معاون فرهنگی دانشگاه معرفی شد

۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۲۰:۲۱ کد : ۲۳۹۷ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۱۳۲۲
معاون فرهنگی دانشگاه معرفی شد
معاون فرهنگی دانشگاه معرفی شد

در مراسمی که یکم اردیبهشت ماه 1394 در تالار امیر کبیر دانشگاه برگزار شد، دکتر مجیدسرسنگی به عنوان معاون فرهنگی دانشگاه معرفی و از تلاش‌های دکتر غلامرضا جمشیدیها در دوره تصدی این مسئولیت قدردانی شد.
در این مراسم که با حضور هیأت رئیسه دانشگاه ، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ،مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ،جمعی از رؤسای پردیس‌ها و دانشکده‌ها و مدیران و مسئولان دانشگاه ، هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگی کشوربرگزار شد دکتر محمود نیلی احمدآبادی، سرپرست دانشگاه تهران ضمن قدردانی از تلاش‌های خالصانه دکتر جمشیدیها در دوره تصدی معاونت فرهنگی دانشگاه از دکتر سرسنگی برای پذیرش این مسئولیت سپاسگزاری کرد.
سرپرست دانشگاه با اشاره به نقش فرهنگ در تحول و شکل گیری تمدن‌ها گفت: پایه و اساس توسعه در هر جامعه‌ای فرهنگ است و کشورهای توسعه یافته کشورهای هستند که با تحول و تغییر در فرهنگ به توسعه رسیده‌اند.
وی با تأکید بر نقش دانشگاه‌ها در فرهنگ سازی گفت: دانشگاه علاوه بر رسالت اصلی‌اش در تولید علم و ارتقا علم باید در عرصه فرهنگ و ارتقا فرهنگی جامعه نیز نقش ایفا کند.
سرپرست دانشگاه با اشاره به جایگاه و نقش دانشگاه تهران در جامعه گفت: دانشگاه‌ها و به‌ویژه دانشگاه تهران می‌توانند نقش مؤثری به‌طور مستقیم و غیر مستقیم درفرهنگ جامعه داشته باشند.
دکتر نیلی با اشاره به اینکه توجه به نیازهای فرهنگی دانشجویان برای دانشگاه بسیار مهم است و باید این بخش سرلوحه کارهای فرهنگی دانشگاه باشد تأکید کرد: این بدان معنا نیست که دانشگاه به نیاز فرهنگی استادان و کارکنان توجه ندارد.
سرپرست دانشگاه تهران افزود: ارتقا سطح فرهنگی دانشگاه با توجه به انتظاراتی که جامعه از دانشگاه تهران دارد وظیفه همه بخش‌های دانشگاه است و معاونت فرهنگی دانشگاه به طور نظام‌مند متولی امور فرهنگی است.
وی از نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه و جهاد دانشگاهی به عنوان دو نهادی یاد کرد که در ارتقا فرهنگ دانشگاه نقش دارند.
دکتر نیلی احمدآبادی همچنین با اشاره به حضور هنرمندان از بخش های مختلف کشور در این مراسم به نقش و جایگاه دانشگاه تهران در فرهنگ کشور اشاره کرد و گفت:این حضور نشان دهنده جایگاه و تأثیر دانشگاه تهران در عرصه فرهنگی کشور است و همه باید از دانشگاه تهران در این عرصه پشتیبانی کنند.
سرپرست دانشگاه با اشاره به بخشی از سخنان دکتر جمشیدیها گفت: قطعا در فعالیت‌های دانشگاه باید مردم داری،اخلاق، رعایت عدالت و رضایت و خدمت به مردم سرلوحه کار مسئولان دانشگاه باشد.
وی همچنین با اشاره به سابقه فرهنگی و هنری دکتر سرسنگی گفت: امیدوارم وی بتواند با تعامل با بخش‌های مختلف جامعه به اهداف فرهنگی دانشگاه بیش از پیش جامعه عمل بپوشاند.
دکتر جمشیدیها نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت‌های اجرایی خود در دانشگاه گزارشی از عملکرد این معاونت در دوره مسئولیت خود ارائه کرد.
معاون سابق فرهنگی دانشگاه کمبود امکانات و منابع مالی را از عمده‌ترین مشکلات این معاونت عنوان کرد و افزود: مشکل فرهنگ این است که نیروهای خوب و محیط خوب داریم، اما امکانات برای کار فرهنگی صفر است و متاسفانه ردیف بودجه خاصی در دانشگاه برای فعالیت‌های فرهنگی وجود ندارد.
وی با تأکید بر رعایت قانون و عدالت در دوره مسئولیت خود افزود: در دوران مسئولیتم در دانشگاه تهران همیشه تلاش کردم با همه گروه‌ها وتشکل ها و انجمن های دانشجویی به عدالت برخورد کنم و به انجمن اسلامی همان‌قدر امکانات می‌دادم که به دیگر تشکل‌ها و انجمن‌ها ، چراکه برای من همیشه رفتار طبق قانون و عدالت مهم بوده‌است و بین افراد و دانشجویان خط کشی انجام ندادم.
در ادامه این مراسم دکتر سرسنگی معاون فرهنگی جدید دانشگاه در سخنانی درباره دانشگاه و نقش فرهنگ در توسعه کشورها گفت: دانشگاه همزمان مولود و مولد جهان معاصر است. تمدن معاصر بشر دانشگاه را ساخت و سپس تدبیر امور خویش را به آن سپرد، توسعه و توان هر جامعه‌ای را می‌توان از دانشگاه‌های آن دریافت، اگر کشوری دارای دانشگاهی پر مغز و پرکار باشد، توسعه یافته تلقی می‌شود و اگر از وجود دانشگاهی نحیف برخوردار باشد، قطعا با تدبیر توسعه نیافته بدرقه می‌شود.
دکتر سرسنگی در ادامه گفت:خصلت فرهنگ،کل نگر بودن آن است.فرهنگ نگاه جامعی دارد؛نسبت حوزه‌ی تخصصی را با فضای بیرون می‌سنجد و به متخصص می‌گوید که کجا ایستاده است و به کجا می‌رود. فرهنگ برج دیدبانی دانشگاه است .جهان را می‌بیند، جامعه را می‌بیند،و وضع موجود دانشگاه را می‌بیند، و به حوزه‌های پژوهشی و آموزشی دانشگاه راهبرد جامع و اندیشه محور ارائه می‌کند.

