تعطیلی دانشگاه‌ها و حرکت به سمت آموزش مجازی در دوران کرونا تصمیم بسیار درستی بود

۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۲:۳۴ کد : ۱۱۳۴۸ اخبار اخبار برگزیده اخبار ستادی
تعداد بازدید:۳۴۸۱
رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به شرایط ویژه‌ای که بحران کرونا برای کشور ایجاد کرد، گفت: «مدیریت دانشگاه‌ها در شرایط بحران موضوع پیچیده‌ای بود و تعطیلی مراکز آموزش عالی و حرکت به سمت آموزش مجازی، یک تصمیم بسیار درست بود و دستاوردهای بزرگی هم برای کشور داشت».

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی که در بیست و هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور در دانشگاه تربیت‌مدرس سخن می‌گفت، ضمن اشاره به این موضوع افزود: «اینکه دانشگاه‌های بزرگ ما به سرعت توانستند از زیرساخت‌های الکترونیکی خود برای ارائه آموزش‌های مجازی استفاده کنند تا کلاس‌های آموزشی از شکل حضوری به سمت آموزش‌های مجازی برود، کار بزرگی بود که هم نشان‌دهنده توانایی دانشگاه‌های ما در تطبیق با بحران‌هاست و هم نشانه اینکه می‌توان بحران‌های مهم را با استفاده درست از زیرساخت‌های تکنولوژیکیِ خوب مدیریت کرد».
وی خاطرنشان کرد: «به خاطر این ویروس، شرایط کشور وضع پیچیده‌ای یافت و طبعاً دانشگاه هم تحت تأثیر عوارض این اپیدمی قرار گرفت، اما تأثیری که این موضوع بر دانشگاه‌ها داشت، بیشتر از بخش‌های دیگر بود، چون ما در دانشگاه، کلاس‌های فشرده، خوابگاه‌های فشرده و تراکم جمعیتی نسبتاً بالایی داشتیم که احتمال خطر شیوع را بالاتر می‌برد و به همین دلیل، دانشگاه در این بحران یکی از نگران‌ترین بخش‌ها برای سلامت دانشجویان، استادان و کارکنان بود و مدیریت این شرایط کار بسیار دشواری بود».
رئیس اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، با بیان اینکه بحث ویروس کرونا موضوع پیچیده‌ای است که دنیا هم نتوانسته آن را به خوبی مدیریت کند و هنوز هم با گذشت چند ماه، همه کشورها با آن درگیر هستند، تصریح کرد: «تقریبا شرایط اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی همه کشورها در مقابله با این ویروس یکسان است و کسی نمی‌تواند ادعا کند این بحران را بهتر از دیگری مدیریت کرده، اما نکته مهم این است که همه کشورها متوجه شدند که برخورد علمی با این موضوع و استفاده از روش‌های علمی و ابزار و تکنولوژی علمی، در مهار این بحران نقش ویژه‌ای دارد و همین امر نشان‌دهنده آن است که دانشگاه‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای در رفع بحران‌های بزرگ دارند».
دکتر نیلی احمدآبادی، در ادامه سخنان خود گفت: «جامعه انتظار دارد که دانشگاه هم بتواند شرایط بحرانی خود را مدیریت کند و هم به مدیریت بحران در کل کشور کمک کند. در قضیه کرونا هم این انتظار وجود داشت و به همین دلیل ما به دنبال بررسی راهکارهایی برای رفع مشکلات پیش آمده اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بودیم و با استفاده از دانش صاحب‌نظران، پیشنهاداتی را آماده کرده و به دولت ارائه کردیم که امید داریم مورد استفاده قرار گیرد. مهم آن است که هم در زمان درگیری با بحران و هم پس از آن، همفکری ساختار اجرایی با دانشگاه‌ها ادامه پیدا کند و حتی با توجه به فضایی که وجود دارد، دستاوردهای خوب این همفکری، به کشورهای دیگر هم منتقل شود، چرا که در این شرایط، هر کشوری راهکار موفقی در هر بخشی ارائه کند، مورد استقبال و استفاده دیگر کشورها قرار می‌گیرد».
رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به تلاش مراکز علمی و فناوری کشور برای کمک به حل این بحران عنوان کرد: «همه دانشگاه‌ها با نهایت توان در این امر مشارکت کردند، اما مشکل یا شاید بتوان گفت نقیصه‌ای که در این زمینه وجود داشت، این بود که ما در کشور یک ستاد ملی مدیریت علم و فناوری برای مقابله با کرونا نداشتیم تا این فعالیت‌ها را هماهنگ کند و هم‌افزایی لازم را بین آنها ایجاد کند. بنابراین لازم است که در این زمینه با صرف هزینه و حمایت مناسب، هماهنگی‌های بیشتری صورت گیرد تا هم برای رفع بحران ناشی از این ویروس و هم پیدا کردن داروی مؤثر یا واکسن آن، همفکری و همکاری کامل‌تری رخ دهد و شاید هم دانشگاه‌های ما بتوانند افتخار کشف این واکسن را نصیب ایرانیان کنند».
رئیس اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، در پایان سخنان خود اظهار کرد: «تصور نمی‌کنم حوزه‌ای در کشور باشد که دانشگاه‌ها نتوانند در آن وارد شوند و نقش مؤثر خود را نشان دهند. در این بحران هم دیدیم که در آغاز تصور می‌شد صرفاً وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نقش دارد، اما بعد مشخص شد که دانشگاه‌های دیگر هم باید در همه ابعاد این بحران وارد شده و راهکارهای مرتبط را ارائه کنند؛ چون این موضوع فقط مسأله بهداشتی و پزشکی نیست و تبعات زیادی در جامعه به همراه دارد. بنابراین همه باید در این زمینه تلاش شایسته بنماییم تا سنگینی بار این بحران از دوش کادر بهداشتی و درمانی برداشته شود و این امر نیازمند تعامل همه‌جانبه بین بخش‌های دانشگاهی و اجرایی کشور است که امیدواریم در این شرایط، به طور خاص مورد توجه و اهتمام قرار گرفته و محقق شود».
بیست و هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، صبح پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹، با حضور رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، به میزبانی دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار شد که در این نشست، رؤسای بیشتر دانشگاه‌های مذکور، به صورت مجازی در اجلاس حضور یافتند و به ارائه دیدگاه‌های خود درباره موضوعات مورد بحث پرداختند.


( ۱۷ )

نظر شما :