نشست تخصصی «حافظ و هویت ملی» در دانشگاه تهران برگزار شد

۱۸ دی ۱۳۹۸ | ۱۳:۱۷ کد : ۱۰۵۵۳ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۸۷۵
نشست تخصصی «حافظ و هویت ملی»، در دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.
نشست تخصصی «حافظ و هویت ملی» در دانشگاه تهران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده ادبیات و علوم انسانی، نشست تخصصی «حافظ و هویت ملی»، از سوی انجمن ایران‌شناسی و با همکاری انجمن علمی دانشجویی ایران‌شناسی دانشگاه تهران و با سخنرانی دکتر اصغر دادبه، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی، ۹ دی ۱۳۹۸ در تالار کمال دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
این نشست با خواندن یادداشتی با عنوان «حافظ؛ بزرگترین شاعر تاریخ بشر» آغاز شد. سپس دکتر محمود جعفری دهقی، رئیس انجمن ایران‌شناسی پس از خوشامدگویی به حاضران و اشاره به اهداف این انجمن، نشست ادبی درباره حافظ را در جهت پژوهش‌های علمی دانشجویان این رشته برشمرد.
دکتر اصغر دادبه سخن خود را با خواندن غزل «شراب و عیش نهان چیست؟ کار بی‌بنیاد» آغاز کرد و در ادامه با بیان اینکه ما ایرانیان به دو جنگ فیزیکی و فرهنگی در چهار سده نخستینِ اسلامی اشتغال داشتیم، منظور زنده یاد دکتر عبدالحسین زرین‌کوب از دو قرن سکوت را «سکوت در نوشتن» دانست.
وی افزود: «انتخاب زبان ما در همین چهار سده انجام شده و به نوشته ریچارد فرای در عصر زرین فرهنگ ایران؛ ایرانیان در سده چهارم هجری، هویت خود را برگزیده‌اند».
دکتر دادبه، هویت ایرانی را دارای سه ضلع زبان ملی، تاریخ و اساطیر ملی، و حکمت ملی (شامل دین) توصیف کرد: و گفت: «شاعران سبک خراسانی همچون فردوسی، اسدی طوسی، فرخی سیستانی، نظامی گنجوی و حتی عنصری و منوچهری، نام ایران را در اشعار خود برده‌اند، اما از عطار به بعد، شاعران بزرگ ایران همچون حافظ، حتی اگر نام ایران را در اشعار خود نبرده باشند با رونق بخشیدن به حکمت ملی، در راه حفظ هویت ملی ایرانی کوشیده‌اند».

برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.


( ۱ )

نظر شما :