مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشکده مطالعات جهان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده مطالعات جهان، در این مراسم که با حضور وزیر امور خارجه، هیأت رئیسه دانشگاه تهران، برخی رؤسای دانشکدهها و پردیسها، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشکده برگزار شد، دکتر محمد سمیعی، بهعنوان رئیس جدید دانشکده مطالعات جهان معرفی و از زحمات دکتر سعیدرضا عاملی، در زمان تصدی این سمت تقدیر بهعمل آمد.
دکتر سید احمدرضا خضری، مشاور رئیس و مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه، در این مراسم با اشاره به تأسیس دانشکده نوپای مطالعات جهان، تشکیل این دانشکده را متناسب با نیازهای جامعه و نیازهای جهانی برشمرد و گفت: «شاید برای برخی این پرسش مطرح بود که چرا با وجود دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دیگر دانشکدههای همسو، دانشکده مطالعات جهان تأسیس شده است. اما امروز با خدمات ارزشمندی که این دانشکده از خود نشان داده است، همگان پی به ضرورت آن بردهاند».
وی افزود: «به تعبیر مقام معظم رهبری اگر قرار است که دانشگاه تهران بهعنوان نماد آموزش عالی کشور و دانشگاه ایران نماد فکر و اندیشه و تلاش ایرانی باشد، به دانشکدهای مانند دانشکده مطالعات جهان نیاز دارد که در مأموریتهای ملی و بینالمللی و جهانی مشارکت داشته باشد».
دکتر خضری، با تبیین سند چشمانداز دانشگاه تهران در افق ۱۴۰۴ تصریح کرد: «دانشگاه تهران، باید بیش از گذشته بینالمللیتر، اخلاقمدارتر، کارآفرینتر و مأموریت محورتر شود و در این میان نقش دانشکده مطالعات جهان در بخشی از مأموریتهای ملی و بینالمللی دانشگاه تهران مهم و اساسی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. این دانشکده جنبه چندرشتهای و میانرشتهای دارد و افراد شاغل در آن با پیشینههای علمی مختلف، درخشان، با تجربه و آگاهی مشغول بهکارند».
به گفته مشاور رئیس دانشگاه تهران، دانشکده مطالعات جهان ظرفیت ایجاد و تقویت روابط دانشگاهی، بین دانشکدهای و بین دانشگاهی را داراست. همچنین این دانشکده تأثیری جدی و ساختاری در گسترش علم و نهادینهسازی تجربه و دانش را دارد و تجربهای مغتنم برای دانشگاه تهران است.
وی در ادامه سخنان خود تربیت نیروهای متخصص برای دستگاههای اجرایی کشور و بهطور خاص، وزارت امور خارجه را یکی از مأموریتهای عمده و مهم دانشکده مطالعات جهان توصیف کرد و افزود: «برای برخورد درست با دنیا و معرفی درست خود، به نیروهای متخصص، بهمعنای تمام کلمه نیازمندیم. این در حالی است که دیگر کشورها خیلی قبلتر از ما به این مهم برای تعامل با دیگر کشورها پرداختهاند. ایران امروز وارد عرصههای رقابت جهانی شده است و توانسته اقتدار و اراده خود را در عرصه بینالمللی به منصه ظهور و عمل برساند».
دکتر خضری، با اشاره به پشتوانههای فکری موجود در دانشکده مطالعات جهان، اظهار کرد: «این دانشکده در این مدت توانسته است به ظرفیت خوبی از نظر نیروی متخصص و فوقالعاده دستیابد، در واقع دانشکده مطالعات جهان به درخت تناوری تبدیل شده است که اکنون به بار نشسته و ثمرههای آن جنبه ملی و بینالمللی دارد».
مشاور رئیس دانشگاه تهران، در ادامه ابراز امیدواری کرد تا در زمان تصدی ریاست دکتر سمیعی، بهعنوان رئیس دانشکده مطالعات جهان، این دانشکده با کمک دانشگاه، به مدرنترین و جدیدترین ابزارها و لوازم برای رقابت در عرصه بینالمللی تجهیز شود.
وی همچنین ضمن تجلیل از سابقه درخشان علمی و مدیریتی دکتر عاملی، ایشان را عالمی برجسته دانست. عالم و دانشمندی که هم مجهز به علم دینی و حوزوی است و هم مجهز به علوم نوین و جدیدترین دانشهای نوین و تجربه بینالمللی است و تعداد افراد با این ویژگی را در کشور انگشتشمار دانست.
دکتر خضری، در پایان سخنان خود به نمایندگی از دانشگاه تهران، از خدمات دکتر عاملی در این سالها تجلیل کرد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی در راهبری علمی کشور برای ایشان آرزوی توفیق نمود. وی همچنین، دکتر سمیعی را فردی دانشمند، آگاه، عالم، باتجربه، خلاق و فردی آرام و دوستداشتنی خواند و ابراز امیدواری کرد تا دانشکده مطالعات جهان بیش از پیش تابنده باشد و موجب سربلندی دانشگاه و میهن اسلامیمان ایران را بههمراه آورد.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس پیشین دانشکده مطالعات جهان، نیز بیان اینکه دانشگاه تهران دانشگاهی بزرگ و باعظمت است، گفت: «امروزه دانشگاه تهران، نهتنها نماد آموزش عالی کشور است، بلکه به تعبیر مقام معظم رهبری، دانشگاه تهران دانشگاه ایران است و اقدامات و آثار آن پرتوافکن برای کل ایران و بهدنبال آن برای کل جهان است».
