آیین بزرگداشت هشتادمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران برگزار شد
مراسم بزرگداشت هشتادمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران 11 اسفند ماه 1393با حضورسرپرست دانشگاه تهران ،رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ، شخصیتهای کشوری، دانشگاهیان و رؤسای دانشگاههای داخلی، رؤسای چندین دانشگاه از کشورهای آذربایجان،چین، عراق، سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی، مسئولان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور در کنارمزار شهدای گمنام و ادای احترام به مقام شامخ شهیدان آغاز شد.
سپس آیین رسمی بزرگداشت هشتادمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه با حضور، وزرای محترم علوم تحقیقات و فناوری، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، امور اقتصادی و دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، ورزش و جوانان،نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس کل بانک مرکزی، معاون حقوقی رئیس جمهور، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سرپرست دانشگاه تهران، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران،نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، استادان، دانشجویان، شماری از شخصیتهای علمی وفرهنگی در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی ادامه یافت، در این مراسم از تمبر یادبود هشتادمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران ، طرح اسکناس50.000 ریالی مزیّن به سردر دانشگاه تهران ،نشان نقرهای دانشگاه تهران ،طرح احداث ساختمان جدید دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و سه کتاب (شناسان استاداندانشگاه، روز شمار تاریخی دانشگاه و شناسان دانشگاه تهران) رونمایی شد آنگاه مراسم پس از آوای ملکوتی قرآن کریم و نواختن سرود جمهوری اسلامی ایران از سوی گروه کر دانشجویان دانشگاه تهران، رسمیت یافت و سخنرانان به ایراد سخن پرداختند. سخنران آغازین این آیین دکتر سید احمدرضاخضری بود.
مشاور رئیس دانشگاه و رئیس ستاد بزرگداشت هشتادمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران با تبریک این روز به تمامی دانشگاهیان و آحاد ملت ایران گفت: دانشگاه تهران از گذشته تاکنون به رشد کشور کمر همت بسته و علاوه بر اینکه در پرورش انسانهای بزرگ در عرصههای مختلف علمی تأثیرگذار بودهاست، تاکنون در بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی اهتمام ورزیده و دانشجویان و اساتید این دانشگاه همواره سلسله جنبان بسیاری از حرکتهای ترقیخواهانه در عرصههای مختلف علمی و فرهنگی و اجرایی کشور بودهاند.
دکترخضری با اشاره به پیشتازی ایرانیان در عرصههای مختلف علمی در طول تاریخ تصریح کرد: ایران زمین در کنار افتخارات گوناگون به تأسیس مراکز علمی و فرهنگی نیز مفتخر بوده و سالها پیش از اسلام با تأسیس دانشگاههایی چون جندیشاپور نقش مهمی در گسترش دانش ایفا کرده است.
وی افزود: همچنان که پس از ظهور اسلام و پشتیبانی بیچون و چرای دین از دانش، شور و شوقی وصفناپذیر در میان ایرانیان پدید آمد و گروههای مختلف از خرد و کلان به جست و جوی انواع دانش برخاستند و صدها دانشمند نامدار تقدیم جامعه بشری کردند.
مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران ادامه داد: کاروان دانشیمردان این سرزمین با فراز و فرود تا تأسیس سلسله قاجار به حرکت خود ادامه داد اما با ظهور این سلسله و بنابر دلایلی که بیان آنها در این مبحث نمیگنجد، ایران به طور محسوسی از گذشته پر افتخار خود فاصله میگرفت و از کاروان رو به توسعه جهان بازمیماند.
دکتر خضری با اشاره به تأسیس دارالفنون در سال 1230 شمسی، توضیح داد: یکی از فرزندان خلف این سرزمین به نام میرزا تقیخان امیرکبیر در سال 1230 شمسی کمر به تأسیس دارالفنون بست تا راه را برای ورود ایران به عرصه کشورهای در حال توسعه هموار سازد.
دکتر خضری به نقش دانشگاه تهران در رویدادهای مهم کشور اشاره کرد و افزود:در این میان سهم و نقش دانشگاه تهران در رویدادهای مهم و سرنوشت سازی نظیر ملی شدن صنعت نفت،تحولات انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، جهاد علمی و دیگر عرصهها از خاطر کسی زدوده نخواهد شد.
وی با بیان اینکه دانشگاههای بسیاری از دامان دانشگاه تهران پدید آمده است، تأکید کرد: با وجود این دو دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران از هر جهت جایگاه رفیع خود را نگاه داشته و از نظر پیشینه و قدمت، برخورداری از اساتید برجسته و دانشجویان شایسته،پیوند و تعامل با دستگاههای اجرایی و مدیریتی کشور، بهرهمندی از کتابخانهها و کارگاههای مجهز، ارائه خدمات گسترده،تولید علم کارآمد روزآمد برتری خود را حفظ کرده و یکهتاز به حیات علمی خود ادامه میدهند.
مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به ستاد بزرگداشت هشتادمین سال تصویب تأسیس دانشگاه تهران اظهار کرد:این ستاد جایگاه ویژه دانشگاه را درک کرده و با هدف بازگویی نقش بیبدیل این دو نهاد علمی در تولید علم و ارزیابی تنگناهای گذشته و بازنمایی چشمانداز فراروی آنها در تیرماه سال جاری تشکیل شد و برای ادای دین خود نسبت به این دو مهد دانش و فرزانگی و با همراهی سیل دوستداران و علاقهمندان آنان توانست اقدامات گوناگونی انجام دهد.
دکتر خضری در مورد این اقدامات توضیح داد: اهم این اقدامات شامل ضرب نشان نقرهای 80 سال،چاپ تمبر ملی از جندی شاپور تا دانشگاه تهران،چاپ اسکناس پنجاه هزار ریالی مزین به سردر دانشگاه تهران، مستندسازی نقش دانشگاه تهران در 80 سال تولید علم،چاپ روزشمار تاریخی، شناسان دانشگاه و شناسان استادان، انتخاب و چاپ 80 گنج از گنجینههای دانشگاه تهران،جلب همکاری خیرین و دوستداران برای بازسازی فیزیکی این نهاد علمی،برگزاری همایشهای متعدد با هدف ارزیابی نفش دانشگاه تهران و...میشود.
وی در پایان از تمامی کسانی که ستاد را در برگزاری برنامههای گوناگون یاری رساندهاند به ویژه وزیران علوم، ارتباطات، ورزش و جوانان، ارشاد، مسکن، اقتصاد،بانک مرکزی،شرکت پست،شهرداری و سازمان زیباسازی شهرداری، استادان ، کارکنان و دانشجویان دانشگاه، خیران و دوستداران سپاسگزاری کرد.
دومین سخنران این آیین دکتر محمود نیلی احمد آبادی سرپرست دانشگاه تهران بود وی با تبریک هشتادمین سالگرد تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران، گفت: ما امروز از دانشگاهی صحبت میکنیم که 80 سال سابقه اولینها و بهترینها بوده و مهمتری