در نامهای به رییس جمهور عنوان شد: اعلام آمادگی دانشگاه تهران برای همکاری با دولت در دوران پساتحریم
رییس دانشگاه تهران در نامهای به رییسجمهور، از آمادگی دانشگاه تهران برای همکاری با دولت در دوران پساتحریم خبر داد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی در این نامه، ضمن تشکر از تلاشهای تیم دیپلماسی جمهوری اسلامی در توافق هستهای با قدرتهای جهانی، با مقایسه و تحلیل عملکرد کشورهای در حال توسعه و ایران در پنجاه سال اخیر، تکیه صرف بر واردات تجهیزات و امکانات سختافزاری بدون توجه به امکانات نرمافزاری و فعالیتهای دانشبنیان را، ایجادکننده مشکل دانسته و خطاب به رییسجمهور آورده است: «تجربه دوران تحریم نشان داد که آن دسته از فعالیتها که از امکانات نرمافزاری و نهادهای علمی کشور استفاده کردند، توانستند این دوران را بهتر مدیریت کنند».
رییس دانشگاه تهران در بخش دیگری از نامه به رییسجمهور آورده است: «اکنون که به برکت این موفقیت، شاهد تعاملات گسترده دنیا با کشور هستیم، لازم است از این فرصت برای توسعه پایدار و پیشرفت کشور به گونهای متفاوت استفاده شود و به جای واردات بیرویه، با نگاهی نو به ظرفیتهای علم و فناوری کشور، به تعاملات بینالمللی در حوزه اقتصاد، صنعت و تجارت پرداخته شود».
دکتر نیلی احمدآبادی با ارزیابی نگاه قدرتهای بزرگ جهان در برخورد با کشورهای منطقه گفته است: «طبیعی است تمایل هیچ یک از کشورهای صنعتی، کمک به ایجاد توان فناوریِ درونزا در کشورهای هدف نیست و مناسبترین گزینه برای آنها، در مرحله نخست صادرات محصول و در گام بعدی کمک به ایجاد بنگاهها و کارخانههایی است که صرفا از مزیتهای کشور هدف نظیر انرژی، مواد اولیه و نیروی انسانی بومی استفاده کنند و این کشورهای هدف هستند که باید بر مبنای سیاستهای روشن و هوشمندانه، ضمن بهرهگیری از فرصتهای تجاری و همکاریهای صنعتی بین المللی، زیرساختها و توان درونزای فناوری خود را گسترش دهند تا در مراحل آتی، در موقعیتی متعادلتر، مناسبات اقتصادی خود را با آنها گسترش دهند».
رییس دانشگاه تهران، با ارایه راهکار برای مدیریت این نوع نگاه، خطاب به رییسجمهور گفته است: «مناسب خواهد بود در عرصه تبادلات بینالمللی در دوره پساتحریم، تلاش شود با اتخاذ راهکارهای روشن، شرکتهای علاقمند به بازار محصول، سرمایه یا کار کشور، به سوی همکاریهای فناورانه بهویژه با دانشگاههای پیشرو کشور هدایت شوند. به عبارت دیگر، حضور جدی و تنگاتنگ دانشگاهها در توسعه کشور، ضمن آنکه احتمال تصمیمگیریهای غیر کارشناسانه را به حداقل خواهد رساند، توسعه پایدار و نوآوری در محصول و در نتیجه تضمین کیفیت و رقابتپذیری آنها را بازار های بینالمللی نیز تضمین خواهد کرد».
دکتر نیلی احمدآبادی، با اعلام آمادگی دانشگاه تهران برای ورود جدی به عرصه مدیریت کشور در دوران پساتحریم، پیشنهاد داده است: «پیش شرط فعالیت شرکتهای بینالمللی در ایران، علاوه بر انتقال تکنولوژی و کمک به ساخت داخل، تعهد به انجام بخشی از تحقیقات خود از طریق ایجاد مراکز پژوهشی مشترک با دانشگاههای معتبر و طراز اول کشور باشد. وجود این مراکز تضمینکننده و عامل اصلی روزآمدسازی و انتقال تکنولوژی، نوآوری و رقابتپذیری محصولات ایرانی خواهد بود».
رییس دانشگاه تهران در خاتمه نامه خود به رییسجمهور آورده است: «البته بدیهی است دانشگاههای کشور نیز باید با انجام تغییرات اساسی در دیدگاهها، برنامهها و ساختار، شرایط خود را به گونهای ارتقا دهند که بتوانند پاسخگوی شرایط جدید بینالمللی باشند. در همین جهت، دانشگاه تهران به عنوان بزرگترین و معتبرترین دانشگاه جامع کشور، با امکانات منحصر به فردی چون آزمایشگاهها، مراکز پژوهشی متعدد مستقل و مشترک با سازمانها و وزارتخانههای کشور، پارک علم و فناوری، شرکتهای دانشبنیان و بیش از سیهزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی و نیز استادان مجرب و متخصص و همکاریهای گسترده بینالمللی، تلاش میکند تا با تغییر رویکرد خود، آمادگی لازم را برای ورود به حوزههای پیشگفته را به عنوان دانشگاه کارآفرین فراهم سازد. از این رو، این دانشگاه به عنوان ”نماد آموزش عالی کشور“، آمادگی خود را برای مشارکت در تبیین و پیادهسازی مسیری که نظام و دولت محترم در نظام نوآوری و توسعه و انتقال فناوری ترسیم میکند، اعلام نموده و آماده است تا هر آنچه لازم باشد برای ایفای این نقش تاریخی بر عهده گیرد».
گفتنی است نامه ریاست دانشگاه تهران خطاب به رییس جمهور، هفته گذشته برای دفتر رییسجمهور ارسال شده است و امید میرود دیدگاههای ارایه شده، به همراه اعلام آمادگی صورت گرفته توسط رییس دانشگاه، فتح بابی برای ورود و مداخله جدی دانشگاهیان در عرصه مدیریتی کشور در دوران پساتحریم باشد.