بیست و ششمین اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این اجلاس که با حضور نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور برگزار شد، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، دانشگاهها را مرکز تفکر و تعقل توصیف کرد و گفت: «سیاستهای کلان و راهبردهای کشور در حوزه علم و فناوری برعهده دانشگاههای بزرگ است و اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور میتواند راهگشای بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه قرار بگیرد».
رئیس دانشگاه تهران، تصریح کرد: «یکی از موفقیتهای بزرگ جمهوری اسلامی ایران، درخشش دانشگاههای کشور در مجامع علمی دنیاست و سال به سال جایگاه دانشگاههای ایران در نظامهای رتبهبندی بینالمللی بهبود و ارتقا مییابد».
وی افزود: «هماکنون شبکه همکاری علمی دانشگاهیان کشور در سراسر دنیا گسترده شده و از استادان و دانشجویان فعال، خوشفکر و علاقهمند به خوبی استقبال میشود. دانشگاهها رسالت بزرگتری را برای خود قائل هستند و آن مشارکت در حل مسائل و مشکلات جامعه است».
به گفته دکتر نیلی احمدآبادی، در حال حاضر حدود ۷۰ درصد انتشار مقالات علمی معتبر کشور توسط ۱۳ دانشگاه بزرگ صورت میگیرد و بزرگترین پژوهشهای کاربردی نیز به صورت مشترک در این دانشگاهها اجرا میشود.
رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به تعاملهای مناسب صورت گرفته با مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، خاطرنشان کرد: «به دنبال آن هستیم تا هر چه بیشتر از ظرفیت دانشگاهها برای حل چالشهای فرارو در زمینههای مختلف استفاده شود. با همکاری مسئولان اجرایی صندوقی ایجاد شده تا رسالهها و پایاننامههای دانشگاهها بیش از پیش به سوی حل مسائل و معضلات جامعه حرکت کند».
وی اظهار کرد: «ایجاد ساختار فرایند فعال و سازمانیافته بین تقاضاهای جامعه و توانمندیهای دانشگاه از جمله مواردی است که در اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور مورد تأکید قرار گرفته است.
ما در دانشگاههای بزرگ کشور به نمایندگی از دیگر دانشگاهها با افتخار اعلام میکنیم که توان حل مسائل و مشکلات کشور را داریم و با همافزایی میتوانیم به سوی آیندهای روشن گام برداریم».
دکتر حمید نادگران، رئیس دانشگاه شیراز نیز در این اجلاس با عنوان اینکه در نشست رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور مسائل کلان آموزش عالی مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد. هدف از برگزاری این اجلاس را ایجاد وحدت رویه و سیاستگذاری کلان دانشگاهها برشمرد.
وی با بیان اینکه خروجی این نشستها در اختیار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار میگیرد، افزود: از جمله نتایج اجلاس، تشکیل خوشههای فکری در دانشگاههای بزرگ کشور بوده و در این خوشهها مسائل بزرگ در حوزههایی چون اقتصادی، سرمایههای اجتماعی، علوم انسانی با حضور استادان صاحبنام و متخصص مورد بحث و تبادلنظر قرار میگیرد و در نهایت نتایج آن به دولت و دستگاههای اجرایی ارائه میشود».
رئیس دانشگاه شیراز، در ادامه سخنان خود تصریح کرد: «این دانشگاه با حدود ۱۷ هزار دانشجو و نزدیک به ۷۲۰ عضو هیأت علمی جایگاه ویژهای در آموزش عالی کشور دارد. انجام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی اثربخش، ارتباط مؤثر با صنعت و جامعه، تشکیل استارتآپها و شرکتهای نوپای دانشگاهی، نوآوری، کارآفرینی و حرکت به سمت دانشگاههای نسل سوم و چهارم از رویکردهای اخیر دانشگاه شیراز است و با همین هدف چارت جدید دانشگاه شیراز در حال شکلگیری است».
دکتر نادگران، در پایان گفت: «بهرغم مسائل و مشکلاتی که دانشگاهها با آنها مواجهاند، اما با تمام توان تلاش میکنند تا برای حل مسائل و مشکلات کشور راهکارهای عالمانه و کارشناسی ارائه دهند».
نظر شما :