با حضور رئیس دانشگاه تهران؛
مراسم تودیع و معارفه رئیس مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این مراسم که با حضور رئیس و هیأت رئیسه دانشگاه تهران، اعضای هیأت علمی، مدیران و کارکنان برگزار شد، دکتر سید امید فاطمی، بهعنوان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی معارفه و از زحمات دکتر محمودرضا هاشمی در زمان تصدی این سمت قدردانی بهعمل آمد.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، در این مراسم با توصیف دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه پیشرو گفت: «این دانشگاه جایگاه نخبههای کشور است و در سطح ملی و بینالمللی از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد. تقاضا در این دانشگاه همواره به شکل فزایندهای رشد داشته، بنابراین با دانشگاهی مواجه هستیم که به طور مداوم تحول را پیشرو دارد و طبیعی است که همه بخشهای دانشگاه باید به این تقاضاها پاسخ بدهند».
وی افزود: «با ویژگیهایی که دانشگاه تهران دارد، کار کردن در آن بسیار دشوار است، به همین دلیل وقتی ما تجربههای دانشگاههای دیگر را وارد این دانشگاه میکنیم، پاسخ نمیدهد. دانشگاه تهران بعد از ۸۵ سال همچنان نقش پیشرو خود را در همه حوزهها در کشور حفظ کرده است».
رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به فعالیتها و پیشرفتهای حوزه فناوری اطلاعات و نقش بارز آن در زندگی روزمره تصریح کرد: «دراین حوزه بیشترین تحول و تغییرات در سالهای اخیر اتفاق افتاده است و کمترین حوزهای چون فناوری اطلاعات یا دیجیتال شاهد این تغییرات بوده است. در حوزههایی که تحول سریع پیش میآید، ممکن است سازمان نتواند خود را همراه با آن تغییر و شکل دهد؛ یعنی بدنه متقاضی بهرهمندی از این تحولات است، اما ساختار و نیروی انسانی نمیتوانند خود را با این تغییرات هماهنگ کنند».
دکتر نیلی احمدآبادی، با اظهار اینکه ما در دانشگاه با نسل جوان دانشجو روبهرو هستیم که به شدت متقاضی استفاده از تکنولوژیهای نوین هستند، گفت: «پیشرو بودن دانشگاه مبتنی بر این است که ما به چه میزان توانستهایم از این تکنولوژیها بهرهمند شویم، وقتی هم که از تراز بینالملی سخن میگوئیم با دنیا و پیشرفتهایی که در این زمینه در سطح جهان حاصل آمده، مقایسه میشویم. این مسئله یک چالش بزرگی را در اجرای برنامهها به وجود میآورد که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرد».
وی خاطرنشان کرد: «سامانهسپاری فعالیتهای دانشگاه امروزه یک امر کاملاً بدیهی است، اما سالها طول کشیده تا این مسئله قابلیت اجرا پیدا کند و مجموع سازمان بتواند با تقاضا و شیوه جدید مدیریت در اداره دانشگاه آشنا شود و همچنین زحمات زیادی برای به ثمر رساندن این امر مهم انجام شده است».
رئیس دانشگاه تهران، در پایان سخنان خود عنوان کرد: «امروز افتخار میکنیم که دانشگاه تهران بهرغم همه محدودیتها و مشکلات در حوزه فناوری اطلاعات و دیجیتال سرآمد کشور است، اما تقاضای ما همچنان فاصله زیادی با آنچه که انجام گرفته است، دارد و البته این خود یک نیروی محرکه برای فعالیتهای بیشتر در این زمینه میباشد. ما مرهون همه کسانی هستیم که کمک کردند تا این اتفاق بیفتد و من در این فرصت از دکتر هاشمی و همکاران مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی قدردانی میکنم».
دکتر محمودرضا هاشمی، رئیس پیشین مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی، نیز ضمن تشریح فعالیتها و اقدامات صورت گرفته مرکز در زمان تصدی این سمت گفت: «در زمانی که این مسئولیت بر عهده اینجانب قرار گرفت، طرح تحولی به رئیس دانشگاه تهران ارائه شد. بحث اصلی بر این بود نگاه حاکم بر مدیریت فناوری و اطلاعات دانشگاه دیگر پاسخگوی نیازها نیست و باید در ساختار و فرایندها و حتی فناوریهای مورد استفاده تغییراتی صورت میگرفت».
وی افزود: «در طرح تحول، پنج رکن خدمات و فناوریها، فرایندها، نیروی انسانی، ساختار و فرهنگ سازمانی مورد توجه قرار گرفته بود. در حوزه زیر ساخت سرلوحه کار ما بهبود کیفیت، کمیت و پایداری خدمات بود و همچنین در حوزه سامانهها هوشمندسازی فرایندها از طریق سامانهسپاری با تأکید بر یکپارچگی و انتشار خودکار اطلاعات و هویتها انجام شد».
