در نشست مجازی روز گذشته:
رؤسای دانشگاه تهران و دانشگاه اونان بر گسترش فعالیتهای علمی مشترک و تبادل دانشجو تأکید کردند
بنا بر اعلام معاونت بینالملل دانشگاه تهران، در ابتدای این نشست مجازی که (۲۶ آبان) برگزار شد، دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران ضمن اظهار خشنودی از برگزاری این نشست گفت: «چندی پیش جلسه ملاقات بسیار خوبی با سفیر نیکاراگوئه در ایران داشتیم که در آن دیدار درباره اجرایی کردن یادداشت تفاهم امضا شده با دانشگاه اونان مذاکره شد».
وی با بیان اینکه یکی از سیاستهای عمومی دانشگاه تهران توسعه فعالیتهای بینالمللی است، افزود: «اصولا ما هیچ تفاهمنامهای را در دانشگاه بدون عزم به اجرای آن امضا نمیکنیم، اما با توجه به شیوع ویروس کرونا امکان فعال کردن تفاهمنامه میسر نشد. دانشجویان بینالمللی بیش از ۵۰ کشور در دانشگاه تهران مشغول تحصیل هستند و باید گفت در حال حاضر دانشجویی از نیکاراگوئه در دانشگاه تهران نداریم. بر این اساس، اولین فعالیت مشترک ما میتواند در زمینه تبادل دانشجو باشد که با توجه به شرایط موجود این امر میتواند بهصورت فیزیکی یا آنلاین محقق شود».
دکتر نیلی احمدآبادی خاطر نشان کرد: «دانشگاه تهران، آمادگی پذیرش سه دانشجو در مقاطع و رشتههای مورد توافق از دانشگاه اونان را در حال حاضر بهصورت مجازی خواهد داشت و شرایط این بورسیه را میتوانیم بهصورت مشترک و متقابل مورد بررسی قرار دهیم. از این که امکان این جلسه فراهم شده است خوشحالیم و آمادگی خود را جهت ایجاد و توسعه همکاریهای متقابل اعلام میداریم».
رئیس دانشگاه تهران، در ادامه سخنان خود اظهار کرد: «دو دانشگاه میتوانند در حوزههای مختلف همکاری داشته باشند. روابط دو کشور در سایر حوزهها خوب است و این همکاریها باید در زمینه آموزش عالی هم توسعه یابد. ما اخبار انقلاب نیکاراگوئه را که همزمان با انقلاب اسلامی ایران بود دنبال میکردیم. پیشنهاد میشود علاوه بر موضوع تبادل دانشجو، موضوع همکاریهای مشترک پژوهشی نیز پیگیری شود».
وی تصریح کرد: «حوزههای آب، بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی، علوم انسانی، علوم اجتماعی و مهندسی برخی از موضوعهای پیشنهادی همکاریهای دوجانبه هستند که در این زمینهها دانشگاه تهران در سطح ملی و منطقهای و بینالمللی موقعیت منحصر به فردی دارد. ما اطلاعات دانشگاه تهران را برای دانشگاه اونان ارسال خواهیم کرد و بر اساس آن، بعد از بررسی موضوعات مورد علاقه خود را اعلام کنید. همچنین گروه زبان و ادبیات اسپانیولی و مطالعات امریکای لاتین دانشگاه تهران با آن دانشگاه همکاری خواهند داشت».
دکتر رودریگز، رئیس دانشگاه اونان نیکاراگوئه، نیز در این نشست مجازی گفت: «افتخار بزرگی است که این جلسه با حضور سفرای دو کشور برگزار میشود. یادداشت تفاهم در سال ۲۰۱۷ امضا شده است و ما دو نهاد و دانشگاه هستیم که میتوانیم همکاریهای خوبی را آغاز کنیم. در خصوص تبادل دانشجو امکان همکاری در رشتههای مختلفی چون علوم، مهندسی، اقتصاد، مدیریت، امریکای لاتین، علوم اجتماعی و زبان اسپانیولی وجود دارد».
وی افزود: «ما اعتقاد داریم که با کمک دانشگاه تهران میتوانیم پیشرفت و همافزایی خوبی داشته باشیم. دانشگاه ما دانشگاهی دولتی است و تحصیل در آن رایگان است. دانشگاه در برابر ملت متعهد است که در حل مشکلات کشور کمک کند. شش درصد بودجه کشور به آموزش اختصاص دارد».
در ادامه جلسه ایساک لنین براوو، سفیر نیکاراگوئه، با بیان اینکه این لحظهای تاریخی است که دو کشور در خصوص همکاریهای دانشگاهی تبادل نظر میکنند، گفت: «دولت و ملت ما با مردم ایران و انقلاب اسلامی برادر هستند و هردو انقلاب در یکسال رخ داده است. همکاری دانشگاهی در چهارچوب علایق مشترک اجتماعی مطرح میشود و ما میتوانیم آن را گسترش دهیم و مطمئن هستم که با تعهدات طرفین این مسیر را به خوبی پیش خواهیم برد و این روز مهم و جلسه تاریخی را گرامی خواهیم داشت».
در پایان این نشست مجید صالحی، کاردار ایران در نیکاراگوئه، با اشاره به اهمیت علم و دانشگاه در جامعه و دولت نیکاراگوئه، از ظرفیتهای مختلف همکاری دو کشور سخن گفت و اظهار امیدواری کرد که این همکاریها درجهت توسعه و پیشرفت دو کشور توسعه یابد.
نظر شما :