از سوی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران

ثبت «پوشش نانوکامپوزیتی برای آنتن انعکاسی و روش ساخت آن» در مرکز ثبت اختراعات آمریکا

تعداد بازدید:۵۱۶۳
روابط‌عمومی دانشگاه تهران: اختراع دکتر رهام رفیعی، دانشیار دانشکده علوم و فنون نوین و مدیر آزمایشگاه تحقیقاتی کامپوزیت با عنوان «پوشش نانوکامپوزیتی برای آنتن انعکاسی و روش ساخت آن» در مرکز ثبت اختراعات ایالات متحده آمریکا، ثبت شد.
ثبت «پوشش نانوکامپوزیتی برای آنتن انعکاسی و روش ساخت آن» در مرکز ثبت اختراعات آمریکا

به گزارش دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، در اختراع حاضر (NANOCOMPOSITE COATING FOR ANTENNA REFLECTOR AND METHODS OF MAKING SAME)، ترکیب پوشش نانوکامپوزیتی مناسب و همچنین فرآیند ساخت آن برای آنتن‌های انعکاسی مخابرات ماهواره‌ای توسعه داده شده است.
پوشش مذکور که منجر به ایجاد رسانایی الکترومغناطیسی در آنتن می‌گردد؛ قابل اعمال بر روی آنتن‌های کامپوزیتی می‌باشد. آنتن‌های کامپوزیتی در مقایسه با آنتن‌های فلزی نارسانا بوده، به علت وزن بسیار کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. پوشش مذکور که بر روی سطح آنتن اعمال می‌گردد یک نانوکامپوزیت پلیمری است که از رزین پلیمری اپوکسی و ذرات نانوگرافین تشکیل شده است.
در این اختراع، رزین اپوکسی استفاده شده از منظر الکترومغناطیس نارسانا می‌باشد و ذرات گرافین استفاده شده، گرافین غیرعامل‌دار شده می‌باشد. بنابراین در فرآیند توسعه داده شده در این اختراع، نیازی به انجام عملیات شیمیایی بر روی گرافین نمی‌باشد. استخراج کسر وزنی مناسب گرافین و همچنین فرآیند منحصر به‌فرد افزودن، تفرق و توزیع گرافین در داخل رزین اپوکسی برای رسیدن به هدایت الکترومغناطیسی مناسب و موردنظر؛ ابتکارهای اصلی این اختراع می‌باشد. همچنین ضخامت مناسب پوشش توسعه داده شده برای باند فرکانسی مورد نظر در این اختراع بر اساس میزان گرافین افزوده شده به رزین استخراج گردیده است.


تفاوت اصلی اختراع حاضر با روش‌های مشابه در استفاده از نانوگرافین غیرعامل دار شده در مقایسه با گرافین عامل‌دار شده و یا نانولوله کربن از یک طرف و استفاده از رزین کاملاً نارسانا به عنوان رزین مناسب برای کاربرد سازه‌ای از طرف دیگر می‌باشد. نحوه افزودن گرافین و ماده سخت کننده به رزین پلیمری و توزیع گرافین در دو مرحله مهمترین عامل تمایز این اختراع با سایر شیوه‌های توسعه داده شده می‌باشد.
گفتنی است این اختراع با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و نوآوران ثبت گردیده‌ است و فرآیند آن ۱۴ ماه از ابتدای ارسال درخواست به طول انجامیده‌ است.

گفتنی است آزمایشگاه تحقیقاتی کامپوزیت دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۰ توسط دکتر رهام رفیعی راه‌اندازی و فعالیت پژوهشی خود را آغاز کرد.

برای مشاهده جزئیات این اختراع در مرکز ثبت اختراع آمریکا، اینجا کلیک کنید.


 

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۰۴

کلیدواژه‌ها: دانشکده علوم و فنون نوین پوشش نانوکامپوزیتی آنتن‌های انعکاسی مخابرات ماهواره‌ای آنتن‌های کامپوزیتی رزین اپوکسی رزین پلیمری گرافین


( ۲ )

نظر شما :