به مناسبت هشتادمین سال تأسیس دانشکده فنی دانشگاه تهران از استادان این دانشکده تجلیل شد
مراسم افتتاحیه گرامیداشت هشتادمین سال تأسیس پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران چهارم اسفند 1393 با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی سرپرست دانشگاه، دکتر سید احمد رضا خضری مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه دکترمحمدرضا عارف، دکتررضا فرجی دانا ، دکترسعید سهراب پور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان،دکتر محمود کمرهای رئیس پردیس دانشکدههای فنی، دکترمهدی چمران رئیس شورای شهر، ، ،مهندس حبیب الله بیطرف مدیرعامل بنیاد حامیان دانشکده فنی و جمعی از خیرین و دانش آموختگان برجسته پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم دکتر نیلی احمد آبادی،سرپرست دانشگاه تهران ضمن تبریک هشتاد سال پیشتازی دانشکده فنی گفت: تاریخ دانشگاه تهران با دانشکده فنی به دارالفنون و به 163 سال قبل باز میگردد.پردیس فنی دانشگاه تهران در همه حوزهها پیشتاز بوده است و هشتاد سال پیشتازی در توسعه علم و فنآوری، توسعه اجتماعی و سیاسی حائز اهمیت است.
سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به جمعیت دانشجویان فنی گفت: تعداد دانشجویان رشتههای فنی و مهندسی تقریبا به 8000 نفر میرسد درحالیکه جمعیت دانشجویی کشور چهار میلیون نفر است یعنی 2 دهم درصد که عدد بزرگی نیست، سئوال اینجاست که چرا اینقدرعلاقمندی و رقابت شدید برای ورود به این دانشکده وجود دارد و اینکه این دانشکده تا این حد تأثیرگذار بوده دلیلش کیفیت منحصر به فرد آن و تأثیرگذاری عمیق و مؤثر دانش آموختگان این دانشکده است.
نیلی احمد آبادی افزود: توجه به دانشکده فنی و کوشش در ارتقا آن وظیفه ملی است و یه همین دلیل هشتادمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران مورد تشویق مسئولان کشوراست و نیز حضور ایشان در مراسم امروز نشانگر اهمیت جایگاه دانشکده فنی است.
سرپرست دانشگاه تهران بر لزوم ایجاد دانشگاه کارآفرین تأکید کرد و گفت: امروز جامعه ایران از دانشگاه تهران انتظار دیگری دارد کشور نیاز به تحول اساسی دارد و نیاز به دانشگاه کارآفرین محسوس است.وجود دانشگاه کارآفرین میتواند تحول در حوزههای دیگر را رقم بزند.
همچنین در این مراسم دکتر سید احمد رضا خضری ضمن گرامیداشت هشتادمین سال تأسیس دانشکده فنی و یکصد شصت و سومین آغاز آموزش مهندسی نوین کشور در قالب دارالفنون و تداوم آن در کالبد دانشکده فنی دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران به عنوان کهنترین نماد آموزشی کشور در میان مؤسسات و سازمانها از هر لحاظ از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است.
مشاوررئیس دانشگاه تهران افزود: این دانشگاه با اعتبار داخلی و بینالمللی و تعامل گستردهای که با سازمانهای مختلف دارد از امکانات آموزشی و پژوهشی برجستهای برخوردار است و تاکنون در عرصههای گوناگون بطور مؤثر نقش آفرینی کرده است. دانشگاه تهران با این برتریهایی که در خود دارد شایسته است که از آن به عنوان دانشگاه مادر یاد کنیم.
دکتر خضری با اشاره به برخی از فعالیتهای ستاد بزرگداشت هشتادمین سال گفت: طی این مدت کنفرانسها و برنامههای متعددی به همین منظور برگزار شد و کتابهای شناسان استادان دانشگاه روز شمار دانشگاه دومین تمبر یادبود و دهها اقدام دیگر از اقدامات این ستاد بود تا بتوانیم گوشه از دین خود به دانشگاه تهران را ادا کنیم.
