مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این مراسم که با حضور مشاور رئیس و مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی، مسئولان دانشگاه، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشکده برگزار شد، دکتر محمود گودرزی، به عنوان رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی معارفه و از زحمات دکتر رضا رجبی، در زمان تصدی این سمت قدردانی به عمل آمد.
دکتر سید احمدرضا خضری، مشاور رئیس و مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه، در این مراسم ضمن تسلیت شهادت مظلومانه سردار سرافراز سپهبد قاسم سلیمانی، گفت: «خون به ناحق ریخته شده این شهید سرافراز نقش بسیار مهمی در همگرایی ملی و همچنین حقانیت ملت ایران در بعد بینالمللی خواهد داشت. شهادت این سردار اسلام وفاق و وحدت را در بین ملتهای مظلوم و مسلمان و حقطلب محقق خواهد کرد».
وی در ادامه با اشاره به سخنان و گزارشهای ارائه شده از سوی رؤسای جدید و پیشین دانشکده خاطرنشان کرد: «دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران یک دانشکده منحصر به فرد است که دارای مأموریتهای ملی است. تربیت بیشترین اعضای هیأت علمی، قهرمانان و نخبگان ورزشی کشور بر عهده این دانشکده قرار گرفته و نقشآفرینی بسیار محسوس و برجستهای را در طول تاریخ گذشته داشته است. همانگونه که مشاهده میشود تعدادی از مسئولان سیاستگذار کشور در عرصه ورزش و تربیتبدنی از این دانشکده هستند که این خود نشاندهنده جایگاه ویژه دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران در سطح کشور است».
دکتر خضری، افزود: «امکانات و فرصتهای بسیار تخصصی و قابل توجهی در اختیار این دانشکده است، با این اوصاف میتوان گفت این دانشکده جایگاه ویژهای دارد و میراث و سرمایه ارزشمندی است که در اختیار کشور، دانشگاه تهران و اعضای دانشکده قرار گرفته است و مسئولان این دانشکده باید با یک برنامهریزی مناسب بتوانند از این سرمایه به نحو مطلوب استفاده کرده و در راه پیشبرد اهداف و توسعه آن گام بردارند».
مشاور رئیس دانشگاه تهران، با بیان اینکه در گذشته زحمات و تلاشهای بسیاری برای پیشرفت این دانشکده صورت گرفته است، تصریح کرد: «یکی از مسئولانی که در این جهت و برای ارتقای جایگاه دانشکده زحمات بسیاری متحمل شده، دکتر رجبی رئیس پیشین این دانشکده میباشد که با جدیت و اشتیاق به مدت شش سال در این سمت فعالیت کرده است و من در این فرصت از طرف رئیس و هیأت رئیسه دانشگاه تهران از زحمات وی در زمان تصدی این سمت قدردانی میکنم و امید دارم در کار علمی و آموزشی خود موفق باشد و همچنان دانشکده را برای پیشبرد و تعالی اهدافی که پیشرو دارد حمایت و پشتیبانی کند».
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اظهار اینکه در دانشگاه تهران، برای تعیین مسئول دانشکدهها و پردیسها فرایند نظرخواهی از اعضای هیأت علمی تعریف شده است، افزود: «این دانشگاه بیش از دو هزار تن عضو هیأت علمی دارد که شناسایی توانمندیهای یکایک آنان امکانپذیر نیست، پس مهمترین بازوی مشورتی برای تعیین مسئول جدید در واحدهای دانشگاه انجام یک نظرخواهی از اعضای هیأت علمی آن واحد است. تا کنون بارها از همین طریق نظرخواهی صورت گرفته است و در تمامی موارد بر اساس نتایج این نظرخواهی اقدام شده است که این نشاندهنده احترام و اعتباری است که رئیس دانشگاه تهران برای خرد جمعی و استفاده از دیدگاه اعضای هیأت علمی قائل است و بر این اساس دکتر گودرزی با نظر به اینکه بیشترین آرا متوجه ایشان بود و با توجه به برنامههای ارائه شده به عنوان رئیس جدید دانشکده انتخاب شدند».
دکتر خضری، در ادامه با توصیف اخلاق به عنوان پایه و اساس زندگی انسانی و تمدن بشری گفت: «هرجایی که اخلاق بوده تمدن و زندگی انسانها پیشرفت داشته است، اخلاق در همه سطوح زندگی همواره باید مورد توجه قرار بگیرد. امید دارم دکتر گودرزی به عنوان رئیس جدید این دانشکده در این جهت تلاش کنند و با تعمیم مکارم اخلاقی در دانشکده یک دوران مدیریتی معیار و الگویی را برای آینده به میراث بگذارند. همچنین بر ایجاد وفاق و همدلی بیشتر بین اعضای دانشکده تأکید دارم».
مشاور رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به امکانات و توانمندیهای دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی عنوان کرد: «اجاره و سپردن این امکانات به دیگران شاید نامناسبترین روش استفاده از آنها باشد، چون با این کار این وسایل و تجهیزات مستهلک میشوند و از بین خواهند رفت. درست است که دانشکده برای تأمین منابع خود ناچار است تا از این روش استفاده کند، اما از دانشکده تربیت بدنی که میخواهد در دانشگاه نسل سوم فعالیت کند، انتظار میرود تا روشهای جدید و راههای نوینی را در جهت کسب درآمد و تبدیل اندیشهها و دانشهای خود به محصول و اتصال آنها به بازار ایجاد کند».
