کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطی‌گری

۲۹ مهر ۱۳۹۳ | ۱۲:۳۹ کد : ۱۶۶۶ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۲۲۳۵
کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطی‌گری

 


 

دومین کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطی‌گری با حضوردکتر الهام امین‌زاده، معاون حقوقی رئیس جمهور، حجت الاسلام و‌المسلمین یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، دکتر معیری مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز ملی مطالعات جهانی شدن ریاست جمهوری، دکتر نیلی احمدآبادی سرپرست دانشگاه تهران و دکتر خضری مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه ، ایستر کیش لاروش مدیر دفتر منطقه ای یونسکو در ایران، و جمعی از سفرا و استادان داخلی و خارجی 29 مهر در تالار شیخ مرتضی انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد.
دکتر نیلی احمد آبادی سرپرست دانشگاه تهران ضمن خوش آمدگویی به شرکت کنندگان در دومین کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطی‌گری گفت: کشور ما همواره اهتمام ویژه‌ای نسبت به عملکرد و کارآیی این سازمان بین‌المللی در مواجهه با چالش‌های جهانی پر تلاطم و در حال تغییر کنونی داشته و همواره در مباحث مربوط به تنظیم، تدوین، اجرای سیاست‌ها و ارائه راهکار برای حل مشکلات جهانی مشارکت داشته است.
وی افزود:اگر نگاهی گذرا به شرایط متفاوت بین‌المللی امروز داشته باشیم، شاهد تحولاتی چون یکجانبه گرایی و ظهور قدرت‌های اقتصادی جدید خواهیم بود. براین اساس حضور مؤثر در عرصه سیاست و اقتصاد بین‌الملل و برآورده شدن آمال مشترک بشریت، مستلزم اعمال اصلاحات اساسی و ابتکارات جدید می‌باشد.
سرپرست دانشگاه تهران با محکوم کردن تحریم ملت ایران از سوی غرب گفت:اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشور مستقل ایران و مردم خردمند و با فرهنگ آن، ضرورت اجماعی با محوریت انسان‌های آزاده علیه یکجانبه‌گرایی و استیلای برخی دولت‌ها را گوشزد می‌نماید.
دکتر نیلی از این منظر اقدام ارزشمند رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران در طرح ایده «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» به عنوان یک راهبرد اساسی در راستای حضور مؤثر جمهوری اسلامی ایران در مناسبات جهانی ارزیابی کرد و گفت: این ایده که با حمایت مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تصویب قطعنامه‌ای در همین زمینه پیگیری شد، باعث شد اجماع ظالمانه علیه کشور عزیزمان تا حدودی شکسته شده و زمینه نقش آفرینی موثر ایران در مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی فراهم آید. وی تصریح کرد: دولت و مردم بزرگ ایران در مسیر توسعه و استیفای حقوق خود با کوشش و تلاشی در خور به پیشرفت‌های علمی و فناوری قابل توجهی نائل آمده و به برکت وحدت و همدلی مردم و مسئولان و شهروندان ایرانی به دستاوردهای علمی بزرگی دست یافته است.
وی با ابراز تأسف از گسترش خشونت در منطقه گفت:متاسفانه امروز ابعاد خشونت و افراطی‌گری بیش از هر زمان دیگری در منطقه و جهان اسلام جلوه گر شده و ریشه‌های نامیمون آن در حال تکثیر و بزرگ شدن است. منطقه در آتش جنگ، خشونت و درگیری‌های مذهبی می‌سوزد و نهادهای حقوق بشری آکادمیک و فرهیختگان دنیای غرب هم یا نمی‌خواهند و یا نمی‌توانند از این رویداد تأسف‌بار جلوگیری نمایند و متاسفانه عقل و منطق و اعتدال در میان طرفداران خشونت و افراطی‌گری که منطقه را آمال جنون و آتش بازی خود کرده‌اند، خریداری ندارد.
سرپرست دانشگاه تهران افزود: اسف‌بارتر اینکه بسیاری از خشونت‌های موجود در منطقه به وسیله مدعیان دینداری و مسلمانی که بویی از اسلام واقعی نبرده‌اند، تئوریزه و اجرا می‌شود و از این رهگذر ظلم عظیم و غیر عادلانه ای براسلام راستین و پیامبر عظیم‌الشان آن روا می‌دارند و متاسفانه اینگونه وانمود می‌شود که خشونت در ذات اسلام نهفته است و رسانه‌های متعدد و متکثّر آنها نیز این پیام دروغین را با ابعاد مختلف به دنیا مخابره می‌کنند.
