پنجمین نشست خوشههای اقتصادی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت پژوهشی، در پنجمین نشست خوشههای اقتصادی و اجتماعی که ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، برگزار شد، تأثیر تحریمها و سیاست فشار حداکثری آمریکا بر منابع مالی ایران و مسیرهای متفاوتی که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در دی ماه سال جاری در پیشروی کشور قرار میدهد، یکی از موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین ایجاد بستر مناسب اجتماعی برای استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی، موضوع دیگری بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت و بر این اساس پیشنهاد شد، با توجه به اینکه استفادهکنندگان از حمل و نقل عمومی از گروههای کم درآمد جامعه هستند و در صورتی که استفاده از ماسک اجباری شود، باید به رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد. در این جلسه هشدار داده شد که احتمال افزایش آسیبهای اجتماعی در دوران پساکرونا مانند خشونت، زورگیری و سرقت وجود دارد و باید از هماکنون برای آن چارهای اندیشیده شود.
در بخش دیگری از این جلسه پیشنهاد شد، دولت برای جلوگیری از بروز از هم گسیختگیهای اجتماعی، باید کمک مالی خود به گروههای تهیدست را ادامه دهد. بحران کرونا میتواند مبنای گفتوگوی ملی بین دولت، احزاب و مردم، فرصتی برای کاهش شکافهای اجتماعی و ترمیم سرمایه اجتماعی و بهبود تعاملات بینالمللی باشد.
این جلسه از منظر اثرات اقتصادی بحران کرونا ادامه یافت. از این باب، ظرفیتهای سیاستهای پولی از نگاه هدایت اعتبار به عنوان یک روش کارا از سوی اعضای خوشه، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تأکید شد، هدایت اعتبار از جمله ظرفیت سیاستهای پولی به شمار میآید که در شرایط فعلی کشور برای حمایت از اقتصاد و اشتغال میتواند مفید واقع شود.
در پایان نشست، ارائه مکانیسم هدایت اعتبار از سوی دولت و نظارت کارا بر اجرای این مکانیسم، بهعنوان نکته اصلی در موفقیت استفاده از این ظرفیت برای دوره فعلی و پساکرونا مطرح شد که نیاز به توجه ویژه دولت دارد.
نظر شما :