در نشستی با حضور رئیس دانشگاه تهران:

توافق‌نامه ساخت دانشکده جدید مهندسی عمران دانشگاه به امضا رسید

۱۰ آبان ۱۳۹۹ | ۱۶:۱۵ کد : ۱۳۲۶۶ اخبار اخبار برگزیده اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۵۸۳۷
روابط عمومی دانشگاه تهران: توافق‌نامه ساخت دانشکده جدید مهندسی عمران دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران که پیگیری‌های آن از حدود چهار سال قبل توسط بنیاد حامیان دانشکده فنی آغاز شده بود، در نشستی با حضور رئیس دانشگاه تهران به امضا رسید.

بنا بر اعلام دبیرخانه بنیاد حامیان دانشکده فنی، در ابتدای این نشست که با حضور رئیس دانشگاه تهران، گروه یاریگران شرکت کیسون، رئیس پردیس دانشکده‌های فنی و سایر مسئولان دانشگاه تهران، ۲۳ مهر ۱۳۹۹ برگزار شد، دکتر رضا فرجی‌دانا، مدیر عامل و رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشکده فنی، گزارشی از روند پیگیری موضوع ساخت ساختمان جدید دانشکده مهندسی عمران ارائه داد.
مدیرعامل بنیاد حامیان دانشکده فنی، با بیان اینکه پس از ساخت ساختمان‌های جدید برای دانشکده‌های برق و مکانیک دانشکده‌های فنی، دانشکده مهندسی عمران به لحاظ فضاهای کالبدی در تنگنا بود، گفت: «بر اساس اعلام نیاز پردیس دانشکده‌های فنی، بنیاد حامیان، جمع‌آوری کمک و تدارک مقدمات ساخت ساختمانی جدید برای این دانشکده را در اولویت خود قرار داد و با توجه به جایگاه این دانشکده، تیم مشاوری انتخاب شد که نیاز‌های دانشکده را بسنجد».
وی افزود: «سپس بر اساس نظر آنها به دنبال یاریگر و تهیه منابع برای ساخت این ساختمان رفتیم و خداوند را شاکریم که با همت آقای مهندس انصاری و دوستان همکار ایشان در شرکت کیسون، این توافق حاصل شد که ساخت این ساختمان به طور یکجا توسط گروهی از یاریگران کیسون انجام شود».
دکتر فرجی‌دانا خاطر نشان کرد: «ایران عزیز همواره این اقبال را داشته که افرادی در متن جامعه بی‌هیچ چشم‌داشتی به فکر پیشرفت و تعالی آن در همه ابعاد هستند و به خاطر اینکه برای پیشرفت ایران کاری می‌کنند به خود ببالند».
مدیرعامل بنیاد حامیان، مهندس انصاری را دانش‌آموخته موفق و یاریگر همیشگی بنیاد و دانشکده توصیف کرد و گفت: «ایشان همیشه و در همه‌حال از آغاز کار بنیاد، با ما همراهی و همدلی داشت و اکنون نیز با قبول مسئولیت این کار بسیار بزرگ، قدم بسیار بزرگی در راه اعتلای دانشکده فنی و ایران عزیز برداشت و همراهان ایشان نیز در این کار، قطعاً تفکر و دیدگاه ایشان را یاد گرفته‌اند و این کار را به بهترین وجه به ثمر خواهند رساند».
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، نیز در بخش دیگری از این نشست، ضمن تشکر از تلاش‌های صورت گرفته در بنیاد برای این کار و تقدیر از نیت بزرگ و همت عالی مهندس انصاری و همکارانشان، گفت: «امروز کار بزرگی انجام می‌شود، هم به لحاظ تراز مالی و هم به لحاظ نیت افراد و من بسیار متأسفم که امروز این امضای توافق‌نامه به دلیل کرونا در جمع دانشجویان و در فضایی بسیار بزرگ برگزار نشده است».
وی ادامه داد: «ما باید این کار را به‌عنوان یک الگو و استاندارد مهم به دانشجویان نشان می‌دادیم. نشان می‌دادیم که نیت‌های بزرگ و تفکرات بزرگ می‌تواند کارهای بزرگ و عالی را در راه پیشرفت ایران انجام دهند».
رئیس دانشگاه تهران، با اظهار اینکه مهندس انصاری در تراز یک دانش‌آموخته موفق دانشگاه تهران ایستاده است، عنوان کرد: «ایشان هم در کار حرفه‌ای و هم در تفکر، پیشرو و صاحب‌نظر است. چون اگر تفکر پیشرو وجود نداشت، این کار با این ابعاد و این شکل در این شرایط سخت اقتصادی امکان‌پذیر نمی‌شد. ما باید داشتن چنین الگوهایی را تبلیغ کنیم و سرمایه اجتماعی دانشگاه را بالا ببریم».
دکتر نیلی احمدآبادی، سپس با تبیین مشخصات و ویژگی‌های طرح شهر دانش دانشگاه تهران گفت: «این طرح یک طرح ملی است و اثر آن حتی ابعادی بزرگ‌تر دارد. ساخت یک زیستگاه و یک بوم علم و فناوری در قلب شهر تهران، می‌تواند اثرات بسیار درخشانی برای آینده داشته باشد و این اتفاق مبارکی است که اولین ساختمان آن، ساختمان دانشکده عمران خواهد بود که توسط موفق‌ترین شرکت ساختمانی ایران ساخته خواهد شد و این خود تعریف یک استاندارد تازه است».
