با سخنرانی برخط رئیس جمهور؛

مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری در دانشگاه تهران برگزار شد

تعداد بازدید:۴۷۰۶
مراسم آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور با سخنرانی بر خط رئیس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور، در مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری با تبریک آغاز فعالیت تحصیلی دانشگاه‌ها به استادان و دانشجویان کشور، گفت: «دانشگاه نقش مهمی در امیدآفرینی و ایجاد اعتماد در جامعه دارد و باید دست به دست هم دهیم تا اعتماد ملی و امید به آینده را تقویت کنیم».
وی افزود: «هیچ چیزی جای آموزش حضوری را در دانشگاه‌ها نمی‌گیرد، اما در عین حال با توجه به شرایط کنونی که کرونا بر جامعه تحمیل کرده است، آموزش مجازی می‌تواند در بخش بزرگی از فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی جایگزین آموزش حضوری شود. کسب علم و دانش و فعالیت‌های تحقیقی و علمی از نیازهای ضروری جامعه است. دانش‌آموختن در شرایط فعلی با گذشته متفاوت است و باید در چهارچوب مقررات بهداشتی، روند علم‌آموزی نیز تداوم یابد».
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: «اجرای دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا برای همه ما لازم‌الاجراست، از روز نخست کرونا خود را موظف می‌دیدم که پروتکل‌های بهداشتی را در مجامع، سفر و برنامه‌ها و فعالیت‌ها رعایت کنم».
دکتر روحانی، دانشگاه‌ها را مرکز تربیت مدیران آینده کشور، طرح نظریه‌های جدید در علوم مختلف و رهنمون کردن به سوی چگونه زندگی کردن برشمرد و گفت: «دانشگاه همچنین فضای نقادی نسبت به حکومت، حاکمان، دولت و جوامع است. هیچ فضایی نقادتر از فضای دانشجویی نیست و وقتی این نقادی با در نظر گرفتن انصاف و شرایط جامعه توأم باشد، بهترین هدیه برای جامعه و مسئولان کشور است».
رئیس هیأت دولت با اشاره به تحمیل تحریم‌های شدید به کشور از سوی دشمنان و همچنین شیوع بیماری کرونا و اثرات آنها بر اقتصاد و زندگی مردم افزود: «در این سال‌ها نگذاشتیم دشمنان به هدف‌های اصلی خود که شکستن ابهت نظام، درمانده کردن مردم، تسلیم کشور و نظام در برابر خواست ناحق آنها بود، دست یابند. همچنین این یک واقعیت مهم است که درآمد‌های نفتی کشور که در سال ۱۳۹۰ بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار بود در سال گذشته به اندکی بیش از ۲۰ میلیارد دلار کاهش یافته است و این نشان می‌دهد که با چه مشکلاتی جامعه ما روبه‌رو است».
وی در ادامه سخنان خود با قدردانی از فداکاری و تلاش‌های انجام شده از سوی کادر بهداشت و درمان کشور اظهار کرد: «کادر بهداشت و درمان کشور از ابتدای شیوع ویروس کرونا به میدان آمده و برای حفظ سلامت و جان مردم از هیچ کوششی دریغ نکرده‌اند، امروز به لطف تلاش‌های انجام شده در حوزه بهداشت و درمان می‌توانیم بدون دراز کردن دست نیاز به سوی دیگران روی پای خود بیاستیم. در زمینه تولید تجهیزات پزشکی و داروی مورد نیاز، شرکت‌های تولید دارو و تجهیزات بار سنگینی بر دوش داشتند و با اقدامات خوب انجام شده از سوی این شرکت‌ها و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان، امروز ۹۵ درصد نیاز دارویی جامعه در داخل کشور تأمین می‌شود».
