مراسم تجلیل از نفرات برتر نوزدهمین دوره المپیاد دانشجویی کشور برگزار شد
در مراسمی که با حضور دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمود نیلی احمد آبادی سرپرست دانشگاه تهران و جمعی از مسئولان آموزش عالی هفتم بهمن 1393 در دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد از 67برگزیده نوزدهمین دوره المپیاد علمی- دانشجویی کشور تقدیر شد.
دکتر نیلی احمدآبادی در این مراسم برگزاری المپیادهای علمی دانشجویی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر 10 تا 20 درصد دانشجویان استعدادهای درخشان بدون آزمون میتوانند وارد مقطع کارشناسی ارشد شوند و در این راستا به برخی از دانشگاههای برتر کشور پیشنهاد کردهایم که این میزان 20 درصد باشد.
وی افزود:آمار نسبی در دانشگاهها نشان میدهد که ما با نقصان در پذیرش دانشجوی استعداد برتر مواجه هستیم و این موضوع مشکل آزمونها نیست بلکه بیشتر روش پذیرش این مشکل را به وجود آورده است.
سرپرست دانشگاه تهران بیان کرد: آزمون ورود به دانشگاهها باید به نحوی برگزار شود که دانشجویان را برای ورود به بازار کار آماده کند و در واقع تغییراتی در روشهای آموزش صورت گیرد تا به سوی ایجاد دانشگاه کارآفرین برویم.
نیلی احمد آبادی بر لزوم تحول در علوم انسانی تأکید کرد و گفت: هم اکنون تنها برای رشتههای پرطرفدار المپیاد دانشجویی برگزار میشود و باید دیگر رشتهها که مورد نیاز کشور است از جمله رشتههای علوم انسانی نیز به المپیاد دانشجویی افزوده شود.
همچنین در این مراسم فرهادی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: روی سخن من با شما برگزیدگان المپیاد علمی است در واقع شما برگزیدگان المپیاد نخبگان جامعه و چکیده و عصاره فضائل علمی این مرز و بومید که امیدوارم نخبگان و اسوههای اخلاق و تقوا نیز باشید که حتما همین گونه است چرا که علم و دانش به آدمی بصیرت میدهد.
وی در ادامه به برگزیدگان المپیاد گفت: به طور حتم شما با این موفقیت دیگر به خودتان تعلق ندارید بلکه جزو سرمایههای کشور محسوب میشوید پس باید بکوشید تا در مسیر تولید دانایی قرار بگیرد. امروزه بسیاری از الفاظ دیگر حاوی و حامل معنایی که پیش از این داشتند نیستند که از جمله میتوان به دانش و دانشمندی اشاره کرد در گذشته نه چندان دور ،دانش به معنای انبانی از معلومات خام بود که در اختیار یک عده محدود به نام عالم و دانشمند قرار داشت اما امروزه فضای متغیری دارد و دانشمند کسی است که صاحب مهارت و تخصص باشد و بتواند برعلوم بشری چیزی اضافه کند.
وی در ادامه افزود: دانشمند آن کسی است که صاحب مهارت و تخصص باشد و توان آن را داشته باشد که بر مجموعه علوم و معارف بشری چیزی اضافه کند هنر آن است که شما بتوانید دانش را از غیر دانش و سخن علمی را از یاوه گویی جدا سازید و در این راستا قدم بردارید اینها مستلزم داشتن ذهنی تحلیلگر ،منسجم، روشمند و با چارچوبی علمی است. دانشمندی که تنها و تنها انبانی از معلومات باشد اما نتواند راهکاری برای خروج کشور از وضعیت غیر پایدار داشته باشد دانشمند امروزی نیست.
در پایان این مراسم از برگزیدگان المپیادهای دانشجویی کشور با اهدا جوائزی تجلیل شد.