به گفته وی حوزه ورزش ارتباطات عمیق و وسیعی با دیگر حوزهها و رشتهها دارد که حرکت به سمت علوم میانرشتهای و کسب دانشها و مهارتهای جدید و تهیه آنها به صورت محصولات نوین و عرضه به بازار میتواند بهترین راه برای ایجاد درآمدزایی و شکوفایی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی باشد.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر رضا رجبی، رئیس پیشین دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، با ارائه گزارش عملکرد و فعالیتهای انجام شده در زمان تصدی این سمت گفت: «از این دانشکده بیش از ۷۰۰ دانشجوی قهرمان فارغالتحصیل شده است و هماکنون نیز ۷۰ دانشجو با سهمیه قهرمانی در حال تحصیل هستند».
وی با برشمردن اقدامات صورت گرفته در زمینههای آموزش و تحصیلات تکمیلی، ارزیابی درونی و بازنگری سرفصل دروس برخی از گروهها، آغاز و فعالیت مرکز آموزشهای آزاد، شروع روند همکاری با پردیس البرز در کلیه سطوح، ایجاد کارگاه اخلاق پژوهشی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای اولین بار در دانشگاه را از جمله این اقدامات توصیف کرد.
دکتر رجبی، در ادامه تصریح کرد: «تنوعبخشی به منابع درآمدی دانشکده و برونسپاری برخی از خدمات و امکانات دانشکده منجر به این شد که این دانشکده سالیانه سه میلیارد تومان درآمد داشته باشد و در مجموع درآمدهای دانشکده در این سالها به حدود ۱۰ میلیارد تومان رسیده است».
رئیس پیشین دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، خرید تجهیزات اساسی در دانشکده را از دیگر اقدامات صورت گرفته دانست و افزود: «در بخش پژوهش تجهیز آزمایشگاههای فیزیولوژی ورزشی، حرکات اصلاحی، یادگیری حرکتی، استاندارد حیوانات، بیومکانیک و اطاق سرد و گرم از کارهای انجام شده در این زمینه است».
وی با عنوان اینکه کتابخانه دانشکده در سال ۱۳۹۶ به عنوان بهترین و برترین کتابخانه دانشگاه معرفی شده است، گفت: «این کتابخانه دارای کتابهای به روز و بینالمللی است. همچنین در حوزه کنفرانسها و سمینارهای داخلی و بینالمللی فعالیتهای چشمگیری در این سالها در دانشکده صورت گرفته است».
دکتر رجبی در ادامه با اشاره به گسترش فعالیتهای بینالمللی دانشکده خاطرنشان کرد: «در این زمینه تفاهمنامههای متعددی برای گسترش فعالیتهای بینالمللی منعقد شده است که عقد تفاهمنامه با دانشکده تربیت بدنی سئول کره جنوبی، عقد قرارداد با دانشگاه ورزش ورشو در قالب اراسموس پلاس و انعقاد تفاهمنامه با دانشکده تربیت بدنی زاگرب را میتوان از جمله این اقدامات برشمرد».
رئیس پیشین دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، با تبیین آغاز همکاریهای مطلوب و مثمر با سازمان یونسکو تصریح کرد: «با ارتباطاتی که با این سازمان گرفته شد، توانستیم زمینه همکاریهای دوجانبه را فراهم آوریم که در این باره قراردادی با طرح پژوهشی با سازمان یونسکو منعقد شد».
در ادامه دکتر محمود گودرزی، رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم تربیتی، نیز با اشاره به سخنان رئیس پیشین دانشکده گفت: «با توجه به فعالیتهای صورت گرفته امیدوارم توسعهای که سالها شروع شده است را بتوانیم تداوم دهیم و در جهت ارتقای جایگاه و پیشرفت این دانشکده فعالیت کنیم. تلاشها منحصر به هیأت رئیسه دانشکده نیست، بلکه حاصل زحمات همه کارکنان و همچنین دانشجویان مقاطع مختلف است و البته باید این مشارکت بیشتر شود تا بتوانیم شاهد توفیقات و پیشرفتهای بیشتر شویم».
وی با اشاره به حضور اعضای هیأت علمی دانشکده در حوزههای اجرایی ورزش کشور تصریح کرد: «مشارکت اعضای هیأت علمی در جامعه از دیدگاه من مطلوب است که باید تقویت و تشویق شود. البته فکر نمیکنم که سیاستهای دانشگاه نیز مغایر با این روند باشد، دانشگاه باید به گونهای با جامعه ارتباط داشته باشد و نیروهای متخصص و تولیدات خود را در جهت پیشرفت جامعه به کار گیرد. هرچند در کنار این امر اعضای هیأت علمی همواره باید به نحو احسن به وظایف آموزشی و علمی خود عمل کنند».
دکتر گودرزی، اظهار کرد: «در حوزههای سختافزار و نرمافزار تلاشهای بسیاری شده است، اما باید فعالیتهای بیشتری صورت گیرد که این نیز نیازمند یک همکاری جمعی در بین تمامی کارکنان دانشکده است».
رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: «از اعضای هیأت رئیسه دانشکده و همه همکاران تشکر میکنم و امید دارم بتوانم پاسخگوی این اعتماد باشم تا بتوانیم فضای آرام، اخلاقی و فرهنگی را در دانشکده ایجاد کنیم. اگر بستر مناسب شود به طور قطع این آمارهای ارائه شده از لحاظ کیفی و کمی رشد خواهد داشت. برای پیشرفت دانشکده و توسعه آن و پیشبرد راهبردهای بالادستی دانشگاه تهران باید همه تلاش کنیم».
نظر شما :