رئیس جمهور تصریح کرد: «با وجود تمامی این مشکلات، همه نیازهای کشور به کالاهای اساسی را در شش ماه نخست امسال به میزان سال گذشته تأمین کرده‌ایم و به‌رغم رشد منفی ۳.۵ درصدی سه ماه نخست امسال به دلیل شیوع کرونا و قطع صادرات و واردات، شاهد رشد مثبت در تیرماه و مردادماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هستیم».
به گفته رئیس هیأت دولت، دشمن به‌رغم مشکلاتی که برای ما در بخش اقتصادی ایجاد کرده، اما در رسیدن به هدف استراتژیک خود و تمامی هدف‌های سیاسی و حقوقی نه تنها ناموفق بوده بلکه دچار شکست‌های کم نظیر نیز شده است.
دکتر روحانی بیان کرد: «دشمنان مردم ایران که برای تحقق اهداف خود در مقاطعی شورای امنیت را حیاط خلوت خود می‌دانستند در طول ماه‌های اخیر حداقل سه شکست تاریخی را متحمل شده و نتوانستند بیشتر از دو رأی در میان پانزده عضو این شورا به دست آورند. موضوعات مهمی همچون طرح تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و تلاش برای فعال کردن مکانیسم ماشه از سوی آمریکا بر مبنای قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل از جمله مواردی است که آمریکایی‌ها در به نتیجه رساندن آن در شورای امنیت با شکست تاریخی روبه‌رو شدند. همچنین موفقیت‌های سیاسی و حقوقی به دست آمده برای ایران در مقابل آمریکا در تاریخ کشور بی‌نظیر بوده است».
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موفقیت‌های علمی دانشگاه‌های کشور در عرصه جهانی اشاره کرد و با ارزشمند خواندن این موفقیت‌ها، گفت: «اگر هفت سال قبل یک دانشگاه ایران در فهرست دانشگاه‌های برتر جهان قرار داشت، امروز ۴۰ دانشگاه ما در جمع دانشگاه‌های برتر جهان قرار دارد و در نوآوری علمی جایگاه ما از ۱۲۰ به ۶۵ ارتقا یافته که نشان می‌دهد حرکت خوبی در نوآوری طی هفت سال گذشته انجام شده است».
رئیس جمهور با تبیین افزایش یکصد برابری تعداد شرکت‌های دانش بنیان در کشور و افزایش ۶۰۰ برابری درآمد این شرکت‌ها طی هفت سال گذشته، گفت: «امروز دانشگاه‌های ما خودکفا شده‌اند و اگر همکاری دانشگاه با بخش تولید، شرکت‌های دانش بنیان و کارخانه‌های نوآوری بیشتر شود، می‌توانند به زودی از بودجه دولتی بی‌نیاز شوند. تأمین نیازهای ضروری دانشگاه‌ها از اولویت‌های اصلی دولت است».
رئیس هیأت دولت عنوان کرد: «امروز روز تاب‌آوری مضاعف ملت ایران در برابر تحریم بی‌سابقه و توطئه‌های دشمنان و همچنین تاب‌آوری در برابر ویروس خطرناک کرونا است، این تاب‌آوری مضاعف در سایه اعتماد و امید امکان‌پذیر است».
دکتر روحانی، با تأکید بر اهمیت امیدآفرینی و ایجاد اعتماد در میان مردم و اهمیت نقش دانشگاه در این زمینه، اظهار کرد: «اگر ملتی به خود اعتماد نداشته باشد و احساس کند در برابر فشار بیرونی دشمنان شکسته می‌شود، آن ملت در تحقق اهداف ملی خود موفق نخواهد شد و اگر بنا باشد به آینده امید نداشته باشیم، نمی‌توانیم در برابر مشکلات مقاومت کنیم. برغم شرایط سخت تحصیلی امسال دانشگاهیان می‌توانند با دادن امید و نشاط به جامعه شرایطی ایجاد کنند که مردم با اضطراب کمتر و حتی بدون اضطراب و با امید به آینده، مسیر خود را در توسعه و پیشرفت کشور و مقابله با مشکلات ادامه دهند».