معاون فرهنگی دانشگاه با انتقاد از عدم توجه به فرهنگ و امور فرهنگی دردانشگاه‌ها گفت: امروزه متاسفانه در بسیاری از دانشگاه‌های ما پرداختن به فرهنگ امری ثانوی و گاه نامربوط به رسالت دانشگاهی تلقی می‌شود. افراد بسیاری هستند که در دانشگاه به خوبی تحصیل علم می‌کنند، اما از آن حوزه تخصصی که خارج می‌شوند، به کل آدمی دیگر می‌شوند و جز تخصص خود، نسبت دیگری با دیگر انسان‌های دور و نزدیک جامعه ندارند، در دین غور نمی‌کند، کتاب نمی‌خواند، از هنر بهره و لذتی نمی‌برد و از حوالی موزه‌ها هم گذر نمی‌کند.
وی با اشاره به نقش دانشگاه در فرهنگ سازی در جامعه گفت: فکر می‌کنم جامعه دانشگاهی باید ذائقه‌اش دشوار پسندتر از جامعه غیر دانشگاهی باشد. کسی که در دانشگاه، خصوصا نماد آموزش عالی، یعنی دانشگاه تهران، تحصیل می‌کند، تفاوتی نمی‌کند به تحصیل چه رشته‌ای مشغول و یا دارای چه تخصصی باشد، اما قطعا از او انتظار می‌رود که دارای آگاهی‌های عمومی و کل‌نگری نسبت به جامعه و جهان پیرامونش باشد. او قطعا باید روح دانش و فرهنگ را همزمان بیاموزد، فرهنگ روح دانشگاه است، روحی که تمام دانش‌ها را و تمام دانشگاهیان را به هم پیوسته و وابسته می‌کند. شک ندارم که ما با همه سلیقه‌های مختلف احتمالی که جزو طبع بشر است، در این عبارت با هم، هم داستانیم که: فرهنگ، روح دانشگاه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش کارکنان دانشگاه در ارتقای سطح فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و افزود: رویکرد ما در این معاونت تعامل با همه گروه‌ها و بخش‌ها و افراد خواهد بود و ما از همه فعالیت‌های فرهنگی که در راستای منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های کلان فرهنگی کشور باشد حمایت خواهیم کرد.
دکتر کلانتری رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز در سخنان کوتاهی با قدردانی از تلاش‌های دکتر جمشیدیها بر اهمیت فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه تأکید کرده و بهترین خدمت را خدمت صادقانه به مردم عنوان کرد.
در پایان این مراسم نیز هدایا و لوح سپاسی از سوی سرپرست دانشگاه و بخش‌های مختلف به رسم سپاسگزاری به دکتر جمشیدیها اهدا شد.