مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران برگزار شد

۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | ۰۹:۱۷ کد : ۱۲۵۷۹ اخبار
تعداد بازدید:۳۰۸۱
مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، با حضور معاون آموزشی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این مراسم که با حضور اعضای هیأت رئیسه، خیرین دانشگاه، رؤسای پردیس‌ها و دانشکده‌ها، مدیران، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه، هجدهم شهریور ۱۳۹۹ برگزار شد، دکتر علی حسین رضایان به‌عنوان رئیس دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران معارفه و از زحمات دکتر محمود کمره‌ای در زمان تصدی این سمت تقدیر به‌عمل آمد.
دکتر سید حسین حسینی، معاون آموزشی دانشگاه تهران، در این مراسم با قدردانی از زحمات رئیس پیشین دانشکده علوم و فنون گفت: «من همیشه تعبیری به کار می‌برم و اینکه شانه‌های دکتر کمره‌ای به‌عنوان یک شخصیت علمی و اجرایی همواره زیر بار مسئولیت اجرایی دانشگاه تهران بوده است. خدمت به دانشگاه تهران، عبادت است و ما به‌عنوان خدمتگزاران دانشگاه باید جهت اعتلای آن سعی و تلاش کنیم، امیدوارم دانشگاه همچنان بتواند از خدمات و تجربه‌های دکتر کمره‌ای بهره‌مند شود».
وی افزود: «در این فرصت به رئیس جدید دانشکده علوم و فنون تبریک می‌گویم، هر چند که دکتر رضایان یک عضو هیأت علمی جوان هستند، اما تجربه‌های خوبی دارند. ایشان در هیأت ممیزه دانشگاه تهران و همچنین فعالیت‌های دیگر دانشگاه، همیشه حضور پر بار و جدی داشته‌اند».
معاون آموزشی دانشگاه تهران، با اشاره به انگیزه تأسیس و ساختار دانشکده علوم و فنون تصریح کرد: «خوشبختانه در حال حاضر و با تلاش‌های صورت گرفته از سوی مسئولان و کارکنان، دانشکده علوم و فنون در شرایط خوبی قرار دارد و در این شرایط باید به مأموریت‌های اصلی و اهدافی که در زمان تأسیس این دانشکده مورد انتظار بوده، توجه بیشتری شود».
وی با تأکید به اهمیت ایجاد رشته‌های بین رشته‌ای و لزوم توسعه آنها برای حل مسائل و مشکلات کنونی بیان کرد: «اگر به شرایط حال حاضر و بحران شیوع کرونا در جهان دقت شود، متوجه اهمیت توسعه رشته‌های بین رشته‌ای خواهیم شد. هم‌اکنون شاهد آن هستیم که در حل این بحران حوزه‌های مختلفی فعالیت دارند، بنابراین آنچه که در بحث توسعه علم و فناوری در دنیا مطرح است، توجه بیش از گذشته به حوزه‌های بین‌رشته‌ای است».
دکتر حسینی افزود: «به نظر می‌آید که نام دانشکده علوم و فنون نوین به بحث توسعه رشته‌های بین رشته‌ای به‌گونه‌ای گره خورده است. دانشگاه تهران، دارای ظرفیت‌های بزرگ، گسترده و متنوعی در حوزه آموزش عالی کشور است و ما باید بتوانیم بیش از گذشته تعامل و ارتباط بین مجموعه‌های دانشگاه را فراهم آوریم. واحدهای مختلف دانشگاه، مأموریت‌های تعریف شده‌ای دارند که با توجه به آن فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند، اما باید یک چشم‌انداز جدیدی بر پایه مأموریت‌گرایی بیشتر و تقاضا محوری فعالیت‌ها بر اساس نیازهای جامعه شکل بگیرد. این انتظاری است که از همه واحدهای دانشگاه و به‌ویژه دانشکده علوم و فنون با توجه به ساختار آن باید داشت».
معاون آموزشی دانشگاه تهران، در ادامه سخنان خود تصریح کرد: «در کنار این مسأله که دانشگاه دارای ظرفیت‌های مناسبی است، باید گفت ما در ایجاد ارتباط و تعامل بین مجموعه‌ها ضعیف عمل کرده‌ایم. برای تعریف ساز و کارهای سازنده جهت برقراری ارتباطات بیشتر، همه واحدهای دانشگاه باید مسئولانه مشارکت کنند و در این میان دانشکده علوم و فنون می‌تواند نقش بسزایی ارائه دهد».
