نخستین کنفرانس زبان عربی و تمدن اسلامی در دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش پردیس فارابی دانشگاه تهران: نخستین کنفرانس زبان عربی و تمدن اسلامی با مشارکت دانشگاه کوفه، دانشگاه بینالمللی سلیمان ترکیه، منتدی اللغة العربیة و آدابها، دانشگاه الزهرا و دانشگاه ادیان و مذاهب فروردین ماه ۱۴۰۰ در پردیس فارابی دانشگاه تهران برگزار شد.
این کنفرانس بینالمللی هم زمان در دانشگاه تهران، دانشگاه کوفه عراق و دانشگاه بینالمللی سلیمان ترکیه ۲۳ تا ۲۵ فروردین به صورت مجازی برگزار شد.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران که به صورت ویدئو کنفرانس در این مراسم شرکت داشت، با قدردانی از پردیس فارابی دانشگاه تهران برای برگزاری این کنفرانس بینالمللی، گفت: این همایش در به روز رسانی و احیای ارتباطات علمی بینالمللی در حوزه تمدن اسلامی با محوریت زبان عربی به عنوان رسانه منطقهای جهان اسلام و به ویژه زبان وحی، اهمیت ویژهای دارد.
دکتر علیرضا محمدرضایی، رئیس پردیس فارابی دانشگاه تهران نیز در روز نخست و در آئین افتتاحیه، ضمن عرض خیر مقدم به اساتید و دانشجویان ایرانی و اساتید و دانشجویان بینالمللی و با قدردانی از دستاندرکاران، برگزاری این کنفرانس، هدف از برگزاری این کنفرانس را ایجاد هم افزایی علمی و فرهنگی از طریق تبادل تجربیات میان دانشگاههای جهان اسلام و به ویژه توسعه ارتباطات و تعاملات اساتید و صاحب نظران داخلی و خارجی در این حوزه دانست.
دکتر یاسر لفتة حسون، رئیس دانشگاه کوفه، دیگر سخنران آئین افتتاحیه بود که درباره نقش زبان عربی در شکل گیری تمدن اسلامی در حوزههای علمی و فرهنگی به عنوان مؤلفه اتحاد و حلقه اتصال مسلمانان به ایراد سخن پرداخت.
دکتر مصعب جمل، رئیس دانشگاه بینالمللی سلیمان نیز در مراسم افتتاحیه در سخنانی، زبان عربی را زبان ریشهداری دانست و گفت: این زبان، زبان قرآن است و زبان اهل بهشت است و نیز زبان اهل دانش است؛ چون اسلام زبان عربی را زبان رسمی عبادت و تجارت و اصول دین و قوانین جامعه معرفی کرده است.
در این مراسم همچنین دکتر ناصر قاسمی، دبیر علمی کنفرانس، با ارائه گزارشی از کنفرانس، گفت: در آستانه برگزاری کنفرانس بیش از ۲۰۰ مقاله داخلی و خارجی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که پس از پایان مرحله داوری و نقد علمی، ۱۵۰ مقاله داخلی و خارجی پذیرش شد که در سه روز برگزاری ارائه خواهند شد.
همچنین، دکتر سید سعید منتظری، دبیر اجرایی کنفرانس، به ارائه جزئیات و نحوه برگزاری نشستها و پنلهای تخصصی و شیوه ارائه آنلاین مقالات و چاپ مقالات پذیرفته گزارش مختصری ارائه داد.
در روز نخست، میهمان ویژه جلسه علمی افتتاحیه کنفرانس، دکتر محمد علی آذرشب، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، درباره نقش تمدنساز زبان عربی در شکلگیری و شکوفایی تمدن اسلامی به ایراد سخن پرداخت.
گفتنی است پنلهای فارسی و عربی ارائه مقالات کنفرانس، بعد از ظهر روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه و در دو نوبت در ساعتهای ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ و ساعت ۲۰ تا ۲۲ به وقت ایران به صورت بر خط برگزار شد.
نظر شما :