وی با اظهار اینکه دانشگاه نقش بسیار مهمی در اعتمادآفرینی و امیدآفرینی دارند، بیان کرد: «امروز همانطور که بیمارستان‌های ما به ملت ما امید دادند، مردم ما می‌دانند اگر خدای ناکرده با یک مشکل و بیماری، از جمله کرونا روبه‌رو بشوند، پزشک دلسوز و حاذق و تخت مجهز بیمارستان آماده و در خدمت آنها است. بیمارستان، پزشک، پرستار و آن فداکاران بخش پزشکی هستند که به مردم اعتماد می‌دهند و نگرانی و اضطراب را از مردم دور می‌کنند و هراسی برای مشکلات پیش‌رو در زمینه بهداشت و درمان ندارند».
رئیس جمهور تصریح کرد: «علت اینکه مردم ما اعتماد دارند این است که می‌بینند در شرایط تحریم در تابستان برق آنها قطع نمی‌شود، وزارت نیرویی دارند که در طول هشت سال ۲۰ هزار مگاوات برق جدیدی برای کشور تولید کرده و می‌کند. مردم می‌دانند در شرایط سخت کرونایی آب قطع نمی‌شود، برای اینکه در طول هفت سال گذشته ۴۳ سد ملی افتتاح شده و تا پایان این دولت بیش از ۱۰ سد دیگر هم افتتاح خواهد شد».
رئیس هیأت دولت تصریح کرد: «اعتماد مردم بر مبنای کارکرد نظام و دولت است. وقتی مردم می‌بینند که در شرایط کرونایی، تحصیل دانشجویان و فرزندان آنان فراموش نشده و با هر سختی و مشکلات است، حضوری و غیرحضوری دانش فرزندان و ترقی آنها ادامه خواهد یافت و وقفه‌ای در زندگی آنها ایجاد نخواهد شد و اضطرابی برای آنها به وجود نمی‌آید، می‌توانند به نظام و کشور خود اعتماد کنند. لذا همه باید دست به دست هم دهیم تا اعتماد ملی را برای همیشه حفظ کنیم».
دکتر روحانی در پایان سخنان خود با تأکید اینکه دانشگاه‌ها نقش بسیار بزرگی در سرمایه اجتماعی، امید اجتماعی و اعتماد ملی دارند، خاطرنشان کرد: «از همه استادان و دانشجویان درخواست می‌کنم، می‌دانم سال بسیار سختی است، امسال تحصیلات دانشجویان در یک شرایط بسیار سختی آغاز شده است، اما می‌توانیم با دادن امید و نشاط به جامعه شرایطی را برای جامعه به وجود بیاوریم که مردم با هراس کمتر یا بدون هراس با اضطراب کمتر یا بدون اضطراب و با امید کامل نسبت به آینده مسیر و راه زندگی خود را ادامه دهند».
در این مراسم همچنین دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، دکتر حکمت‌الله ملاصالحی، استاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران به نمایندگی از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و ایزد محمدخواجه، دانشجوی پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران به نمایندگی از دانشجویان سخنرانی کردند.

 

اخبار مرتبط:

رئیس دانشگاه تهران در مراسم آغاز سال تحصیلی؛
ایجاد شبکه ملی متشکل از همه امکانات تخصصی، علمی و فناوری کشور، دستاوردهای بزرگ‌تری را به همراه می‌آورد

وزیر بهداشت در مراسم آغاز سال تحصیلی؛
حماسه بزرگی که آفریده شد مدیون ایثار، تلاش و از خود گذشتگی کادر درمان کشور است

وزیر علوم در مراسم آغاز سال تحصیلی؛
دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی شرایط مقابله و مداخله سریع با اقدامات پیش‌رو در جامعه را دارند

متن کامل سخنرانی دکتر حکمت‌اله ملاصالحی، عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در مراسم آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹


( ۴ )

نظر شما :