تجربههای آموزشی و پژوهشی در دو کشور آلمان و اتریش بررسی شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده ادبیات و علوم انسانی، در سلسله نشستهای دوشنبههای فرهنگ و پژوهش دانشکده ادبیات و علوم انسانی، نشست علمی با موضوع «مروری بر تجربههای آموزشی و پژوهشی در دو کشور آلمان و اتریش» (گزارش مأموریت پژوهشی خارج از کشور)، دوم دی ۱۳۹۸ با حضور دکتر میثم لباف خانیکی، عضو هیأت علمی گروه باستان شناسی، استادان، دانشجویان و علاقهمندان این حوزه در تالار اقبال آشتیانی دانشکده برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر مجید منتظر ظهوری، استادیار گروه باستانشناسی، ضمن تشکر از دکتر خانیکی و معرفی مختصری از فعالیتهای علمی وی، توضیحاتی را درباره مؤسسات پژوهشی کشور آلمان ارائه کرد.
در ادامه دکتر لباف خانیکی، مهمترین علت انتخاب این دو کشور برای تحقیق پژوهشی را شناخت بیشتر آثار ایرانشناسی به زبان آلمانی دانست و گفت: «سابقه ایرانشناسی در کشور آلمان به قرن ۱۶ و ۱۷ میلادی بر میگردد. بنده با توجه به تخصص در حوزه ایرانباستان، تمرکز خود را بر آثار این دوران قرار دادم. بعد از ارائه درخواست برای پذیرش از کتابخانه برلین و دریافت پاسخ مثبت کار خود را به عنوان استاد محقق شروع کردم».
وی در ادامه سخنان خود به معرفی مرکز پژوهشی کشور آلمان، امکانات و ویژگیهای کتابخانههای بزرگ این کشور چون دانشگاه آزاد برلین و مؤسسه باستانشناسی آلمان پرداخت و به آثار باستانشناسان بزرگ آلمانی این مراکز، چون هرتسفلد اشاره کرد.
عضو هیأت علمی گروه باستانشناسی، همچنین به تبیین سفر خود به کشور اتریش پرداخت و خاطرنشان کرد: «این سفر آموزشی بوده و به دعوت دانشگاه وین انجام شده است و به مدت سه ماه در دانشکده مطالعات فرهنگی و تاریخی و دپارتمان تاریخ هنر، به تدریس باستان شناسی دوره ایرانباستان ساسانی مشغول بودم».
دکتر لباف خانیکی، ضمن معرفی دانشگاه وین و کتابخانه آن، در زمینه مسائل آموزشی و پژوهشی دانشگاه مطالبی ارائه کرد و در پایان سخنان خود به علاقهمندان این حوزه پیشنهاد داد تا از آثار بر جای مانده در خصوص ایران به قلم باستانشناسان آلمانی زبان استفاده کنند.
نظر شما :