برگزیدگان بیست و سومین جشنواره کتاب سال دانشگاهی معرفی شدند
بیست و سومین جشنواره کتاب سال دانشگاهی با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی، سرپرست دانشگاه، دکتر ناصر معصومی معاون پژوهشی، دکتر ایرج الله دادی مدیرکل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه استادان ، مولفان و مترجمان و ناشران 18 اسفند 1393در تالار شهید دهشور پردیس علوم برگزارشد.
دکتر ایرج الله دادی مدیرکل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه در این آیین ضمن ارائه گزارشی از فرایند انتخاب و داوری آثار در بیست و سومین جشنواره انتخاب کتاب برتر دانشگاهی گفت: با اعلام فراخوان کار از اسفند 1392 آغاز شد که 1300 اثر دریافت شد که پس از داوری 19 اثر به عنوان آثار برگزیده و قابل تقدیر برگزیده شدند.
دکتر الله دادی با اشاره به اینکه هفت کمیسیون و بیش از 653 داور کار داوری آثار را در طول چند ماه انجام داده اند از اعضای کمیسیون و داورها قدردانی کرد.
مدیرکل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه تهران بااشاره به آمار مطالعه و کتابخوانی گفت: بر اساس آمار یونسکو میانگین مطالعه در ایران بین 2 تا 18 دقیقه است که جایگاه مردم ما دراین مورد شایسته نیست.
وی تصریح کرد: تیراژ 30 درصد کتب ما زیر 500 کتاب است همچنین عمدتا تیراژ کتب انتشارات دانشگاه تهران بین 1000 تا 2000 کتاب است.
وی با بیان اینکه سهم علوم انسانی در تألیف و ترجمه از دیگر بخش ها کمتراست، افزود: این درحالیست که مهمترین جزء این علوم، کتاب است.
وی افزود: وجه تمایز جشنواره امسال با سال قبل تعداد آثار دریافتی و همچنین تعداد آثار برگزیده است که سال قبل اثر برگزیده معرفی نشد اما امسال سه اثر برگزیده و 16 اثر قابل تقدیر معرفی شدند.
دکتر ناصرمعصومی معاون پژوهش دانشگاه نیز در این آیین با قدردانی از حضور استادان؛مولفان و ناشران در این جشنواره گفت: جایگاه انتشارات دانشگاه تهران باید متناسب با شان دانشگاه تهران باشد.
معاون پژوهشی دانشگاه با اشاره به اینکه موسسات انتشاراتی در دنیا جایگاه خاصی دارند، اظهارکرد: موسسات انتشاراتی باید در اقتصاد و ثروت آفرینی نقشی داشته باشند. وی افزود: انتشارات برای اثر گذاری و اشاعه فرهنگ نیازمند ثروت است پس باید موسسه انتشارات به تولید ثروت از طریق تولیدات فرهنگی اقدام کند.
دکترمحمد شکرچیزاده یکی از برگزیدگان جشنواره بیست و سوم و رئیس اسبق موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران نیز در سخنانی گفت: نگاه به انتشارات دانشگاه باید نگاه بلندی باشد چرا که انتشارات دانشگاه تهران تنها متعلق به دانشگاه تهران نیست بلکه یک موسسه ملی و متعلق به همه ملت ایران است و نگاه به آن نیز باید ملی باشد.
وی با اشاره بر اینکه باید موسسه انتشارات دانشگاه مستقل باشد بر بازگشت به هویت و شان اصلی این موسسه تاکید کرد.
همچنین در این آیین دکتر جبه دار مارالانی نیز گزارش از مراحل انتخاب و تجدید چاپ 80 کتاب از انتشارات دانشگاه تهران به عنوان 80 گنج در هشتادمین سال تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران ارائه داد.
در ادامه این آیین از یک اثر برگزیده در بخش بین الملل و 2 اثر برگزیده در بخش داخلی و یک اثر در بخش بین الملل و 15 اثر در بخش داخلی به عنوان کتاب قابل تقدیر با اهدا جوایزی تجلیل شد.
همچنین 7 ناشر دانشگاهی به عنوان ناشران برتر معرفی و جوائزی دریافت کردند.
گفتنی است در این آیین همچنین با حضور دکتر نیلی احمد آبادی سرپرست دانشگاه تهران از کتاب "رباعی های حکیم عمر خیام ؛ کتاب گنج نامه و هشتاد گنج به مناسبت هشتادمین سال تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران رونمایی شد.