نشست توسعه روابط تجاری ایران و ژاپن در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد

۲۷ آذر ۱۳۹۸ | ۱۰:۰۶ کد : ۱۰۳۲۷ اخبار اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۷۸۹
نشست توسعه روابط تجاری ایران و ژاپن، به‌مناسبت یادبود نودمین سال برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور، ۲۵ و ۲۶ آذر ۱۳۹۸ در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد.
نشست توسعه روابط تجاری ایران و ژاپن در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده مطالعات جهان، در افتتاحیه این نشست دکتر عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، میتسوگو سایتو، سفیر ژاپن در ایران و دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای انقلاب فرهنگی و رئیس دانشکده مطالعات جهان سخنرانی کردند.
دکتر عراقچی، در نودمین سال روابط تجاری دو کشور، سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران و رئیس‌جمهور ایران به توکیو وهم‌چنین سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به ژاپن و برگزاری برنامه‌های فرهنگی مشترک را نشانگر واقعیتی مهم در روابط ایران و ژاپن خواند که از استحکام فوق‌العاده‌ای برخوردار است.
وی افزود: «در شرایطی که ایران در مواجهه با فشار حداکثری آمریکا و به‌انزوا کشیده شدن است و آمریکا سنگین‌ترین تحریم‌های ممکن را بر ایران وارد کرده است، در روابط ایران با دنیا تحولات خوبی در حال وقوع است».
معاون وزیر امور خارجه، در ادامه سخنان خود به مرور تاریخ روابط ایران و ژاپن در برهه‌های تاریخی حساس پرداخت و ضمن اشاره به موانع و مشکلات روابط اقتصادی دو کشور افزود: «به اعتقاد من بنیاد روابط ایران و ژاپن به اندازه‌ای مستحکم است که مشکلات و تنگناهای مقطعی را پشت‌سر خواهد گذاشت و روابط دو کشور با قوت به مسیر خود ادامه خواهد داد.»
سفیر ژاپن در ایران، نیز برگزاری این نشست را آن هم در زمان سفر نخست وزیر ژاپن به ایران پس از چهل سال و دیدار با مقام معظم رهبری، بسیار با اهمیت عنوان کرد و افزود: «نخست‌وزیر ژاپن در تلاش است برای برقراری پایداری در منطقه نقش داشته باشد و کشور ژاپن در سطوح مختلف در ارتباط نزدیک با ایران است و در جهت افزایش بیشتر روابط دو کشور، دکتر روحانی به‌زودی سفری به ژاپن خواهد داشت».
سایتو، ضمن اشاره به شرایط دشواری که برای برقراری ارتباط با ایران وجود دارد، روابط اقتصادی دو کشور را در شرایط فعلی کافی ندانست و خاطر نشان کرد: «شرکت‌های ژاپنی به آینده ایران باور دارند و حضور خود را در ایران حفظ کرده‌اند. پروژه‌هایی نیز در جهت خدمت به مردم ایران در زمینه‌هایی همچون محیط‌زیست و مراقبت‌های پزشکی و پیشگیری و بلایای طبیعی اجرا کرده است. سفارت ژاپن در ایران همکاری خود را با شرکت‌های ژاپنی، و مرکز همکاری خاورمیانه جهت توسعه روابط اقتصادی دو کشور ادامه خواهد داد».
در بخش دیگری از این نشست دکتر عاملی، با توجه به گستره تاریخی ۱۵۰۰ ساله روابط ایران و ژاپن از زمان خسرو پرویز تا کنون، به‌سبب میزبانی این نشست با حضور معاون سیاسی وزارت امور خارجه، سفرا و ژاپن‌شناسان و ژاپن‌دوستان ابراز خرسندی کرد و به نقل از دکتر نقی‌زاده که حق بزرگی بر گردن گروه مطالعات ژاپن دانشکده مطالعات جهان دارد افزود: «این دوره نود ساله روابط تجاری ایران و ژاپن قطعه کوچکی از تاریخی بزرگ است. حتی در حوزه تجاری، در زمان خسرو پرویز سکه‌های ایرانی در ژاپن یافت می‌شد و این نشان از حضور تجار ایرانی در ژاپن است.»
رئیس دانشکده مطالعات جهان، از بدو تأسیس دانشکده مطالعات جهان که برخواسته و توسعه‌یافته مؤسسه مطالعات اروپا و آمریکای شمالی دانشگاه تهران بود، نگاه به شرق و کشورهایی را که سرمایه مهمی در جهان محسوب می‌شدند دغدغه این دانشکده دانست. مطالعات ژاپن از نخستین گروه‌های شکل‌گرفته در این دانشکده محسوب می‌شود که به همت دکتر نقی‌زاده راه‌اندازی شد.

برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.


نظر شما :