وزیر امور خارجه سوئیس در دانشگاه تهران؛

ایران و سوئیس احترام متقابل را طی یکصد سال تقویت کرده‌اند / تبادل دانش نقشی مهم در روابط بین دو کشور دارد

۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۴:۵۷ کد : ۱۲۵۵۴ اخبار اخبار برگزیده اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۱۸۸۸
وزیر امور خارجه سوئیس، با بیان اینکه ایران و سوئیس احترام متقابل را طی یکصد سال تقویت کرده‌اند، تلاش‌های ویژه سوئیس بر پایه اعتماد از سوی همه طرف‌ها را، دارای نقشی مهم و کلیدی در تبادلات بین‌المللی این کشور توصیف کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، مراسم یکصدمین سالگرد حضور دیپلماتیک سوئیس در ایران با برپایی نمایشگاه «یکصد سال روابط دیپلماتیک ایران و سوئیس» و با حضور ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه سوئیس، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، دکتر سید محمدکاظم سجادپور، معاون وزیر امور خارجه ایران، دکتر پیروز حناچی، شهردار تهران و جمعی از شخصیت‌های علمی، هنری، فرهنگی و ورزشی، شانزدهم شهریور ۱۳۹۹ در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد.
ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه سوئیس، در این مراسم گفت: «باعث خشنودی من است که یکصدمین سالگرد حضور دیپلماتیک سوئیس در ایران را همراه شما گرامی می‌دارم؛ در حالی‌که عکس‌های موجود در این مراسم به تاریخ دوستی میان دو کشور گواهی می‌دهند».
وی با بیان اینکه این تصاویر فقط آثاری هنری یا تاریخچه‌ای از زمان یا مکانی ویژه نیستند، تصریح کرد: «دوستی میان ایران و سوئیس گنجینه‌ای از تصاویری دلکش طی یکصد سال پدید آورده و بزرگداشتِ دوستی ما در حلقه گنجینه‌های فرهنگی در موزه نگارستان، نه تنها بر ارزش والای این شراکت دیرین، بلکه بر عشق مشترک ما به هنر نیز تأکید دارد».
وزیر امور خارجه سوئیس خاطرنشان کرد: «روابط دوستانه بین سوئیس و ایران به سال ۱۸۷۳ باز می‌گردد، زمانی که دو کشور با هم پیمان دوستی و بازرگانی به امضا رساندند و البته چند دهه طول کشید تا روابط دیپلماتیک رسمی بین دو کشور برقرار شود».
کاسیس، با بیان اینکه هدف ما همیشه این بوده که منافع هر دو طرف را تقویت کنیم، افزود: «ایران و سوئیس با هم تفاوت دارند و این خوب است. دیپلماسی در جست‌وجوی یکنواختی و همسانی نیست، بلکه به تفاوت‌ها علاقه دارد و مشتاق است تا آنها را در بربگیرد. دیپلماسی به دو کشور ما اجازه داده تا نزدیک‌تر شویم و طی صد سال گذشته، همراه هم پیشرفت کنیم».
وی با تأکید به اینکه تبادل دانش نقشی مهم در روابط بین دو کشور ایفا می‌کند، افزود: «بسیاری از دانشجویان ایرانی برای تحصیل به سوئیس سفر می‌کنند و همچنین حضور دانشجوهای سوئیسی در ایران نیز گواه این واقعیت است».
وزیر امور خارجه سوئیس، با عنوان اینکه مجموعه موجود در باغ موزه نگارستان قابل ستایش است، گفت: «مکانی که ما در آن گرد هم آمده‌ایم نمادی برای هنر است؛ طی سالیان بسیار، باغ نگارستان مأوا و جایگاه مدرسه هنری کمال‌الملک بود. نقاشی‌های او را می‌توان در بخش ویژه‌ای از باغ موزه نگارستان دید و ستایش کرد».
کاسیس، در پایان سخنان خود بیان کرد: «آموزش، فرهنگ، تلاش‌های ویژه، امداد در بلایا و حقوق بشر پنج ستون روابط صد ساله دو کشور هستند. این پنج ستون نمی‌توانند بدون گفتمان مستمر به حیات خود ادامه دهند. ایران و سوئیس دو ملت متفاوت‌اند و هریک علایق و منافع خود را دارند. با این همه، دو ملت ما، همچنان در داشتن روحی سخاوتمند و فکری کنجکاو با هم شریکند».
در ابتدای این مراسم دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، ضمن خوش‌آمدگویی به وزیر خارجه سوئیس و هیأت همراه، به سوابق همکاری و مبادلات دانشگاه تهران با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فرهنگی سوئیس در سال‌های اخیر اشاره کرد و از آمادگی دانشگاه تهران برای توسعه روابط علمی دو کشور خبر داد.
وی با بیان اینکه دانشگاه تهران دانشگاه پیشرو ایران است، گفت: «در حال حاضر این دانشگاه حدود ۴۵ هزار دانشجو دارد که بیش از ۶۰ درصد آن در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند. این دانشجویان که با شرکت در آزمون ورودی به دانشگاه راه پیدا می‌کنند، از میان بهترین‌ها انتخاب می‌شوند و به همین دلیل، دانشگاه تهران، همواره نقشی مهم در توسعه اجتماعی، فرهنگی، صنعتی و اقتصادی کشور داشته است».
رئیس دانشگاه تهران، در ادامه با بیان جایگاه صلح‌آمیز و همچنین علمی کشور سوئیس در مناقشات جهانی افزود: «کشور سوئیس سیستم آموزشی عالی قابل توجهی دارد که اندیشمندان و فرهیختگان زیادی را به جهان معرفی کرده است و این کشور در حوزه کاربردی کردن علم و دانش نیز همواره پیش‌رو محسوب می‌شود. تعداد قابل توجهی از اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران، از دانش‌آموختگان دانشگاه‌های سوئیس هستند».
وی ضمن تبیین تاریخچه همکاری‌های آکادمیک دانشگاه تهران با کشور سوئیس، بازدید و سخنرانی رئیس جمهور وقت کشور سوئیس در ۲۸ فوریه ۲۰۱۶ و نیز بازدید وزیر آموزش، پژوهش و نوآوری آن کشور و هیأت همراه از دانشگاه تهران، پارک علم و فناوری و آزمایشگاه‌های پردیس دانشکده‌های فنی در سال ۲۰۱۷ را از جمله نقاط روشن و اخیر روابط علمی دو کشور برشمرد.
دکتر نیلی احمدآبادی اظهار کرد: «دانشگاه تهران، روابط علمی نزدیکی با مراکز معتبر علمی و پژوهشی کشور سوئیس از جمله دانشگاه زوریخ، ETH Zurich، EPFL در لوزان، دانشگاه علوم کاربردی زوریخ و EMPA دارد. ما در سال ۲۰۱۷ بازدیدی از دانشگاه‌های سوئیس داشته‌ایم و می‌توان گفت این کشور نمونه خوبی از کاربردی شدن دانش و پژوهش‌های دانشگاهی و تبدیل دانش به محصول است».
رئیس دانشگاه تهران، در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: «با پایان پاندمی کرونا، شاهد تقویت و همکاری بیشتر بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های کشور سوئیس خواهیم بود و امید دارم دوستی و همکاری دو کشور در سال‌های پیش‌رو همچنان پایدار باقی بماند».‌

