نخستین نشست خبری سرپرست دانشگاه تهران برگزار شد

۲۱ مرداد ۱۳۹۳ | ۱۶:۳۲ کد : ۱۵۷۵ اخبار
تعداد بازدید:۱۲۱۳
نخستین نشست خبری سرپرست دانشگاه تهران برگزار شد

  

نخستین نشست خبری سرپرست دانشگاه تهران 18 مرداد در اتاق شورای دانشگاه برگزار شد.

 

سرپرست دانشگاه تهران در نخستین نشست خبری خود با تبریک روز خبرنگار با بیان اینکه نگاه دانشگاهیان به امور رسانه و خبرنگاری یک نگاه ویژه است، گفت: خبرنگاران نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌ دهی افکار عمومی دارند و به بهبود توسعه فرهنگ عمومی کمک می‌کنند.

سرپرست دانشگاه افزود: بحث صداقت و شفافیت از ملزومات رسانه و خبرنگاری است و این موضوعی است که دانشگاه‌ها هم به آن توجه دارند.

دکترنیلی احمد آبادی با تاکید بر اینکه دانشگاه تهران وظیفه خود می‌داند که با رسانه‌ها ارتباط مستمر داشته باشد اظهار کرد: زیرا این امر به ارتباط تنگاتنگ با جامعه کمک می‌کند و نتیجه ای که از این ارتباط به دست می‌آید می‌تواند ماموریت‌های دانشگاه تهران را ارتقا بخشد. دانشگاه تهران از ارتباط منطقی و سازمان‌یافته‌تر با رسانه‌ها استقبال می‌کند.

سرپرست دانشگاه تهران در ادامه به هشتادمین سال تاسیس دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: تاریخ دانشگاه تهران بخش بزرگی از تاریخچه آموزش عالی در ساختار نوین است. به همین دلیل مرور تاریخچه آن، مرور آموزش عالی ایران است.

دکترنیلی احمد آبادی افزود: تقدیر از عملکرد فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران در 80 سال اخیر یکی از برنامه‌های هشتادمین سال تاسیس دانشگاه تهران است که این عملکرد ضمن تقدیر از پژوهشگران، چراغ راه دانشگاه است.

وی ادامه داد: دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی وظیفه خود می داند نقش خود را به عنوان دانشگاه تهران پر رنگ تر ایفا کند و با توجه به تحولات جهانی و نیاز کشور در این حوزه فعال تر شود.

دکترنیلی احمد آبادی ادامه داد: دانشگاه تهران با اصلاح نگرش ها، تحول در ساختار و ماموریت ها و با پشتیبانی وزارت علوم، دولت و مجلس می تواند حضور دانشگاه را در رفع مشکلات کشور پررنگ تر کند.

وی با اشاره به اینکه تاریخ طولانی دانشگاه به معنای انباشته شدن تجربه‌ها است، بیان کرد: دانشگاه همواره باید در حال تحول باشد، زیرا جامعه در حال تحول است. مهمترین نکته کیفیت و تبیین کیفیت است. منظور از کیفیت تأمین نظر ذینفعان که جامعه و دولت هستند، است و برای تحقق آن نیازمند نگاه یکپارچه و هماهنگ در آموزش، پژوهش و نظام مالی هستیم.

سرپرست دانشگاه تهران به توسعه فعالیت‌های بین‌المللی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: توسعه فعالیت‌های بین‌المللی از دیگر برنامه‌های دانشگاه تهران است. تبادل اساتید، دانشجویان، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان خارجی، ایجاد رشته‌ها و تحقیقات مشترک با مراکز بین‌المللی از برنامه‌های دانشگاه برای توسعه فعالیت‌های بین‌المللی است.

دکتر نیلی احمد آبادی با بیان اینکه دانشگاه تهران از کمبود منابع مالی رنج می‌برد، اظهار کرد: همین امر امکان تحول را با مشکل مواجه کرده است. اگر دولت و مجلس معتقدند دانشگاه تهران نماد آموزش عالی است با باید این نماد را تقویت کنند.

وی تأمین منابع مالی از فعالیت‌های پژوهشی را جزء دستور کار دانشگاه دانست و توضیح داد: دانشگاه تهران در این زمینه پیش‌رو است و پژوهش‌های کاربردی مشترکی با وزارتخانه‌های مختلف داشته است. البته این امر با حد مطلوب فاصله زیادی دارد.

سرپرست دانشگاه تهران در ادامه در مورد طرح توسعه دانشگاه تهران گفت: این طرح متوقف نشده اما با توجه به کمبود منابع مالی تملک اراضی با کندی صورت گرفته است. برای تسریع این امر، مکاتباتی با ریاست جمهور، وزارت‌های ذی‌ربط و شهرداری انجام شده است و تاکنون هیچ بخشی از اراضی به هیچ واحد دیگری واگذار نشده است.

دکتر نیلی احمد آبادی با تاکید بر اینکه دانشگاه آیینه جامعه است، اظهار کرد: نشاطی که با تغییر در جامعه ایجاد شد، در دانشگاه هم دیده می‌شود. جلب مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های دانشگاه، انجمن‌های علمی و شورای صنفی در چارچوب ضبواط دانشگاه مورد تایید است و دانشجویان می‌توانند در همه حوزه‌ها فعالیت‌ کرده و به پیشرفت کشور کمک کنند. همین امر باعث نشاط و ایجاد امید در دانشجویان می‌شود.