وی تصریح کرد:ما مفتخریم که دین مبین اسلام، آئینی است که مروج آرامش و صلح است. به دیگر سخن نگاه اسلام همواره در تقابل با خشونت و افراطی‌گری بوده است. همچنان که این دین همیشه بر تعقل و اعتدال تأکید داشته و اصولاٌ در ذات خود صلح و آرامش را راهکاری برای رسیدن به رستگاری و صلح مداری می‌داند.
دکتر نیلی با اشاره به مهر و عطوفت اسلامی گفت:اگر در زندگی پیامبراکرم(ص) و ائمه معصومین تأمل نمائیم، ارزنده‌ترین جنبه‌های دوست داشتن دیگران و زدودن غم از آنان را مشاهده می‌کنیم و از این منظر می‌توان این بزرگواران را بالاترین تجلی صلح و آرامش در جهان بر شمرد.
و‌ی تصریح کرد:در دین مبین اسلام ظرفیت های گسترده‌ای در همه زمینه‌های انسانی و اجتماعی وجود دارد که نشانگر اهتمام آن به رسیدن انسان‌ها به آرامش و زیستن در جهانی امن و عادی از خشونت است.
سرپرست دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت:دانشگاه تهران که به اتکای استادان و دانشجویانش بیش از هشتاد سال در ترویج علم، آگاهی، اخلاق و معنویت تلاش می‌کند، بر آن شد تا با برگزاری کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطی گری به تبیین این دیدگاه در داخل کشور پرداخته و بر اساس رسالت آکادمیک و علمی خود ائتلافی از نخبگان علمی جهان را برای مبارزه با این پدیده تشکیل دهد .
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که نتایج این کنفرانس تمایلات و جاه طلبی‌های جاهلانه را بی اثر و نوید بخش جهانی عاری از خشونت و افراطی‌گری باشد.
دکتر الهام امین‌زاده، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری در مراسم آغازین کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطی‌گری ضمن تسلیت به مناسب درگذشت آیت الله مهدوی کنی به سخنان رئیس‌جمهور کشورمان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و گفت : این یک نقطه عطفی است که باید نه به عنوان یک حادثه گذرا بلکه به عنوان آغاز یک فرایند در نظر گرفته شود. شعار جهان علیه خشونت و افراط گری باید به فرهنگ مقابله با افراطی‌گری و خشونت تبدیل شود .
او ادامه داد: امروز در شرایطی هستیم که نباید محلی و منطقه‌‌ای فکر و عمل کنیم بلکه باید جهانی فکر کرده و عمل کنیم زیرا این مسیر همکاری کشورها را می‌طلبد. یک سال پیش رئیس‌جمهور منتخب ایران از بیم نهادینه شدن خشونت و افراطی‌گری بیم تخاصم‌های امنیتی و بیم بی‌توجهی به غرامت انسانی هشدار دادند البته این بیم‌ها نباید امید را از ما بگیرد و باید تلاش نخبگان برای صلح باشد نه برای جنگ.
معاون رئیس‌جمهور با اشاره به عوامل ایجاد تروریسم اضافه کرد: عده‌ای معتقدند عوامل ترور و خشونت، مسائل اقتصادی است و فقر باعث می‌شود که افرادی به خشونت روی بیاورند و برخی معتقدند عوامل ترور و خشونت مسائل فرهنگی و ایدئولوژیکی است هستند و برخی همه این عوامل را موثر می‌دانند.
دکتر امین‌زاده با اشاره به کنوانسیون‌ها،‌ قطعنامه‌ها و اسناد بین‌المللی امضا شده در سازمان‌های بین‌المللی درباره مبارزه با تروریسم گفت: ده‌ها سال است که اسناد بین‌المللی درباره مبارزه با تروریسم امضا شده است. اما آیا این اسناد اجرا شده است؟ بعید می‌دانم. متأسفانه تنها راهکاری که در برابر کشتار مردم در عملیات تروریستی،‌ قتل‌عام شهروندان غزه،‌ تحریم‌های هوشمند و غیر هوشمند اتخاذ شده است فراموشی است. فراموشی تنها راهی است که در برابر این اقدامات انتخاب می‌شود اما با این فراموشی تنها جنایت‌کاران بالقوه جری می‌شوند و سرافرازانه به قتل عام و نقض حقوق بشر می‌پردازند.
او ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر مبارزه با تروریسم، میانه‌روی و اعتدال مسیر جدیدی را ترسیم کرده است.
در ادامه این همایش دکتر احمد نقیب‌زاده رئیس کمیته علمی این همایش نیز ضمن اظهار تأسف از نقش برخی مسلمانان در دامن زدن به خشونت‌های منطقه‌ گفت: این مسلمان نماها پروژه‌ای را برای افزایش خشونت و افراطی‌گری در منطقه دنبال می‌کنند تا از این طریق در کشتارهای خود سرپوش بگذارند.
او ادامه داد: جای خوشحالی دارد که ندای مبارزه علیه خشونت از ایران اسلامی برمی‌خیزد که تمدن 3 هزار ساله دارد. هم‌چنین اسلام دینی تعامل‌گرا و صلح‌جو است.
