نشست بررسی و رونمایی کتاب تاریخ مصور آمریکا برگزار شد

۲۲ دی ۱۳۹۸ | ۰۹:۲۱ کد : ۱۰۵۸۲ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۲۲۸۹
نشست بررسی و رونمایی کتاب تاریخ مصور آمریکا، در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزراش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده مطالعات جهان، نشست بررسی و رونمایی کتاب تاریخ مصور آمریکا نوشته دکتر فاطمه شفیعی سروستانی، ۱۵ دی ۱۳۹۸ در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان، برگزار شد.
دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان، دکتر محمدکاظم سجادپور، استاد دانشکده روابط بین‌الملل و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، دکتر محمد مرندی، مدیرگروه مطالعات آمریکای شمالی از سخنرانان این نشست بودند.
دکتر عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان، در این نشست سخنان خود را با یاد سردار شهید سلیمانی آغاز کرد و گفت: «سردار شهید سلیمانی الگوواره‌های خوب‌زیستن و برای خدا زندگی‌کردن را به نمایش می‌گذارد. سردار سلیمانی سردار تأمین امنیت، سلامت و صلح برای جمهوری اسلامی ایران و منطقه غرب آسیا و جهان بود و در آینده مردم اروپا و آمریکا فهم دقیق‌تری از این سردار بزرگ پیدا خواهند کرد».
وی افزود: «ایشان نه‌تنها امنیت را برای جامعه مسلمانان تأمین کرد، بلکه امروز اروپا و آمریکا نیز برای از میان رفتن داعش و خطراتی که داعش در اروپا و آمریکا در حال ایجاد بود، وامدار سردار سلیمانی‌اند. متأسفانه، اروپا و آمریکا این بعد مبارزه با ظلم و اغتشاش و تروریسم را کمتر درک کرده‌اند. در آینده برای ترور این انسان بزرگ خود را ملامت خواهند کرد. سردار سلیمانی جنگی انسانی و الهی را ترسیم کرد که در جهان بی‌سابقه است».
رئیس دانشکده مطالعات جهان، با این مقدمه، کتاب تاریخ مصور آمریکا را در مسیر فهم درست از جهان دانست و ایهام واژه «مصور» را در عنوان این کتاب چنین تبیین کرد: «با آنکه عکس و اینفوگرافی‌های کتاب چشمگیر است، مصور به‌معنای تصویری بودن صرف کتاب نیست، بلکه منظور تلاش مؤلف برای نزدیک‌شدن به واقعیت است و مراد بیان و تحلیل‌روایی در بازنمود واقعیت از تصویر تاریخی آمریکاست».
دکتر عاملی، در باب مزیت‌های کتاب به سه نکته کلیدی اشاره کرد و گفت: «نخست آنکه این تاریخ مصور ظرفیت نگاه فراگیر به آمریکا را داراست و یکی از جامع‌ترین کتاب‌های فارسی برای انعکاس فراگیر تاریخ این کشور است. تألیف این کتاب پنج سال به‌طول انجامیده و مؤلف بیش از ۴ هزار منبع را بررسی کرده است. این کتاب از این منظر صرف کتابی تاریخی نیست، بلکه موضوعی نیز هست، و به موضوعاتی از جمله شبه‌نظامی‌گرایی، میهن‌پرستی، سیر تکامل نخبگان آمریکا، بورس آمریکا، و نظام پارلمانی آمریکا پرداخته است؛ لذا کتاب ابعاد مختلف باستان‌شناسی، مردم‌شناسی، جامعه‌شناسی و روابط بین‌الملل را شامل می‌شود».
وی تفسیر متن در زمینه را مزیت دوم کتاب برشمرد و تصریح کرد: «در این کتاب وقایع تاریخی، مرجعیت‌ها و موضوعیت‌های خاصی می‌یابد. برای مثال، در مورد زندان‌های آمریکا چه در داخل و چه در خارج از آمریکا و ترورها و جنگ‌های آمریکا پوشش دقیقی در کتاب شده است. تصویب استفاده از پهباد برای ترور که سردار را نیز با آن شهید کردند به ۲۰۰۲ و دوران بوش و بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر بازمی‌گردد که در این کتاب به آن اشاره شده است. در جنگ‌های پهبادی باعث کشتار بسیار در افغانستان، یمن، عراق و سوریه شده است».

برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.


( ۱ )

نظر شما :