امضای تفاهمنامه کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه با شبکه ملی مبارزه با بیماریهای غیرواگیر
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه، نشست اعضای کرسی با اعضای جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر، یکم بهمن ۱۳۹۸ در دفتر جمعیت برگزار شد.
ابتدا دکتر محمدرضا مسجدی، دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و مدیر عامل شبکه گفت: «هدف این سازمان مردم نهاد کنترل دخانیات، حفاظت مردم، بهویژه جوانان از استعمال دخانیات است که دریچه ورود به بزهکاری و اعتیاد را به روی آنها باز میکند».
وی افزود: «ما تاکنون به وسیله کارشناسان و متخصصان در بخشهای مختلف راهکارهایی را برای کنترل استعمال دخانیات ارائه کردهایم و همچنان با بهرهمندی از تمام امکانات و ظرفیتهای اجتماعی برای مقابله با این مسئله پیش خواهیم رفت».
دکتر مسجدی تصریح کرد: «هدف ما این است که مدرسه به مدرسه، محله به محله و… با طراحی و تهیه محصولات آموزشی- فرهنگی و ارسال به بعضی از مدارس و دانشگاههای مختلف گامهای مؤثری در زمینه مبارزه با دخانیات برداریم».
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: «در جلسهای که با رئیس دانشگاه تهران در حوزه دخانیات داشتیم، ایشان از اجرای این طرح برای دانشجویان و دانشگاهیان استقبال کردند که امیدوارم کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه بتواند در زمینه ارزش سلامت اجتماعی، درک سالم، پیشگیری و آگاهی بخشی کمک شایانی انجام دهد».
در ادامه دکتر یونس نوربخش، رئیس کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه دانشگاه تهران گفت: «ما میتوانیم برای توانافزایی فیمابین، برنامههای پژوهشی و آموزشی مشترکی را در زمینه سلامت اجتماعی تعریف و اجرا کنیم».
وی با اشاره به اینکه ما همگی دغدغه کنترل و مبارزه با دخانیات را داریم، تاکید کرد: «یکی از اهداف دانشگاه تهران ورود به مسائل اجتماعی دارای اثر سو در جامعه است. استعمال دخانیات نیز یکی از این پدیدههاست که باید فرهنگسازی شود».
دکتر نوربخش اضافه کرد: «پیشنهاد ما جایگزینی پارادایم ترویج سلامت اجتماعی به جای پارادایم پیشگیری اجتماعی است، چون در پیشگیری نگاه مقطعی و سطحی است و تا ابعاد سلامت تبیین نشود پیشگیری نمیتواند موفق باشد. ضمن اینکه مفهوم سلامت جامعه گستردهتر از پیشگیری است. بسیاری از بیماریها ناشی از سبک زندگی غلط است که لزوماً آسیب اجتماعی نیست مثل چاقی، قند خون و خیلی از امراض دیگر. سلامت اجتماعی هنوز در جامعه به خوبی مطرح نشده و باید سلامت اجتماعی از طریق سایتها و کانالهای مرتبط اطلاعرسانی و پررنگ شود. ما باید بنیانهای سلامت جامعه را اصلاح و بازسازی کنیم والا نظریههای پیشگیری مشکل جامعه را حل نمیکند».
رئیس کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه تاکید کرد: «در بسیاری از کشورهای جهان مالیات بر دخانیات بیش از ۷۰ درصد است و نهتنها در بحث دخانیات بلکه بر کالاهای آسیبرسان نیز مالیات بالایی دریافت میشود. در جامعه ما الان به باشگاههای ورزشی مالیات میبندند. ورزش الان برای عموم جامعه گران است و نباید آن را گرانتر کنیم چون سلامت مردم به خطر میافتد».
دکتر نوربخش خاطرنشان کرد که کرسی یونسکو تجربیات خوبی در حوزه برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی در حوزه سلامت اجتماعی داشته است و میتواند این جمعیت را در این حوزه پشتیبانی کند.
وی تصریح کرد: «دانشگاه تهران گنجینه علمی خوبی از قبیل استاد، دانشجو و منابع علمی دارد که میتواند برای بسترسازی و ترویج سلامت اجتماعی کمک شایانی انجام دهد و توانمندسازی آدمها خیلی مهمتر است که بعدها بتوانند سفیران خوبی برای جمعیت مبارزه با دخانیات باشند».
سپس دکتر محمدرضا سعید آبادی، مشاور امور بینالملل پردیس البرز و رئیس کمیته علمی مطالعات و تجربیات بینالمللی کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه دانشگاه تهران گفت: «برای دانشجویان خارجی علاقهمند به بحث سلامت اجتماعی بستر همکاری فراهم است و موضوع سلامت اجتماعی را میتوان از تجربیات کشورها و NGOهای فعال استخراج کرد».
وی اظهار داشت: «دانشجویان خارجی اثرگذار هستند و این امکان وجود دارد اگر کاری در این حوزه انجام شده و دیگران موفق بودند کرسی یونسکو انجام دهد و ما به دنبال این هستیم که موفقیت را در حوزه فنی، دانشآموزی و دانشجویی دنبال کنیم».
دکتر سعیدآبادی تاکید کرد: «سایتها و بخش رسانهها هستند که این موضوع را بازنمایی میکنند. حوزه دخانیات اگر از طریق رسانهها دیده شود موج ایجاد میکند و کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه میتواند بیشتر در حوزه سلامت اجتماعی همکاری مثمر ثمر با جمعیت داشته باشد».
شایان ذکر است در شبکه ملی مبارزه با بیماریهای غیر واگیر بیش از ۵۲ سازمان مردمنهاد عضو هستند.
برای مشاهده متن کامل خبر، اینجا کلیک کنید.
نظر شما :