وی افزود: «نام دانشگاه در ایران با نام دانشگاه تهران شکل گرفته است و این دانشگاه نماد آموزش عالی کشور محسوب میشود و هر حرکتی در آن در کل کشور پرتوافکن است و بازتاب جهانی دارد. دانشگاه مکانی زیبا برای زیستن است و هیچ شغلی برتر از معلمی نیست، حیات دانشگاه به اخوت وابسته است و فضای صمیمی باید در دانشگاه حفظ شود».
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، از تعبیر مقام معظم رهبری در دیدار اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۸ یاد کرد که دانشگاه تهران را دانشگاه ایران خطاب فرمودند. دکتر عاملی در نقل نکات سخنرانی مقام معظم رهبری در این دیدار به تأکید ایشان بر مسئولیت در قبال کشور و در قبال جهان پرداخت.
رئیس پیشین دانشکده مطالعات جهان، با اشاره به یکی دیگر از بیانات مقام معظم رهبری در آن نشست که «دانشگاه باید سیاسی باشد، نه حزبی.» در تبیین این بیانات افزود: «سیاسیبودن بهمعنای مسئولیتپذیری است و از حزبگرایی در دانشگاه باید پرهیز کرد. در واقع، ورود جریانهای حزبی و گرایشهای سیاسی به دانشگاه موجب شکلگیری اختلافات نهادینه و چند دستگی در محیط علمی میشود که سم خطرناک و مهلکی است. دانشگاه نیازمند آرامش برای تدبیر علمی و تخصصی امور کشور است».
دکتر عاملی، ضمن تشریح ظرفیتهای دانشکده مطالعات جهان در همکاری با سایر گروهها، دانشکدهها و دانشگاههای ایران برای حل مسائل و مشکلات کلان بینالمللی به دو مسأله مهم جهانی یکی سلطه جهانی و دیگری محیط زیست، اشاره داشت و ابراز امیدواری کرد که این موضوعات مهم در دانشکده مطالعات جهان تبدیل به رشته شود تا با عمق بیشتر به ابعاد مختلف آن پرداخته شود.
وی در پایان سخنان خود درخواست تبدیل دانشکده مطالعات جهان به پردیس بینالمللی دانشگاه تهران را مطرح کرد. همچنین، از زحمات دکتر محمد مرندی، رئیس پیشین دانشکده مطالعات جهان، و تلاشهای دکتر جواد رکابیشعرباف، در پیشرفت امور دانشکده قدردانی بهعمل آورد و تأکید کرد که مطمئناً دکتر سمیعی، رئیس جدید دانشکده که از دانش بینرشتهای و تجربه بینالمللی و تعهد بالا نسبت به علم و دانشگاه برخوردار است، بهمراتب موفقتر از اینجانب خواهد بود و من هم در کنار ایشان و اعضای محترم هیأت علمی دانشکده خواهم بود. دکتر عاملی همچنین از اعضای هیأت رئیسه دانشکده و کارکنان متعهد و مسئولیتپذیر و اعضای محترم هیأت علمی دانشکده نیز تشکر کرد.
در ادامه دکتر محمد سمیعی، رئیس دانشکده مطالعات جهان، برگزاری این گردهمایی با رعایت فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی را پس از چهار ماه از زمان شیوع ویروس کرونا فرصتی مغتنم خواند و با اشاره به آیات قرآن سلامت نفس را بزرگترین داشته انسان برای دنیا و آخرت برشمرد که وجود آن در دکتر عاملی، دیگران را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی، با بیان اینکه سمت ریاست دانشکده مطالعات جهان را بهشرط آن پذیرفته است که دکتر عاملی همچنان در دانشکده کمک کنند، درباره برنامههای پیشرو به بیان دو جهتگیری و مکمل فعالیتهای دانشکده پرداخت. یکی آنکه با حفظ گفتمان علمی و دانشگاهی بتوانیم مسیری عمیق و کارآمد برای کشور باز کنیم و خود را از دامهای عوامگرایی، حزبگرایی و جناحگرایی برهانیم و گفتمانمان عمیق، خنثی و به نحوی باشد که همگان آن را بشنوند. دوم، برای مردم و اقشار مختلف جامعه از جمله تجار و صنعتگران، بستههایی برای تعامل با جهان و کشورشناسی فراهم آوریم.
دکتر سمیعی، در پایان با تأکید بر تکمیل اقدامات دکتر عاملی در دانشکده مطالعات جهان، ابراز امیدواری کرد تا حرکتی که دکتر عاملی در این دانشکده آغاز کرده است با کمک استادان این حوزه شتاب بیشتری بگیرد.
هم چنین در این مراسم دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و عضو هیأت علمی گروه مطالعات آمریکا، دکتر حجتالله ایوبی، دانشیار گروه مطالعات اروپا و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو، دکتر ناهید پوررستمی، معاون آموزشی، پژوهشی دانشکده، دکتر محمدرضا سعیدآبادی، دانشیار گروه مطالعات اروپا، دکتر شاهو صبار، استادیار گروه مطالعات ایران و دکتر مهدی سنایی، دانشیار گروه مطالعات روسیه به ایراد سخنرانی پرداختند. در پایان مراسم لوح تقدیر رئیس دانشگاه تهران، به دکتر سعید عاملی، رئیس پیشین دانشکده مطالعات جهان اهدا شد.
برای مشاهده متن کامل خبر به این پیوند مراجعه کنید.
نظر شما :