وی با اظهار اینکه دانشکده علوم و فنون نوین هم‌اکنون در وضعیت با ثباتی قرار گرفته است، گفت: «بیش از ۵۰ درصد اعضای هیأت علمی این دانشکده ارتقا پیدا کرده‌اند و این نشان‌دهنده ظرفیت خوب علمی آن است. در حال حاضر دانشکده علوم و فنون توانسته با تلاش مسئولان و کارکنان به نقطه قابل توجهی برسد که باید با جدیت و سعی بیشتر و با توجه به در نظر گرفتن مأموریت‌های خود بتواند پله‌های توسعه و ترقی را طی کند. در پایان، مجدد از زحمات دکتر کمره‌ای تشکر و قدردانی می‌کنم و برای دکتر رضایان، در انجام وظایف خود آرزوی توفیق دارم».
در ادامه مراسم دکتر محمود کمره‌ای، رئیس پیشین دانشکده علوم و فنون نوین، طی سخنانی و با اشاره به نحوه تأسیس دانشکده علوم و فنون نوین گفت: «از مرداد ماه سال ۱۳۹۴ اینجانب به‌عنوان مسئول دانشکده علوم و فنون منصوب شدم. خوشبختانه در این مدت اتفاقات خوبی در دانشکده رخ داد که تمامی آنها نتیجه زحمات و تلاش همکاران هیأت علمی، دانشجویان و کارکنان دانشکده بوده است».
وی افزود: «در همان سال‌های ابتدایی پذیرش این مسئولیت، چالش‌ها و مشکلاتی در درون و هم‌چنین پیرامون دانشکده وجود داشت که با تلاش‌های صورت گرفته تمامی همکاران توانستیم بر این مشکلات فایق آییم و امروز دانشکده علوم و فنون نوین توانسته به جایگاه مناسب خود دست یابد. رئیس محترم دانشگاه، در سال ۱۳۹۴ مسیر ارتقا دانشکده را عنوان کردند و این مسئولیت در همان سال بر عهده اینجانب قرار گرفت و با فعالیت‌های صورت گرفته در حال حاضر وضعیت دانشکده تثبیت شده است».
دکتر کمره‌ای تصریح کرد: «دکتر رضایان، از اعضای هیأت علمی فعال دانشگاه تهران است که امیدوارم این روند توسعه‌ای که در دانشکده ایجاد شده است را با تلاش، جدیت و مشارکت تمامی همکاران ادامه دهند. برای ایشان در پذیرش و انجام این مسئولیت آرزوی توفیق دارم، یقیناً اینجانب نیز در صورت لزوم همچنان برای ارتقا و پیشرفت دانشکده مشارکت خواهم داشت».
رئیس پیشین دانشکده علوم و فنون نوین اظهار کرد:: «در سال ۱۳۹۴ فقط دو عضو هیأت علمی دانشکده در مرتبه دانشیاری بودند، با این شرایط حتی این دانشکده نمی‌توانست در هیأت ممیزه دانشگاه نماینده‌ای داشته باشد، اما در حال حاضر از ۶۰ عضو هیأت علمی دانشکده ۴۰ عضو به مرتبه دانشیاری ارتقا یافته‌اند و این مسأله نشان‌دهنده رشدی است که با زحمات مجموعه همکاران و دانشجویان دانشکده حاصل آمده است».
وی با تبیین اقدامات و همچنین فعالیت‌های علمی صورت گرفته در دانشکده علوم و فنون نوین عنوان کرد: «انتقال مکان دانشکده از مؤسسه ژئوفیزیک به محل کنونی و بازسازی ساختمان دانشکده از جمله کارهای صورت گرفته است. ساختمان جدید دانشکده نیز در دست احداث است که با توجه به افزایش هزینه‌ها هم‌اکنون نیمه تمام مانده است».
دکتر کمره‌ای ادامه داد: «همچنین حضور اعضای هیأت علمی دانشکده در فهرست یک درصد دانشمندان جهان و برگزیده شدن آنان در جشنواره‌های پژوهش، آموزش و بین‌الملل دانشگاه همه حکایت از آن دارد که امروز دانشکده در شرایط خوبی قرار گرفته است که امیدوارم بتواند با تلاش و همکاری همه کارکنان گام‌های رشد و ترقی بیشتری را بردارد».
رئیس پیشین دانشکده علوم و فنون نوین در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: «با توجه به عملکرد مثبت دانشکده خوشبختانه دانشگاه در حال حاضر دید مثبتی به دانشکده علوم و فنون دارد. چندین رشته جدید در دانشکده در مقاطع ارشد و دکتری ایجاد شده است، در سال ۹۴ پذیرش دانشجو در دوره دکتری متوقف شده بود که جذب دانشجو در این مقطع مجدد شروع شد و دانشکده می‌تواند در دوره دکتری دانشجو پذیرش کند».
