرد، سپس اختراع و نوآوری تبدیل به یک خدمت یا محصول ملموس شود و در نهایت با ریسک و مخاطره‌ای که یک کارآفرین با فراهم آوردن منابع مالی مخاطره‌پذیر نسبت به راه‌اندازی کسب‌وکاری اقدام می‌کند، تجاری‌سازی محصول انجام شود. اگر یکی از این حلقه‌ها مفقود شود یا خللی در آن بوجود بیاد فرایند کارآفرینانه به معنی واقعی شکل نمی‌گیرد.
دکتر مقیمی با تاکید بر اهمیت علوم پایه در ایجاد دانشگاه‌های کارآفرین، خاطرنشان کرد: کارآفرینی واقعی وقتی اتفاق می‌افتد که نوآوری و اختراع بتواند آن را مورد حمایت قرار دهد. بدون علوم پایه، دو مرحله دیگر فرایند کارآفرینی قطعاً شکل نمی‌گیرد و از طریق دانشمندان علوم پایه است که اختراعات و نوآوری شکل می‌گیرد و پس از آن است که صاحب کسب‌وکار می‌تواند به تجاری‌سازی ایده بپردازد.
وی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در خصوص توجه به نخبگان و فراهم کردن زمینه‌هایی که مانع خروج نخبگان از کشور می‌شود؛ گفت: متأسفانه بیشترین مهاجرت نخبگان در حوزه علوم پایه است و یکی از حوزه‌های مهاجر پذیر هم در حوزه علوم پایه است. برگزاری جشنواره‌هایی مانند جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان و تشویق جوانان نخبه قطعاً یکی از زمینه‌های ایجاد علاقه برای کار علمی در کشور است. برگزیدگان این جشنواره، یک مخزن ارزشمند برای کشور محسوب می‌شوند که باید از آن مراقبت کنیم و مراقبت ما این خواهد بود که بتوانیم با کارآفرینی و تجاری‌سازی ایده‌ها، این زنجیره را تکمیل بکنیم و انگیزه‌ای را در دانشمندان جوان فراهم کنیم.

* دکتر کمره‌ای: هزینه کردن برای علم، هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود کمره‌ای، رئیس هیئت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران نیز در آغاز این آئین گفت: این جشنواره بار دیگر وظیفه حمایت از علم و دانش و عالم را به ما یادآوری کرد. این اولین بار در کشور است که بخش خصوصی به حمایت از پژوهش و فناوری روی آورده است. بودجه زیادی در کشور داریم که ظاهراً صرف پژوهش می‌شود ولی اینکه واقعاً تا چه اندازه صرف پژوهش می‌شود را باید بررسی کرد.
دکتر کمره‌ای افزود: در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، بخش خصوصی بدون در نظر داشتن منافع مادی از پژوهش حمایت می‌کند و این نشان‌دهنده عمل به شعاری است که می‌گوید «هزینه کردن برای علم، هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری برای رشد و پیشرفت کشور است.»
وی با تاکید بر اهمیت علوم پایه در رشد و پیشرفت کشور، گفت: علوم پایه، اصل و ریشه است و آنچه در بخش‌های دیگر می‌روید منبعث از علوم پایه است.

* رئیس هیئت امنای بنیاد نیکوکاری جمیلی: آرامش فکری برای جوانان فراهم کنیم
بر طبق این گزارش، مهندس ابراهیم جمیلی، رئیس هیئت امنای بنیاد نیکوکاری جمیلی نیز در آئین اختتامیه این جشنواره با بیان اینکه این جشنواره محلی برای پیوند «تولید و کار» و «علم و ثروت» است، گفت: باید با نگاه علمی به امکانات موجود تلاش کنیم حداکثر بهره‌برداری را داشته باشیم. ما پشتیبان جوانان نخبه کشور هستیم و امروز اینجا جمع شده‌ایم که بگوییم برای تجاری‌سازی ایده‌ها تلاش و می‌کنیم.
وی اظهار داشت: هدف این جشنواره این است که جوانان به آینده امید داشته باشند و این جشنواره ثابت کرده است که باید برای علم سرمایه گذاری شود و اگر در علم سرمایه گذاری بشود باعث رشد علم در کشور خواهد شد و رشد علم بدون سرمایه گذاری در علم ممکن نخواهد بود.
رئیس هیئت امنای بنیاد نیکوکاری جمیلی ادامه داد: این جشنواره این پیام را به مسئولان و دولتمردان می‌دهد که وقتی برای جوانان، آرامش فکری فراهم کنیم، می‌توانیم انتظار کارهای بزرگ را از آنها داشته باشیم.
در این جشنواره همچنین دکتر سید جواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی و رؤسای دانشگاه شهید بهشتی و صنعتی شریف نیز سخنرانی کردند.

* وزیر جهاد کشاورزی: جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان بین‌المللی شود
دکتر سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی نیز در سخنان کوتاهی در پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، با ابراز امیدواری درباره به ثمر نشستن ایده‌های جوانان اندیشمند و دانشمند ایران اسلامی، گفت: جوانان ایران اسلامی امروز ایده‌های خوبی در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان ارائه دادند که امیدواریم در آینده شاهد پیشرفت روزافزون آنها باشیم.
وی اظهار داشت: کارهای خوبی در بنیاد حامیان دانشگاه تهران انجام شده است که یکی از آنها برگزاری این جشنواره است.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: امیدواریم ایده‌های جوانان نخبه و اندیشمند ایران روزی به ثمر بنشیند و در جشنواره ششم که در بخش‌های بیشتری روی برگزاری آن اقدام خواهد شد، حضور این نخبگان و جوانان خلاق را شاهد باشیم.
دکتر ساداتی‌نژاد ابراز امیدواری کرد که ششمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در دانشگاه تهران در حوزه بین‌المللی با نگاه ویژه‌ای در سال آینده برگزار شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سعداله نصیری قیداری رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز در این مراسم در سخنانی با بیان اینکه دولت باید در حوزه علوم پایه کمک کند، گفت: رئیس جمهوری دستور دادند که صندوق علم و نوآوری در شورای عالی عتف تشکیل شود. پس باید دولت کمک کند، اگرچه بخش خصوصی تا حدودی به این عرصه ورود کرده است.
دکتر رسول جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز با اشاره به ضرورت قرارگیری علم در خدمت حل مسائل جامعه، گفت: نیاز داریم مسائل را به خوبی بشناسیم و راه حل عالمانه برای آن بیندیشیم. می‌دانم جوانان با چالش‌ها به خوبی برخورد می‌کنند و برای حل آنها راهکارهای اساسی ارائه می‌دهند.
وی افزود: توانمندسازی جوان برای حل مسائل با تمرکز بر فناوری نوین ارزش‌آفرین می‌تواند نقش مهمی در تولید ارزش افزوده در همه عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی کشور داشته باشد.
در ادامه این مراسم از داوران علمی این جشنواره و برگزیدگان در ۵ حوزه علوم پایه و همچنین دو حوزه کرونا و هوش مصنوعی با اهدا جوایزی تقدیر شد. پنجمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با تقدیر از برگزیدگان نهایی جشنواره قرن در دو بخش ایده پردازان و کسب و کار به کار خود پایان داد.

فهرست برگزیدگان با کلیک بر روی اینجا قابل دسترسی است.

کد تحریریه : ۱۱۶/۱۰۱/۱۰۴

کلید واژه ها: جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان


( ۴ )

نظر شما :