وی با اشاره به تحولات بیداری در کشورهای منطقه خاطرنشان کرد: تحولات اخیر کشورهای منطقه می‌رفت که به بیداری بیانجامد ولی باید تاکید کرد که هدف این تحولات ایجاد خشونت و درگیری نبود بلکه آن‌ها به دنبال برپایی انقلابی در کشورهای خود بودند که برایشان صلح را به همراه داشته باشد.
رییس کمیته علمی کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطی‌گری گفت: امیدوارم این گردهمایی قدمی در راه مقابله با خشونت کوری باشد که امروز در منطقه شاهد آن هستیم.
دکترنقیب‌زاده در پایان با بیان این که تفسیرهای نادرست از قرآن باعث ایجاد خشونت‌ها در منطقه شده است افزود: خوشبختانه در مذهب تشیع خشونت راه ندارد زیرا ما تفسیر قرآن را به دست عالمان و اهل عرفان سپرده‌ایم. به همین دلیل تفسیرهای نادرستی از قرآن صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که می‌بینیم امروز تفسیرهای نادرست از قرآن باعث ایجاد گروه‌های مانند داعش و القاعده شده است.
حجت الاسلام و‌المسلمین یونسی، مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی نیز دیگر سخنران مراسم افتتاحیه دومین کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطی‌گری با اشاره به ظهور و بروز پدیده‌ گروهک‌های تروریستی در منطقه گفت: گروهک‌های تروریستی چون القاعده، داعش و بوکوحرام و سایر تروریست‌هایی که در جهان اسلام ظهور و بروز پیدا کرده‌اند باز تولید شده خشونت بنی‌امیه هستند چرا که اولین بار بنی‌امیه این نوع خشونت‌ها را رواج داد.
وی با بیان این که همیشه خشونت ، با خود خشونت به همراه می‌آورد اضافه کرد:‌اسلام اجازه نداده است که در هیچ شرایطی ، حتی در شرایط جنگ از سلاح شیمیایی و سمی و کشتار جمعی استفاده شود. این مسئله الگویی برای جهان اسلام بوده است که سلاح‌های شیمیایی و هسته‌ای را ممنوع کرده و از دستور کار خود حذف کند. در واقع در منطق اسلام علوی و نبوی هرگز هدف نمی‌تواند وسیله را توجیه کند. اسلام برای مبارزه با خشونت راهکار داده است و جهان‌بینی و ایدئولوژی ارائه شده در اسلام به شدت ضد خشونت است.
حجت الاسلام و‌المسلمین علی یونسی در کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطی‌گری گفت: گفتمان و فرهنگ قالب ضد خشونت بوده است و این از ویژگی‌های ممتاز ایرانیان است . مردم ایران همیشه از خشونت بری بوده‌اند. نظام تربیتی و فرهنگ معاشرتی و سیاسی ایرانیان ، فرهنگ مدارا و اخلاق گرا است. در ایران سابقه جنگ‌های خونین ، قومی، مذهبی و فرقه‌ای به گونه‌ای که در جاهای دیگر وجود دارد نیست.
وی ادامه داد اسلام در اصل دین عطوفت و مهربانی است و تکفیر در آن نداریم.
حجت الاسلام‌و‌المسلمین یونسی در ادامه به عوامل خشونت اشاره کرد و گفت: بی عدالتی، احساس تحقیر، و خشونت از جمله محورهای افراطی‌گری هستند.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌ها به حمایت آمریکا و غرب از اسرائیل اشاره کرد و گفت: اسرائیل که یک نسل کش و کودک کش محسوب می‌شود با این رویکرد گروهک‌هایی نظیر داعش و القاعده نیز مولود غرب و رژیم صهیونیستی هستند.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌ها گفت: این دروغ بزرگی است که اسلام با شمشیر پیشرفت کرده است. هیچ دینی با شمشیر پیشرفت نکرده است. همه ایرانیان و غیره با انتخاب خود دین را پذیرفته‌اند و با اکراه و شمشیر نمی‌توان دیگران را به بهشت برد. گفتگو راهکار مبارزه با خشونت و افراط‌گری است.
وی ادامه داد اسلام در اصل دین عطوفت و مهربانی است و تکفیر در آن نداریم.
حجت الاسلام و المسلمین یونسی در ادامه به عوامل خشونت اشاره کرد و گفت: بی عدالتی، احساس تحقیر، و خشونت از جمله محورهای افراطی‌گری هستند.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌ها به حمایت آمریکا و غرب از اسرائیل اشاره کرد و گفت: اسرائیل که یک نسل کش و کودک کش محسوب می‌شود با این رویکرد گروهک‌هایی نظیر داعش و القاعده نیز مولود غرب و رژیم صهیونیستی هستند.
همچنین در این کنفرانس دکتر معیری مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز ملی مطالعات جهانی شدن ریاست جمهوری، ایستر کیش لاروش مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو در ایران و سفیر افغانستان در ایران با موضوعات مرتبط با این کنفرانس سخنرانی کردند.

 

 




 


( ۱ )