وی در پایان خاطرنشان کرد: «در خصوص مسائل مالی و اداری امروز مشکلی در دانشکده وجود ندارد و شاید بتوان گفت دانشکده علوم و فنون از معدود دانشکده‌های دانشگاه تهران است که توانسته حق‌التدریس و حق‌التحقیق را تا پایان نیم سال دوم ۹۸-۹۷ پرداخت کند. در مجموع زحمات همه کارکنان منجر به این شد که دانشکده وضعیت تثبیت شده‌ای پیدا کند و من در این فرصت مجدد از همکاری همه مسئولان دانشگاه تهران، اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارمندان تشکر و قدردانی می‌کنم».
دکتر علی حسین رضایان، رئیس دانشکده علوم و فنون نوین، نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: «از زحمات و تلاش‌های دکتر کمره‌ای که در شرایط خاص مسئولیت این دانشکده را بر عهده گرفتند و همچنین رؤسای پیشین دانشکده تشکر و قدردانی می‌کنم».
وی افزود: «دکتر کمره‌ای زمانی مسئولیت دانشکده علوم و فنون را بر عهده گرفتند که نقدهای بسیاری پیرامون این دانشکده وجود داشت، اما ایشان با حضور در رأس این مجموعه توانستند بسیاری از مسائل و مشکلات را حل کنند. همچنین از رئیس محترم دانشگاه تهران، به خاطر اعتماد و سپردن مسئولیت این دانشکده به اینجانب قدردانی می‌کنم».
دکتر رضایان، با بیان اینکه دانشگاه همواره مبدأ تحول بوده است، خاطرنشان کرد: «دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی کشور توانسته در قرن اخیر نقش و مسئولیت خود را به خوبی در سطح ملی و بین‌المللی ایفا کند. دانشگاه از سه محور استاد، دانشجو و کارمند تشکیل شده است که مسئولیت تربیت اندیشمندان و مدیران جامعه را بر عهده دارند و برای انجام وظایف آنها انتظارات و شرایطی تعریف شده است».
رئیس دانشکده علوم و فنون نوین، با اشاره به اهداف برنامه پنج ساله سوم دانشگاه تهران تصریح کرد: «در حال حاضر کشور در شرایطی قرار گرفته است که برای حل مسائل و مشکلات انتظاراتی از دانشگاه‌ها دارد. دانشگاه‌ها می‌توانند برای حل مسائل کشور و ایجاد تغییرات اساسی نقش سازنده‌ای داشته باشند. اما در پاسخ به اینکه این تغییرات از کجا باید آغاز شوند، باید گفت هیچ تحول و تغییری ایجاد نمی‌شود، مگر اینکه خود ما به این باور برسیم که این تغییرات مثبت باید در آموزش، پژوهش، کارآفرینی و فناوری اتفاق بیفتد».
وی در ادامه اظهار کرد: «دانشکده علوم و فنون بعد از یک دهه فعالیت نیاز به تغییرات اساسی دارد. در گذشته و با تلاش‌های مسئولان پیشین این دانشکده مرحله رشد خود را طی کرده است و در این مدت از نظر هیأت علمی، جذب دانشجو و دستاوردهای علمی به جایگاه خوبی دست یافته است و هم‌‌اکنون زمان توسعه کیفی و متوازن دانشکده در حوزه‌های مختلف است که باید مورد توجه قرار بگیرد».
دکتر رضایان، با عنوان اینکه در دانشکده اقدامات و فعالیت‌های بسیار خوب و سازنده‌ای صورت گرفته است با برشمردن چالش‌های پیش‌روی دانشکده گفت: «در کنار فعالیت‌های خوب و سازنده صورت گرفته، اما همچنان با چالش‌هایی در دانشکده روبه‌رو هستیم که یکی از آنها ساخت و تکمیل ساختمان دانشکده است که با توجه به افزایش هزینه‌ها نیمه‌تمام مانده است و امیدوارم با تأمین منابع مالی مناسب و مشارکت خیرین بتوانیم این کار را به اتمام برسانیم. تغییر جایگاه گروه‌ها نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که در دانشکده ایجاد شده است. همچنین بحث برندسازی دانشکده با توجه به مأموریت‌ها و اهداف تعریف شده اولیه آن و توسعه رشته‌های بین رشته‌ای نیز از مسائل دیگری است که باید به آن اهمیت ویژه داده شود».
در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر از سوی رئیس دانشگاه تهران، مسئولان بخش‌های مختلف دانشگاه و بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد از زحمات دکتر محمود کمره‌ای رئیس پیشین دانشکده علوم و فنون نوین تقدیر به‌عمل آمد. همچنین حکم دکتر علی حسین رضایان به عنوان رئیس دانشکده علوم و فنون نوین به وی اعطا شد.

کلیدواژه‌ها: ستادی


( ۵ )

نظر شما :