دکتر سید محمدکاظم سجادپور، معاون وزیر امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه نیز با اشاره به وجود پنجاه میلیون سند تاریخی در مرکز اسناد وزارت امور خارجه ایران گفت: «بررسی اسناد تاریخی روابط ایران و سوئیس نشان‌دهنده علاقه و جذابیت دو ملت نسبت به هم در زمینه‌های متنوع چون آموزش، هنر، موسیقی و دیپلماسی است. نه تنها دیپلماسی تئوریک، بلکه دیپلماسی عملی سوئیس مانند بی‌طرفی و ایده‌های انسانی نیز همواره برای ایران جذاب بوده است. هر چند ایران همانند سوئیس طی دو جنگ جهانی اعلام بی‌طرفی کرد، اما این بی‌طرفی از جانب قدرت‌های بزرگ رعایت نشد».
وی افزود: «میانجیگری و پل‌سازی در ابعاد مختلف، شاخصه دوم روابط دو کشور است. سوئیس نه تنها در صنعت پل‌سازی بلکه در پل‌سازی دیپلماتیک با ایران همکاری داشت و پل میان ایران و آلمان برای نجات ایرانیان ساکن در زمان اشغال فرانسه بود».
معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: «سومین شاخصه روابط دو کشور همکاری در موضوعات مختلف امور اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و کمک‌های بشردوستانه است و امیدواریم این روابط چند بعدی هر چه گسترده‌تر، عمیق‌تر و دوستانه‌تر ادامه یابد».
این برنامه به دعوت سفارت سوئیس در تهران و به مناسبت حضور وزیر خارجه سوئیس در ایران و افتتاح نمایشگاه «یکصد سال روابط دیپلماتیک ایران و سوئیس» برگزار شد. در این نمایشگاه اسناد و عکس‌های روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور طی یک قرن گذشته، با مشارکت مرکز اسناد وزارت امور خارجه، دانشگاه تهران و سفارت سوئیس در تهران به معرض بازدید علاقه‌مندان گذاشته شد.


( ۶ )

نظر شما :