دکتر هاشمی، پاسخگویی بهتر، آموزش، پایش رضایتمندی و ارتقا کیفیت خدمات را از جمله فعالیتهای صورت گرفته در حوزه پشتیبانی خدمات برشمرد که در زمانهای خاص بهویژه ثبتنام و یا استقرار سامانه جدید این تجربه اثربخشی خود را به خوبی ایفا میکند.
رئیس پیشین مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی، بحث امنیت را یکی از مسائل مهم درحوزه فناوری اطلاعات توصیف کرد و گفت: «هر میزان نفوذ حوزه فناوری اطلاعات بیشتر میشود، حساسیت و امنیت اطلاعات هم افزایش پیدا میکند که در این زمینه نیز اقداماتی در مرکز صورت گرفته است. همچنین یکی دیگر از کارهای انجام شده تحول در نیروی انسانی بود که با به کارگیری نیروهای جدید و توانمند، فارغالتحصیلان دانشگاه و دانشجویان مقاطع مختلف به عنوان کارآموز و یا پروژه با ما همکاری کردند».
وی تحول فرهنگ سازمانی در دانشگاه را یکی از اقدامات مهم توصیف کرد و افزود: «یکی از مباحث مهم پذیرفتن سامانههای مختلف از طرف واحدهای ذیربط دانشگاه بود و این تغییر فرهنگ سازمانی در سطح دانشگاه ایجاد شد. البته ما با یک تغییر فرهنگ در درون مرکز هم مواجه بودیم و آن فرهنگ پرکاری، نوآوری و خستگیناپذیری بود که در مرکز بیش از گذشته نهادینه شد».
دکتر هاشمی، با اشاره به کارهایی که باید در مرکز صورت بگیرد، حق جذب از بازار فناوری، پیگیری ساختمان جدید مرکز، طراحی و استقرار جایگاه ساختار همکاران فناوری اطلاعات واحدها با مرکز را از جمله این اقدامات برشمرد.
رئیس پیشین مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی، تصریح کرد: «این مرکز یک سازمان نمونه، بالنده، از نگاه یک کاربر اثربخش و با نیروهای توانمند است که به طور قطع نقش بیبدیلی را در آینده دانشگاه تهران خواهد داشت. امید دارم که با تداوم هدایت و حمایتی که مسئولان دانشگاه تهران خواهند داشت، سرعت رشد و توسعهای که تا امروز صورت گرفته کاهش پیدا نکند».
وی با بیان اینکه مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی که امروز تحویل میدهم خیلی بهتر از آن مرکزی است که در گذشته تحویل گرفتم، خاطر نشان کرد: «هر چند این مرکز با جایگاهی که در شأن دانشگاه تهران است باز فاصله دارد و باید تلاشهای بیشتری صورت بگیرد. اما در حال حاضر این مرکز دارای بودجه بهتر، عملکرد چابکتر، نیروهای با اعتماد به نفس، توانمند و پرکارتر بیشتر، پاسخگوتر، حرفهایتر است که عطش سیریناپذیری برای نوآوری و پیشرفت دارد و من از حمایتهای مسئولان دانشگاه و زحمات همکاران مرکز تشکر و قدردانی میکنم».
در بخش دیگری از این مراسم دکتر سید امید فاطمی، رئیس جدید مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی، گفت: «از رئیس دانشگاه تهران که این فرصت و مسئولیت را در اختیار من قرار دادند قدردانی میکنم. همانگونه که همه شاهدیم اتفاقاتی که در این سالها در حوزه توانمندسازی فناوری اطلاعات و استقرار آن در دانشگاه انجام گرفته در حد مطلوبی بوده است و همچنین از دکتر هاشمی و همه همکاران به دلیل زحماتی که در این زمینه تقبل کردهاند، تشکر میکنم».
وی تصریح کرد: «ما سعی خواهیم کرد در این حوزه علاوه بر حفظ مطلوب کارها و اقدامات صورت گرفته در زمینه پیشرفت و توسعه آنها نیز فعالیت داشته باشیم. در این سالها برای رساندن خدمات بهویژه در حوزههای پشتیبانی و ستادی توانستهایم به بلوغی دست یابیم، اما کمتر از نظر حوزههای دانشی و محتوایی به کاربران اصلی دانشگاه که شامل استادان و دانشجویان هستند خدمات ارائه دادهایم، چون ارائه این خدمات نیازمند زیرساختهایی است».
دکتر فاطمی، تأکید کرد: «ما باید بحثهای محتوایی و دانشی را به کاربران ارائه دهیم که برای دستیابی به این منظور برنامه «محتوای دیجیتال» در نظر گرفته شده و البته اهدافی نیز برای آن تبیین شده است. این برنامه نیازمند کمک همه کسانی است که در این حوزه نقشی دارند و صاحب فکر، طرح و پیشنهاد هستند، است. امید دارم بتوانیم در این جهت حرکت کنیم و بلوغی را که سازمان تا این مرحله رسانده را در حد مطلوب توسعه دهیم».
نظر شما :