وی در پایان سخنان خود با تشکر مجدد از همه دست‌اندرکاران این طرح از آغاز تا امروز، اظهار کرد: «امیدواریم با همت و مدیریت عالی دوستان یاریگر، این پروژه به سرعت انجام شود و شاهد افتتاح آن باشیم. در عین حال رفع هرگونه مشکل اداری در راه احداث این ساختمان، اولویت جدی دانشگاه خواهد بود».
در ادامه مهندس حبیب‌الله بیطرف، عضو هیأت مدیره بنیاد حامیان، با اشاره به سابقه اجرایی موضوع تصریح کرد: «ما برای ساخت این ساختمان، استاندارد‌های فرا‌معمول را در نظر داشتیم. ساختمانی که به همه لحاظ و به‌ویژه از نظر نماد مهندسی عمران دانشگاه تهران نمونه باشد. بنابراین مسابقه طراحی معماری ملی برگزار کردیم که در این سطح بی‌سابقه بود».
مهندس بی‌طرف در ادامه اظهار کرد: «در عین حال همراهی و همفکری دانشکده مهندسی عمران را خواستیم تا کار نهایی بر اساس نیاز‌های آنان باشد. مشکلات فراوانی هم بود، هم در اختصاص زمین و پیگیری‌های آن و هم در روند اجرای مسابقات و.... که بحمدالله همگی به امید نیت خیر تدارک‌کنندگان کار حل شد و امروز عملیات اجرایی این ساختمان آغاز خواهد شد».
در بخش دیگری از این نشست مهندس محمدرضا انصاری، رئیس هیأت مدیره شرکت کیسون و نماینده یاریگران در ساخت این پروژه، در سخنانی گفت: «ما فارغ‌التحصیلان دانشکده فنی باید از دانشگاه و بنیاد تشکر کنیم که این فرصت را به ما دادند که بتوانیم به دانشکده خودمان ادای دین کنیم. ما کار خاصی نمی‌کنیم و مسئولیت اصلی با کسانی است که دانشکده فنی را در همان سطح عالی نگه داشته‌اند و آن را اعتلا داده‌اند. بنابراین اگر تشکری باشد باید از آنها بشود».
مهندس انصاری بیان کرد: «روزی که دکتر فرجی‌دانا و دکتر تقی‌دخت برای طرح موضوع به کیسون آمدند و موضوع ارائه شد، من تا چند روز فکر می‌کردم که ساخت ساختمانی با این ابعاد، با جمع‌آوری کمک از روش‌های معمول امکان‌پذیر نیست و به قول معروف کندن چاه با قاشق خواهد بود. بنابراین جمعی از همکارانم در شرکت کیسون را که دانش‌آموخته یا علاقه‌مند به دانشکده فنی و اعتلای ایران عزیز هستند، جمع کردم و طرح موضوع شد و مقرر شد، با یک همت جمعی این کار را آغاز کنیم و به ثمر برسانیم و امروز خوشحالیم که این توافق صورت گرفته است و کار آغاز خواهد شد.»
وی با تأکید اینکه پیشرفت و توسعه با حرف‌های بزرگ ایجاد نمی‌شود، بلکه با کارهای بزرگ و اندیشه‌های بزرگ صورت می‌گیرد، افزود: «در دانشکده فنی ما یاد گرفتیم که بزرگ فکر کنیم و امروز هر کاری که در هر جای جهان انجام می‌دهیم، مدیون همان دیدگاه آموخته در دانشکده فنی است، بنابر‌این چیزی که از دانشکده گرفته‌ایم، بخشی از آن به‌عنوان ادای دین به آن بر می‌گردانیم».
نماینده یاریگران کیسون در پروژه، در پایان خاطرنشان کرد: «معمولاً نگرانی از تأمین منابع در حین اجرای پروژه‌های بزرگی چون این پروژه وجود دارد، ولی ما اصلاً نگرانی نداریم و یا کاری را آغاز نمی‌کنیم یا آن را با قدرت به پایان می‌بریم».
در پایان این نشست، توافقنامه احداث ساختمان به امضای اعضای مربوط رسید و سپس بین رئیس هیأت‌مدیره شرکت کیسون و رئیس دانشگاه تهران مبادله شد.
ساختمان جدید دانشکده مهندسی عمران پردیس دانشکده‌های فنی، با زیربنایی حدود ۱۷ هزار متر مربع و اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان، در ضلع غربی خیابان ۱۶ آذر و در ضمن طرح توسعه دانشگاه تهران (شهر دانش) ساخته خواهد شد. با امضای این توافقنامه، عملیات عمرانی این پروژه آغاز خواهد شد. زمین این طرح توسط دانشگاه تهران اختصاص یافته است و هزینه‌های ساخت و تجهیز آن (حدود ۲۰۰ میلیارد تومان) به طور کامل توسط یاریگران شرکت کیسون تأمین و ساخته خواهد شد.

کلید واژه ها: پردیس دانشکده‌های فنی دانشکده مهندسی عمران شرکت کیسون بنیاد حامیان دانشکده فنی


( ۲۷ )

نظر شما :