در این مراسم همچنین دکتر محمود کمرهای رئیس پردیس دانشکدههای فنی، ضمن عرض خیر مقدم به استادان، مسئولین کشوری و دانشگاهی، اعضای شورای عالی کانون و هیات امنای بنیاد حامیان، روز مهندس را به همه مهندسان در سطح کشوری و جهان تبریک گفت.
رئیس پردیس دانشکدههای فنی سخنان خود را در سه محور برای حضار بیان نمود، در محور اول به تغییرات دانشکده فنی در طی ده سال گذشته اشاره کرد. بنا به گفته ایشان دانشکده فنی در سال 1384 به پردیس دانشکدههای فنی تغییر نام یافت و تصریح کرد که نام دانشکده، چه دانشکده فنی باشد و چه پردیس دانشکدههای فنی، همواره با نام فنی شناخته شده است. ایشان در ادامه به تاسیس دانشکده فنی فومن، احداث خوابگاه دانشجویی، اجرای طرح بزرگ پردیس دانشکدههای فنی در طی این ده سال اشاره داشت. به اعتقاد وی دانشکده نباید تنها از بعد فیزیکی گسترش یابد بلکه باید در این محیط، کار عملی و پژوهشی نیز صورت گیرد. وی در ادامه تغییرات دانشکده به افزایش رتبههای برتر علمی، اجرای طرحهای کلان ملی، تاسیس بنیاد حامیان دانشکده و گسترش ارتباط کانون مهندسین فارغالتحصیل دانشکده فنی دانشگاه تهران با دانشکده فنی اشاره کرد. وی همچنین در بیان محور دوم و سوم گفت: تبدیل ایدهها به علم و تبدیل علم به دستاورد از دیگر مباحثی است که باید به آن پرداخته شود چرا که کشور نیاز به مهندس دارد وی در انتها به این نکته اشاره داشت که فرهنگ موجود در فضای دانشکده، حس تعهد و مسئولیت و رسیدن به درجات بالای شناخت باعث شده است که فنی، فنی بماند.
دکتر محمدرضا عارف نیز ضمن تبریک روز مهندس، هشتاد سال پیشتازی در تربیت بهترین مهندسان، هشتاد سال پیشتازی در حماسههای مختلف کشور و هشتاد سال مشارکت در پیشرفت و توسعه کشور را به استادان و دانشجویان تبریک گفت. وی اظهار داشت دستاوردهای ارزندهای در همه بخشها بدست آمده که این مرهون استادان و جوانان کشور است دکتر عارف اشارهای داشت به روند توسعه علم در کشور که در حال حاضر به 1/5درصد در جهان رسیده است.
دکتر عارف در بخش دیگری از سخنانش به اعضای فرهنگستان علوم اشاره کرد و گفت: از 10 عضو پیوسته فرهنگستان علوم، 5 نفر آنها فارغالتحصیل دانشکده فنی هستند و هر سال 3 نفر به عنوان مهندسان برجسته معرفی میگردند که تاکنون از 29 نفر معرفی شده، 12 نفرشان دانشآموخته دانشکده فنی بودند. در ادامه به همبستگی بچههای فنی و تعصبی که به دانشکده فنی در وجود آنها هست، اشاره داشت. به اعتقاد وی عملکرد کانون مهندسین فارغالتحصیل دانشکده فنی با هیچ کدام از تشکلهای فارغالتحصیلی قابل مقایسه نیست و تعصبی که در بنیاد حامیان برای حمایت دانشجویان دانشکده وجود دارد نیز، در هیچ جای دیگری قابل مشاهده نیست. و در انتها افزود: «افتخار میکنم که بچه فنی هستم».
در ادامه مهندس مهنا دبیر کانون مهندسین فارغالتحصیل دانشکده فنی نیز در ابتدای سخنانش به مراسم روز مهندس که در برج میلاد با حضور رئیس جمهور برگذار شده بود، اشاره کرد و گفت: در آن مراسم که با نام دانشکده فنی عجین شده بود، از رونمایی کتاب 5000 سال مهندسی ایرانی به عنوان یک رویداد مهم و ارزشمند نام برده شد.
وی با اشاره به کتاب تاریخ هشتاد سال دا