هفتمین نشست خوشه اقتصادی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت پژوهشی، در ادامه جلسات خوشههای علمی دانشگاه تهران که در راستای رسالت علمی و مسئولیت اجتماعی دانشگاه در مسائل مهم و اثرگذار کشور با هدف بحث و بررسی علمی و ارائه پیشنهادات جهت رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی صورت میپذیرد، هفتمین نشست خوشه اقتصادی و اجتماعی، ۲۵ تیر ۱۳۹۹ با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، دکترعلی لاریجانی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، معاونان دانشگاه و اعضای هیأت علمی برگزار شد.
در این نشست که شعار جهش تولید و در نتیجه جهش اقتصاد در سال ۹۹ و چالش ها، موانع و فرصت های پیش روی جهت نیل به جهش تولید مورد بحث و بررسی قرار گرفت، دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، به بیان اهمیت تشکیل خوشههای علمی با هدف هدایت پژوهشها به سمت نیازهای کشور با مشارکت دانشگاههای بزرگ و تأثیرگذاری نتایج حاصل از نشست ها در لوایح مجلس پرداخت.
به گفته رئیس دانشگاه تهران، در حال حاضر صورت مسئلهها مشخص است و اتفاقنظر در رابطه با آنها نیز وجود دارد و انتظارات از نشستهای علمی ارائه راه حلهای مناسب است.
در ادامه جلسه، دکتر لاریجانی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، تشکیل خوشههای علمی توسط دانشگاههای بزرگ کشور را جهت نیل به اهداف جهش اقتصادی بسیار با اهمیت توصیف کرد.
وی افزود: «همکاری دانشگاهها با مراکز تصمیم ساز و اجرایی برای آن مراکز و همچنین دانشگاهها ضروری است و باید بستری فراهم شود تا عمده دانشگاههای کشور در این امر مشارکت کنند. پاسخگویی به سوالات اساسی در حوزه اقتصاد و بررسی در این حیطه باید توسط دانشگاههای کشور صورت پذیرد که در این راستا میتوان به مواردی چون حجیم بودن برنامه کشور و راهکارهای حل این مسئله، چگونگی نزدیک کردن مردم به اقتصاد، آسیبشناسی عدم توانایی دولتها در اجرای سیاستهای تدوین شده و نحوه چابکسازی و کوچک کردن دولت اشاره کرد».
دکتر لاریجانی، در ادامه سخنان خود تصریح کرد: «راهکارهای رسیدن به اهداف جهش تولید باید در قالب بسته های پیشنهادی کوتاه و بلند مدت ارائه شود. در رابطه با اثرات منفی شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد کشور و اهمیت موج دوم شیوع کرونا و نیز دانشگاهها ارتباط و همکاری بیشتری با وزارت بهداشت و درمان داشته باشند تا چهارچوب بهتری برای کاهش اثرات اقتصادی این بحران طراحی شود.
در ادامه جلسه و با هدف ارائه راه حلها موضوعات مختلفی چون، بحث سرمایه گذاری و ایجاد فضای با ثبات و امن جهت سرمایه گذاران، تأثیر مسائل سیاسی منطقه و عوامل بین المللی، توجه و حساسیت مدیران دولتی، بهره وری پایین در تولید، پیچیدگی و زمان بر بودن فضای کسب و کار، اقتصاد باز، آموزش مهارتهای شغلی و بهروزرسانی کارمندان، شایسته سالاری، لزوم حمایت بیشتر دولت از سرمایه گذار، توجه به تضمین حقوق مالکیت توسط حاکمیت، شفافیت و رقابت پذیری، اجتناب از تغییر ناگهانی قوانین و مقررات و توجه ویژه به سرمایه اجتماعی از سوی استادان و صاحبنظران حوزه اقتصاد ارائه شد، که معتقد بودند، https://research.ut.ac.ir/fa این عوامل باید در موضوع جهش تولید مورد توجه قرار بگیرد.
نظر شما :